Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam600
Toplam Ziyaret779228
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

KAR YAĞIŞI HAYATI FELÇ ETTİ

KAR YAĞIŞI HAYATI FELÇ ETTİ

İlçemizde 4 gündür devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor İlçe merkezinde kar kalınlığı 60 santimetreyi aştı, okullar tatil edildi.
Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı 73 mahalle yolu ulaşıma kapandı. İlçe merkezinde ise dört gündür aralıksız yağan kar hayatı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığının 60 santimetreyi aştığı kent merkezinde, park halindeki bazı araçlar adeta kar örtüsünden görünmedi. İlçe dışındaki Mahallelerde ise kar kalınlığı 2 metreyi aştı.
Özellikle şehir merkezinde kar lastiği ve zinciri takmayan trafikte seyredemedi. Kar birikmesine dayanamayan işyerlerinin önünde bulunan gölgelikler ise göçtü. İşyerlerinin önünü küreklerle açmaya çalışan vatandaşlar biriken karları kürekle temizledi. Kara hasret kalan ilçe halkı kardan adam yapmaktan da geri kalmadı.
Akdeniz bölgesini İç Anadolu bölgesine bağlayan Sertavul geçidinde ise yoğun kar yağışı, tipi ve sisi yüzünden araçlar zincirsiz ve kar lastiği olmadan geçit verilmiyor. Okullar ise kar yağışından dolayı ulaşım sağlanamadığı için 1 gün tatil edildi.
Mahalle yollarında mahsur kalan araçlar ise Mersin Büyükşehir ve Mut Belediyesi'nce kurtarıldı. Şehir merkezinde Mersin Büyükşehir ve Mut Belediyesi araçları 24 saat yolda biriken kar temizliği ile mücadele etti.

387 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın