Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam264
Toplam Ziyaret781422
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ARALIK MECLİSİ TOPLANDI

Başkan YILMAZ, Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının verilmesinin yıldönümünde bayan meclis üyelerine çiçek verdi.

Mut Belediye Meclisi Aralık ayı olağan Meclis Toplantının birinci oturumunu 6 Aralık Salı günü gerçekleştirdi.
Toplantı açılış ve yoklamanın yapılması, Şehitler anısına saygı duruşu ve bir önceki meclis tutanaklarının oylanmasıyla başladı.
Meclis gündemi, Meclise havaleli evrakların görüşülmesiyle devam etti.
İlk olarak 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 14. Maddesinin (a) fıkrası gereğince çiftçilere fidan dağıtılmasını görüştü. Konu hakkında bilgilendirme yapan Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, “Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ocak ayından başlayarak çiftçilerimize fidan desteği vermek istiyoruz. Zeytin, Ceviz, Badem, Köklü bağ ve Antep Fıstığı alternatiflerimiz var. Gündemi komisyona havale edelim. Komisyonumuz hangi üründen destek verilmesini ve yüzdelik dilim olarak kaçta kaçının üreticiden alınması yönünde bir çalışma yapsın. Cuma günkü mecliste de net olarak karara bağlayalım” dedi. Gündem plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.
Belediye Meclisi, Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün müzekkeresi ile 2016 yılı bütçesinde ödeneklerin aktarılmasını kabul etti.
Meclise havaleli evraklar içerisinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne ait müzekkereler görüşüldü. Cami yeri bağışlanması kabul edildi ve imar tadilatlarında artık parçaların satışı için encümene yetki verildi.
İlgili Komisyonlardan gelen evrakların görüşülmesi gündemi içerisinde, Başkanlık makamına ait müzekkereye konu olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Meski ve Maliye Hazinesine devredilen taşınmazların kiraya verilebilmesi talebi doğrultusunda müşterek komisyonlar tarafından hazırlanan rapor görüşüldü. Rapor yeniden değerlendirilip karara bağlanmak üzere ikinci oturuma ertelendi.
Meclis, gündem dışı olarak İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ve Başkanlık makamına ait müzekkereler görüşüldü. Mut Belediyesine imza yetkili sözleşmeli personel alımı konulu başkanlık müzekkeresi ikinci oturumda değerlendirmek üzere kararlaştırıldı.
Meclis gündeminin tamamlanmasının ardından Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı'nın kabulünün yıldönümünde kadın meclis üyelerine çiçek takdim etti. Başkan YILMAZ, kadınların siyasette ve toplumun her alanda daha fazla söz sahibi olması gerektiğini vurgulayarak kadın meclis üyelerini tebrik etti.

215 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın