Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam137
Toplam Ziyaret781295
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

SOĞUK HAVALARDA KALP HASTALIKLARI ARTIYOR

SOĞUK HAVALARDA KALP HASTALIKLARI ARTIYOR

Mersin Özel Doğuş Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Sabri Seyis, soğuk havalarda kalp krizi, kalp yetmezliği ve kalp kökenli ani ölümlerin görülme sıklığının arttığını belirterek, temelinde; "hava sıcaklığındaki düşme, fiziksel aktivitede azalma, hava kirliliği, yanlış beslenme alışkanlıkları ve hormonal değişiklikler gibi birçok faktör yattığını" söyledi.
Mersin Özel Doğuş Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Sabri Seyis, kış aylarında ritim bozuklukları, kalp krizi, kalp yetmezliği ve kalp kökenli ani ölümlerin görülme sıklığının arttığına dikkat çekerek, kalbi korumanın yollarını anlattı.
Kış aylarında soğuk hava nedeniyle vücut ısının düşmesi nedeniyle damarların daraldığını ve kan akımında azalma olduğunu anlatan Dr. Seyis, "Kalbe giden oksijen azaldığında kalp daha fazla kan pompalamaya çalışıyor. Buna bağlı olarak kalp hızı artıyor ve kan basıncı yükseliyor. Bu da kalp krizini ve inmeyi tetikleyebilir" dedi. Dr. Seyis, kış aylarında vücudu soğuktan korumanın kimi zaman hayati önem taşıyabileceği uyarısı yaptı.
VÜCUDUNUZU DİNLEYİN!
Vücudun verdiği göğüs ağrısı, nefes darlığı ve çarpıntı gibi uyarıları dikkate almak gerektiğini ifade eden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Seyis, şu bilgileri paylaştı: "Vücut ısısını korumak için kalın giyinmek yerine daha ince kıyafetlerle kat kat giyinin. Soğuk nedeniyle vücut hareketlerinde yavaşlama oluyor. Kışın, fiziksel aktivitede azalma ve kilo alımı da kan basıncının yükselmesine neden oluyor. Kış aylarında da egzersizi ihmal etmeyin. Soğuk havalarda artan enfeksiyon hastalıklarından kendinizi koruyun. Dengeli ve sağlıklı beslenin. Besinlerde doymuş ve trans yağ kullanmayın ve şekerden de mümkün olduğunca uzak durun."

316 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın