Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam318
Toplam Ziyaret781075
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BÜYÜKŞEHİRE KALİTE ÖDÜLÜ

BÜYÜKŞEHİRE KALİTE ÖDÜLÜ

Türkiye Kalite Derneği (KALDER) tarafından düzenlenen 25'inci Kalite Kongresi, İstanbul'da yapıldı. Bine yakın yerli ve yabancı üst düzey katılımcının yer aldığı kongrede Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ, 'Mükemmellikte Yetkinlik' belgesi aldı.
15-16 Kasım tarihleri arasında Türkiye Kalite Derneği (KALDER) tarafından İstanbul Hilton'da gerçekleştirilen KALDER 25. Kalite Kongresi, 2016 Türkiye Mükemmellik Ödülleri töreni ile sona erdi.
İş, medya, akademi ve sanat dünyasının önde gelen temsilcileri ve üst düzey yöneticilerini bir araya getiren kongrede, adım adım mükemmelliğe yürüyen ve almaya hak kazandığı 'Mükemmellikte Yetkinlik' belgesi ile öncü ve örnek kurumlardan olan Mersin Büyükşehir Belediyesi üç, MESKİ ise dört yıldız ile kalite yolculuğunu taçlandırmış oldu.
Kongre sonrası Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ yöneticileri ve personelleri ile düzenlenen gala yemeğinde bir araya geldi.
Yemekte konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ'nin layık görüldüğü 'Mükemmellikte Yetkinlik' belgesinin Mersin'e hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Kurumlarda hizmetin bir sisteme bağlanmasının önemli olduğunun altını çizen Başkan Kocamaz, kalite düşüncesinin özümsenerek, bir hayat biçimi haline getirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Bugün Büyükşehir Belediyemiz açısından, MESKİ'miz açısından ve Mersinimiz açısından güzel bir gün. Başlangıçtan bu yana belirttiğimiz gibi bizler gelip geçiciyiz ama kurumlar kalıcı diyoruz. Bu kurumlarda hizmetin bir sisteme bağlanması gerektiğini her zaman söyledik. Belli bir kural çerçevesinden herkes bu kalite düşüncesini özümsediği zaman bunu bir hayat biçimi haline getirdiği zaman direksiyonda kim olursa olsun bu araba yoluna devam eder” dedi.
Mersin'e hizmet eden tüm kurum ve kuruluşların bir an evvel kalite yolculuğuna çıkması gerektiğini söyleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bizler kendimize düşeni yapacağız. Biz Mersin'den sorumluyuz. Biz kendimize düşeni yaptığımız takdirde en azından Mersin'de bir öncü olacak ve motivasyon unsuru olarak görevimizi yapmış olacağız. Gönlümüzden geçen Mersin'deki bütün kurumların bu kalite yolculuğuna çıkması. Biz Tarsus'ta bu yolculuğa 2002 yılına başladık 2010 yılında bugünkü seviyeye geldik ve 2012 yılında Kalite Büyük Ödülü'nü aldık” şeklinde konuştu.
Yapılan hizmetin kaliteli olması ile vatandaşın memnuniyetinin orantılı olarak arttığını ve Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bunu ilke edindiklerini söyleyen Başkan Kocamaz, “Hepimiz kamu görevi yapıyoruz. Millete hizmete soyunmuşuz. Siz hizmetinizi ne kadar kaliteli yaparsanız halkın memnuniyeti o kadar artar. Bizim de hedefimiz bu. Herkes bu kalite yönetim sistemini özümseyebilir ve kendi hayatına adapte edebilirse hem kentte yaşayan insanların mutluğu hem de vatandaşa bu hizmeti verenlerin memnuniyeti artacak. Bugün aldığımız bu yetkinlik belgeleri hem Büyükşehir Belediyemize hem de MESKİ'mize bir motivasyon kaynağı olacaktır” dedi.

248 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın