Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam95
Toplam Ziyaret781847
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MERSİN'İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU TÖRENLE KUTLANDI

MERSİN'İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU TÖRENLE KUTLANDI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama törenlerine katıldı.
Başkan Kocamaz, Toroslar Belediyesi tarafından düzenlenen yürüyüşün ardından Mersin Garı'nda yapılan temsili karşılama törenine katıldı. Mersin Garı'nda başlayan 3 Ocak Kurtuluş Günü kutlamaları kapsamında düzenlenen temsili karşılama töreninde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Vali Özdemir Çakacak ve Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, trenle gara gelen gazilere çiçek verdiler.
Tören, kortejin Cumhuriyet Meydanı'na Belediye Bandosu eşliğinde yürüyüşü ile devam etti. Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törende ise Atatürk anıtına çelenk koyulduktan sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından kutlama konuşmaları yapıldı.
Törene, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yanı sıra, Vali Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, CHP Mersin Milletvekilleri Hüseyin Çamak ve Fikri Sağlar, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği ve Muharip Gaziler Derneği temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
3 Ocak Mersin'in 95'inci kurtuluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende konuşan ve aziz şehitlerin ruhlarını şad etmek, Kuvayı Milliye destanını yad etmek üzere bir araya geldiklerini belirten Başkan Kocamaz, “Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak milli mücadele meşalesini tutuşturdu. 27 Aralık 1921'de Tarsus'u, 3 Ocak 1922'de Mersin'i, 5 Ocak 1922 Adana'yı kurtaran Kuvayı Milliyeciler, hemen Batı Cephesine koşarak Sakarya ve Dumlupınar'da büyük yararlılıklar gösterdiler. Kuvayı Milliye adı altında müfrezeler oluşturan Çukurovalılar, yaptıkları şanlı direnişle zafere koştular ve bölgemizi düşmanlardan temizlediler” dedi.
Yüz yıl önce kovdukları emperyalizmin, yeni kisveler altında bölgeye geldiğinden ve komşu coğrafyaların kana bulandığından, insan hakları adına, medeniyet uğruna insanların katledildiğinden bahseden Başkan Kocamaz, emperyalizmin en yeni ve yok edici silahları kullanarak sömürü düzeninin devamı için tüm kavram ve değerleri kendisine malzeme yaptığını vurguladı.
Emperyalizmin en zayıf ve çaresiz gördüğü ülkeleri hedef aldığını dile getiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bin yıldır türlü kisveler altında milli varlığımızı hedef alan emperyalizme karşı, yüce Toroslar gibi omuz omuza dimdik durmaya devam etmeliyiz. Tıpkı 102 yıl önce Çanakkale'de, 95 yıl önce Çukurova'da, 43 yıl önce Kıbrıs'ta ve 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminde olduğu gibi inançla direndiğimiz gibi” şeklinde konuştu.
15 Temmuz'da milletçe kritik bir kavşaktan geçildiğini ifade eden Başkan Kocamaz, “Ya demokrasiyi seçerek kurşunlara göğsümüzü siper edecektik; ya da köşemize çekilip hainlerin yazacağı kadere razı olacaktık. O gece milletçe büyük bir sınav verdik. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin adını ve amblemini kalkan yapmaya çalışan bir grup hainin, vatan savunması için kendilerine emanet edilen silahları milletimize karşı kullanmasına şahitlik ettik. Milli irademizin sembolü Gazi Meclisimizin kalleşçe bombalandığı sahneleri yüreğimiz kan ağlayarak izledik. Milli vicdanımızı derinden yaralayan bu çılgınlığa prim vermeyen, aksine şanlı bir direniş göstererek ihanete dur diyen asil milletimizin feraset ve cesaretiyle ne kadar övünsek azdır” diye konuştu.
Hep beraber Türk milleti hep birlikte Türkiye olduklarını belirterek, konuşmasına devam eden Başkan Kocamaz, “Milletçe bu asil duruşu sergilerken, Mersin ölçeğindeki gayretlerimizi de hız kesmeden sürdüreceğiz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak üç yıldır, canımızdan çok sevdiğimiz Mersin için çalışıyor, çabalıyor, ter döküyoruz. Mersin'in değerine yeni değerler katıyoruz. 'Mersin'i birlikte yönetelim, birlikte büyütelim' anlayışıyla çıktığımız bu yolda, sizlerin destek ve katkılarıyla emin adımlarla ilerliyoruz. Mersin'in insan odaklı, sürdürülebilir, çevreye duyarlı bir refah düzeyine ulaşabilmesi ve gelecek kuşaklara daha güzel bir Mersin bırakabilmek için aynı azimle çalışmaya devam edeceğiz. Hoşgörü medeniyetinin mirasçıları ve kahraman Kuvayı Milliyecilerin torunları olarak; Mersin'e ve Türkiye'ye değer katan barış ve huzur içerisinde bir arada yaşama kültürünü daha da güçlendireceğiz. Çünkü biz; dilimiz, dinimiz, kökenimiz, doğum yerimiz ne olursa olsun, hep birlikte Mersinliyiz” şeklinde konuştu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Oyunları ekibinin gösterilerinden sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde yapılan Oryantiring müsabakalarında dereceye giren sporculara Başkan Kocamaz, Vali Özdemir Çakacak ve Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız tarafından madalyaları verildi.

289 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın