Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam462
Toplam Ziyaret779090
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

SAHTE RAKI İÇTİ, ÖLÜMDEN DÖNDÜ

SAHTE RAKI İÇTİ, ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Tarsus ilçesinde içtiği sahte rakıdan zehirlenen M.Y. ölümden döndü. M.Y.'nin tedavisini yöneten Prof. Dr. Mehmet Horoz, "Yaşama ihtimali çok düşüktü" dedi.
Tarsus'ta eşiyle birlikte yaşayan M.Y., daha önce de birkaç kez içki aldığı büfeye gitti. Büfeden rakı alan M.Y., 2 duble içtikten sonra yattı. Ertesi gün ağır bir halsizlik yaşayan ve yürümekte bile zorlanan M.Y., içkiden zehirlenmiş olabileceğini düşünmediği için herhangi bir sağlık kurumuna başvurmadı. Ancak 2'nci gün M.Y.'nin durumunun daha da kötüleşmesi üzerine eşi, çocuklarına haber verdi. Eve gelen çocukları, bu arada durumu daha da kötüleşen M.Y.'yi Medical Park Tarsus Hastanesi'ne götürdü.
Hastanenin acil servisine geldiğinde bilinci kapalı olan ve yapılan tetkiklerde metil alkol zehirlenmesi yaşadığı anlaşılan M.Y. hemen yoğun bakım servisine alınıp yaşam destek ünitesine bağlandı. Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Horoz yönetiminde Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Figen Öztürk ve yoğun bakım ekibi tarafından tedavisi yürütülen M.Y.'ye 8 saat boyunca hemodiyaliz tedavisi de uygulandı. Bir günlük yoğun bakım tedavisinin ardından bilinci açılan hasta, yaşam destek ünitesinden ayrıldı ve normal odaya alındı.
"Kaynağınızı bilmiyorsanız içmeyin"
Konuyla ilgili bilgi veren Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Horoz, metil alkolün çok düşük dozlarda bile yaşamı ciddi anlamda tehdit ettiğini, hastalar hayati tehlikeyi atlatsa bile kalıcı körlük ve kalıcı beyin hasarına neden olabildiğini belirtti. Prof. Dr. Horoz şöyle devam etti: "Uygun tedavi uygulanmayan hastaların kaybedilmesi kaçınılmazdır. Bu vakada hasta bize getirildiğinde yaşamsal bulguları ve laboratuar verileri yaşamla bağdaşamayacak düzeyde idi. Yoğun bakım ekibimizle yaptığımız enerjik ve yoğun müdahale ile hastamız yaşama tutunmayı başardı. Son günlerde metil alkol zehirlenmesinden kaynaklanan ölümlerdeki artışı da göz önünde bulundurarak, vatandaşlarımızın sahte içki konusunda daha duyarlı olmaları ve kaynağını bilmedikleri alkollü içecekleri kesinlikle tüketmemeleri gerektiğini vurgulamak istiyorum."

243 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın