Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam703
Toplam Ziyaret772642
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

AŞHANE AÇILDI

AŞHANE AÇILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yoksul ve ihtiyaç sahibi ailelerin yemek ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla hayata geçirilen Aşhane'nin açılış töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Sadece Aşhane değil, Mersin'de hizmet anlamında eksik ne varsa gece gündüz demeden çalışarak tamamlayacağız” dedi.
Sosyal belediyecilik anlayışı ile birçok projeye imza atarak ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına koşmaya devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, bir projeyi daha hayata geçirdi. Günlük 6 bin kişilik yemek kapasitesi ve 500 kişilik yemek salonuyla ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek temin edecek olan Aşhane'nin açılışı yapıldı.
Toroslar Yusuf Kılıç Mahallesi'nde bulunan Aşhane binası önünde gerçekleştirilen açılış törenine, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yanı sıra Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, İl Ülkü Ocakları Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, MHP Toroslar İlçe Başkanı Emre Aksay, MHP Akdeniz İlçe Başkanı Erdoğan Alkaya, MHP Yenişehir İlçe Başkanı Umut Topal, MHP Mezitli İlçe Başkanı Serdar Soydan, MHP Tarsus İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Uslu Var, Ülkü Ocakları ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Vali Çakacak; 'İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın'
Törende konuşma yapan Mersin Valisi Özdemir Çakacak, yerel yönetimlerin ve kurumların ihtiyaç sahibi vatandaşların kimseye muhtaç olmadan hayatlarını devam ettirmelerini sağlamak olduğunu söyleyerek, “Mersin Büyükşehir Belediyemizin ihtiyaç sahibi insanlarımızın sıcak yemek ihtiyaçlarını karşılamak üzere hayata geçirdiği çok anlamlı bir hizmetin açılışını yapıyoruz. Biz Türk milleti olarak 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' geleneğinden gelen bir milletiz. Devlet bütün kurumları ile bir devlettir. Devletin bütün kurumları buna göre hareket ederek ihtiyaç sahibi vatandaşların kimseye muhtaç olmadan hayatını devam etmeleri için çalışırlar. Devletin görevlileri ve bu gelenekten gelen insanlar olarak bu hizmetler bizim görevimiz. Bu anlamlı hizmetin hayata geçmesinde başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Kocamaz'dan Mobil Aşevi Müjdesi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise konuşmasında sosyal belediyecilik anlayışı ile fiziki hizmetlerin yanı sıra sosyal hizmetlere de ara vermeden devam ettiklerini ve Mersin'de eksikliği olan ne varsa gece gündüz demeden çalışarak tamamlayacaklarını ifade etti.
Başkan Kocamaz, “Bir taraftan fiziki hizmetleri gerçekleştirirken bir taraftan da kentimizde yaşayan insanlarımızın sosyal yönde geliştirilmesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın tespit edilmesi ve karınca kararınca hizmet verilmesi çok önemli. Mersinimizde azımsanmayacak kadar Suriyeli göçmen var. İşsizliğin çok yoğun olduğu bir yerde geçim sıkıntısı büyük oluyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak verdiğimiz hizmetlere hep bir yenisini daha ekliyoruz. Yaklaşık 1 yıldır Mersin'de hizmet veren Dosteli Marketimizin ikincisini yakın bir tarihte Erdemli'de açıyoruz” dedi.
Mersin genelinde yapılan çalışmalar ile bir yoksulluk haritası çıkardıklarını ve bu çalışmalar sonucu belirlenen ailelerin hizmetlerden faydalandıklarını söyleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 6 bin vatandaşın yemek ihtiyacını karşılama kapasitesine sahip olan Aşhane'nin yanı sıra bir de 'Mobil Aşevi' tırının da yakın zamanda hizmete gireceğini müjdeledi.
Başkan Kocamaz konuşmasına, “Vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ederek, bir yoksulluk haritası çıkardık. İhtiyaç sahibi ailelerimizi tespit ettikten sonra da vatandaşlarımıza bir kart veriyor ve bu karta yüklenen puanlar ile ihtiyaç duydukları malzemeleri bu karttan karşılamalarını sağlıyoruz. Birçok cenazede, önemli günlerde ve Ramazan aylarında vatandaşlarımıza bu tür hizmetleri sunuyorduk. Ama ihtiyaç sahiplerinin çok fazla olması nedeniyle bu hizmeti de sunma kararı aldık. Burada her gün 6 bin vatandaşımıza yemek hizmeti vereceğiz. Vatandaşlarımız yemeklerini isterlerse buraya gelip yiyecekler, isterlerse evlerine götürecekler. Buraya gelme imkânı olmayan vatandaşlarımızın yemeklerini bizzat evlerine gidip bırakacağız. Tabi ki bunların hiç birisi iş problemini çözmeyecek ama en azından sıkıntılarını giderme konusunda elimizden geleni yapacağız. Aşhanemiz bütün vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerine yer verdi.
Muhtar Bolat Başkan Kocamaz'a Teşekkür Etti
Törende konuşma yapan Yusuf Kılıç Mahallesi Muhtarı Şeref Bolat ise yoksulların karnını doyurabileceği bu hizmeti mahallelerine ve Mersin'e kazandırdıkları için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a teşekkür ederek, “Göreve geldiği günden bu güne kadar hizmet anlamında gerçekten büyük başarılara imza atan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz'a yoksulların karnını doyurabileceği, evlerine sıcak aş götürebilecekleri bu Aşhane'yi Mersin'e kazandırdıkları için şahsım ve mahallem adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Aşhane'den yaralanmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın Ulu Çarşı içerisinde faaliyet gösteren Sosyal Yardım ve Danışma Merkezi'ne gelerek başvuru yapabilecek. Başvuru yapacak vatandaşların, Sosyal Yardım ve Danışma Merkezi'ne muhtarlıklardan fakirlik ilmühaberi alarak gelmeleri ve burada başvuru formu doldurmaları yeterli olacak.
Yapılan başvurular sosyal hizmet uzmanları tarafından hızlıca değerlendirip, talepleri uygun görülenlere ise 'Aşhane Kart' verilecek. Bu karta evde bulunan kişi sayısına göre puan yüklenecek. 'Aşhane Kart' sahibi olan kişiler Aşhane'ye gelerek burada kurulan kart okuyucu sisteme ile kartlarını okutarak yemeklerini alabilecek. Aşhane Kart sahibi vatandaşlar Aşhane hizmetinden üç şekilde faydalanabilecek. Kart sahibi vatandaşlar Aşhane'ye gelerek yemeklerini burada yiyebilecekleri gibi, yemeklerini alarak, evlerine götürebilecek. Evde yemek yapamayacak durumda bulunan yaşlı, engelli ve dezavantajlı ailelerin yemekleri ise Büyükşehir Belediyesi'nin imkânları ile kapılarına kadar götürülecek ve kendilerine teslim edilecek.

401 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın