Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam519
Toplam Ziyaret779833
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MERSİN TEK YÜREK

BARIŞ ve KARDEŞLİK MİTİNGİNE YOĞUN İLGİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, son günlerde artan terör olaylarına karşı Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MTSO) düzenlediği “Barış ve Kardeşlik İçin Bayrağını Al Da Gel” yürüyüşü ve mitingine katıldı.
Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'ndan başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'na kadar devam etti. Yürüyüşe, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, kamu ve sivil toplum kuruluşları ile Mersinliler katıldı.
Olumsuz hava şartlarına rağmen yoğun katılımın olduğu yürüyüşte, atılan sloganlar ve taşınan Türk bayrakları ile terör lanetlendi. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen mitingde Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin sivil toplum kuruluşları adına hazırlanan ortak deklarasyonu okurken, Vali Özdemir Çakacak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz konuşma yaptı.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz konuşmasında, son dönemde gittikçe azgınlaşan, birliğe, dirliğe ve kardeşliğe kasteden terör olaylarından dolayı burada olduklarını belirtti. Başkan Kocamaz, bir hilal uğruna batan güneşleri, gök ekinken biçilen gencecik fidanları ve tohum misali toprağa düşen aziz şehitleri yad etmek amacıyla bir araya geldiklerinin vurgusunu yaptı.
Bayrağın bağımsızlık sembolü olduğundan bahseden Başkan Kocamaz, “Bugün Akdeniz mavi değil kırmızı, Toroslar yeşil değil beyazdır. Bugün Çukurova'nın kızları hilal, oğulları yıldızdır. Bugün Mersin Türkiye'dir; ay yıldızdır, bayraktır. Bayrağın dalgalandığı yerdir vatan. Ve mukaddes şehit kanıdır, toprağı vatan, atlası bayrak yapan. Bağımsızlık sevdalısı Kuvayı Milliyecilerin torunları olarak bugün burada yeni bir destan yazıyoruz. Tıpkı 15 Temmuz sonrası yine burada, Cumhuriyet Meydanı'nda yazdığımız gibi” dedi.
“Türkiye Ebedi Türk Vatanı Olmaya Devam Edecek”
Millet olarak dik durdukça, bir ve beraber oldukça bayrağın inmeyeceğini, ezanın dinmeyeceğini ve Türkiye'nin ebedi Türk vatanı olmaya devam edeceğini belirten Başkan Kocamaz, “Son bir ay içerisinde onlarca şehit verdik. Üzgünüz, kızgınız, yaslıyız; belki biraz da kaygılıyız. Ancak gün, hayıflanma, kederlenme günü değildir. Gün, birbirimize daha sıkı sarılmak; cennet vatanımızı kan gölüne çevirmek isteyenleri bu muhteşem tabloyla kahretmek günüdür. Evet, acımız büyük. Evet yaslıyız. Ama bu yası, vakur bir şekilde tutacağız. Sinmeden, korkmadan, köşemize çekilmeden, Toroslar gibi dimdik durarak, hep uyanık kalarak tutacağız. Kötü niyetlileri, millet düşmanlarını gözyaşlarımızla sevindirmeyeceğiz. Onları, hizmet yolunda koşarken akıttığımız terlerde boğacağız. Barış için, kardeşlik için, huzur için dimdik durmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
“Biz Bin Yıldır Bu Topraklardayız”
Vatanı bölmeye ve Türk'e kefen biçmeye kalkışanların can çekiştiklerini söyleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz sözlerine, “101 yıl önce Çanakkale'de, 94 yıl önce Kocatepe'de, bu günden daha güçlü değildik. Hamdolsun; vatanımızla birlikte en değerli varlığımız olan Cumhuriyetimiz her geçen gün daha da güçlenmektedir. Biz güçlendikçe saldıracaklar. Biz güçlendikçe daha da hırçınlaşacaklar. Buna hazırlıklı olmalı, daima uyanık kalmalıyız. 100 yıl önce işgal kuvvetlerine karşı canını ortaya koyarak Çukurova'nın ebedî Türk vatanı kalmasını sağlayan Kuvayı Milliyecilerin torunları olarak; bugün bu meydanda sergilediğimiz birlikten, beraberlikten ve bu muhteşem kardeşlik tablosundan asla taviz vermemeliyiz. Bin yıldır bu topraklardayız. Biliyoruz ki; birliğimizi, dirliğimizi bozmaya çalışan birileri hep vardı. Bizim payımıza, bölücü terör ve 15 Temmuz ihanet kalkışmasını yapan, milletin silahını millete doğrultan Truva Atları düştü. Yine başaramadılar ve asla başaramayacaklar” şeklinde devam etti.
Türkiye'ye zenginlik katan tüm renkler, sesler ve nefesler sayesinde güzel olunduğunun altını çizen Başkan Kocamaz, “Şehitlerimiz, gazilerimiz, ağzı dualı analarımız, fedakâr babalarımız, delikanlı gençlerimiz ve umut dolu çocuklarımızla daha da güzeliz. Hoşgörü deryası Mevlana'yla, birlik, dirlik sembolü Hacı Bektaş'la, sevgi timsali Yunus Emre'yle, barış ve demokrasi sevdalısı Mustafa Kemal'le güzeliz. Şanlı tarihimiz, yaşayan kültürümüz, ortak ideallerimizle güzeliz. Biz böyle, hep birlikte güzeliz. Yeise, korkuya, endişeye mahal yok. Biz hep birlikte, Türk milletiyiz” dedi.
Sözlerine son verirken, mitingde bir araya gelenlere Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır' sözünü hatırlatan Başkan Kocamaz, “Türk milleti, her türlü hileye, fitneye ve kalleş saldırılara rağmen bin yıllık vatanında var olmaya devam edecek; Türkiye Cumhuriyeti vatanı ve milletiyle birlikte bölünmez bir bütün olarak sonsuza kadar yaşayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; özgürlük sembolü şanlı bayrağımızın bin yıllık vatanımızda ebediyen dalgalanması uğruna ölümsüzlüğe kanatlanan asker, polis, sivil tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Ne mutlu, kendini asil milletimizin ve şehit kanlarıyla suladığımız cennet vatanımızın bölünmez bir parçası olarak görenlere” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Yenişehir İlçe Müftüsü Halil Uzun ile birlikte alanı dolduranlar şehitler için dua etti.

294 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın