Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam336
Toplam Ziyaret780644
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

YENİ SANAYİ SİTESİ MASAYA YATIRILDI

YENİ SANAYİ SİTESİ MASAYA YATIRILDI

S.S. Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Sabit Yelkovan, Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Mehmet Deniz'i ziyaret ederek yapılması planlanan yeni sanayi sitesi ile ilgili görüş alış verişinde bulundu.
S.S. Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Sabit Yelkovan ve beraberindeki heyet Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Mehmet Deniz'i ziyaret etti. Mersin'e yapılması planlanan yeni sanayi sitesi ile ilgili bilgi alış verişinde bulunan Yelkovan ve Deniz'in görüşmesinden yeni sanayi sitesinin Mersin için kaçınılmaz olduğu fikri bir kez daha ortaya çıktı. Ziyarette konuşan Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabit Yelkovan, Mersin'in yeni bir sanayi sitesine ihtiyacı olduğunu belirterek, "Mesela bakın, İhsaniye Mahallesi'nde mahalle sakinleri ile esnaf çatışma halinde. Mahalle sakinleri çoğu oto tamircisi olan esnafın çıkmasını istiyor, ancak esnafın alternatif bir yeri yok" dedi.

BELEDİYE SORUNA ÇÖZÜM BULMUYOR

Bu bağlamda yeni sanayi sitesinin kaçınılmaz olduğunu ifade eden Başkan Yelkovan, “Büyükşehir Belediye eski Başkanı Macit Özcan döneminde Belediye Meclisi'ne gelmesi beklenen yeni sanayi sitesi projesi, Başkan Burhanettin Kocamaz'ın döneminde de gündeme alınmadı. İki sanayi sitesi bulunan Mersin'de esnaf mahalle aralarında iş yapmaya çalışıyor. Bu durumda vatandaşlar da görüntü ve gürültü kirliliğinden rahatsız oluyor. Belediye, soruna çözüm bulmazken, esnafın yıllardır sorunun çözümüne ilişkin hazırladığı proje raflarda bekliyor” dedi.

MECLİSTEN ONAY BEKLİYORUZ
Toroslar İlçesi'nde 2 bin dönümlük alanın sanayi sitesi alanı olarak onaylandığını ancak projenin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin onayını beklediğini de söyleyen Yelkovan, “ 300 bin metre karelik alan üzerine tasarlanan bu proje kapsamında Mersin halkının hizmetine fırsatlar sunmak istiyoruz. Proje kapsamında 130 metre kare, 250 metre kare, 400 metre kare olmak üzere üç farklı tip dükkan, 130 metre kare 92 adet dükkan, 240 metre kare 144 adet dükkan ile 400 metre kare 194 adet dükkan olacak" bilgisini verdi.

SANAYİ SİTESİ İHTİYACI TAVAN YAPMIŞTIR

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Mehmet Deniz de sıkıntının farkında olduklarını ve yeni bir sanayi sitesinde acilen ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Ben de sizlerle aynı düşüncedeyim. Her geçen gün gelişen ve değişen Mersin'in sanayi sitesi ihtiyacı bugün tavan yapmıştır. Bu bağlamda MESİAD olarak sizing bu görüşlerinizi destekliyor ve her durumda yanınızda olduğumuzun bilinmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

350 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın