Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam694
Toplam Ziyaret772633
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

EĞİTİMDE YENİLİKÇİLİKTE MUT'A İKİ ÖDÜL

EĞİTİMDE YENİLİKÇİLİKTE MUT'A İKİ ÖDÜL

2015-2016 Eğitim Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri'nde, Mut'tan iki ayrı çalışma bölgesel ödül kazandı. Mut Gazi Ortaokulu öğretmenlerinden Sena Kılınç, Sami Bay ve Ayşe Yılmaz'ın hazırladığı “Cern Projelerine Odaklan” ve Mut Anadolu Lisesi rehber öğretmeni Mehmet Taşpınar´ın hazırladığı “Okullarda Uyumun Adı Akran Danışmanlığı” adlı çalışmalar “Akdeniz Bölgesi Ödülü” alarak, ilçemize haklı bir gurur yaşattı. Her iki çalışmada, önümüzdeki günlerde Ankara'da yapılacak Türkiye finaline katılacak.
Eğitim ve öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların ödüllendirilerek teşvik edilmesi ve paylaşımının sağlanması amacıyla yürütülen “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri”nin “Akdeniz Bölge Ödülleri” sahiplerini buldu. 29 Kasım'da Adana Şehit Yunus Uğur Ortaokulunda düzenlenen ödül töreninde, kurumsal ve bireysel kategori bazında bölgesel ödüle layık görülen çalışmalar ödüllendirildi.
Ödül için 2 bin 581 başvuru yapılırken, değerlendirmeler sonucunda 303 çalışma, saha ziyaretine kaldı. Gerçekleştirilen saha ziyaretlerinin ardından 94 çalışma, Bölge Ödülüne layık bulundu. Ödüle layık bulunan çalışmalar arasında; Mut Gazi Ortaokulu öğretmenlerinden Sena Kılınç, Sami Bay ve Ayşe Yılmaz´ın hazırlamış oldukları 'Cern Projelerine Odaklan' ve Mut Anadolu Lisesi rehber öğretmeni Mehmet Taşpınar´ın hazırladığı 'Okullarda Uyumun Adı Akran Danışmanlığı' adlı çalışmalar ödül almaya hak kazandı. Her iki çalışma, önümüzdeki günlerde Ankara'da yapılacak olan Türkiye finalinde ilçemizi temsil edecek.
Akran Danışmanlığı uygulamasını, orta öğretimde ilk kez 2014-2015 yılında Mut Anadolu Lisesinde gerçekleştirdiğini söyleyen Psikolojik Danışman Mehmet Taşpınar, “Projem ile Akdeniz Bölge Ödülünü almaktan dolayı çok mutluyum. Bu projede emeği geçen, Akran Danışmanı olarak görev alan öğrencilerime ve destek olan herkese teşekkür ederim” dedi.
Mut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ise yayınladığı mesajla, bu büyük başarının elde edilmesinde emeği geçen idarecileri ve öğretmenleri tebrik ederek, Ankara'da yapılacak Türkiye finalinde başarılar diledi.

442 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın