Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam359
Toplam Ziyaret778987
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BAŞKAN YILMAZ'DAN YARALI ASKERE ZİYARET

BAŞKAN YILMAZ'DAN YARALI ASKERE ZİYARET

Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Türk ordusunun El-Bab Bölgesinde DEAŞ militanlarına yönelik sürdürdüğü operasyonda yaralanan ve Kilis Devlet Hastanesinden kendisinin talimatlarıyla gönderilen ambulans ile Karaman Devlet Hastanesine getirilen ve tedavisinin ardından Mersin'in Mut ilçesindeki evine gelen Piyade Uzman Çavuş Uğur Yılmaz'ı ziyaret etti. Başkan Yılmaz, bire bir ilgilendiği Uğur Yılmaz'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Türk askerinin bölgede tarihi bir görev üstlendiğini belirten Piyade Uzman Çavuş Uğur Yılmaz'ı, bu görevini başarıyla tamamlayacağını iyileşir iyileşmezde hemen görevinin başına dönüp vatan için görev yapmaya devam edeceğini söyledi.
Gözyaşlarına boğulan yaralı askerin 6 aylık hamile eşi Ümmü Yılmaz; “Eşimin yaralandığını öğrenince çok kötü oldum” dedi.
Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Suriye'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı sırasında El-Bab bölgesinde yaralanan Piyade Uzman Çavuş Uğur Yılmaz'ı (28) evinde ziyaret etti.
Başkan Yılmaz'ın, ziyaret etmesinden duyduğu mutluluğu ifade eden Uğur Yılmaz, Türk askerinin bölgede tarihi bir görev üstlendiğini belirterek, bu görevini başarıyla tamamlayacağını iyileşir iyileşmezde hemen görevinin başına dönüp vatan için görev yapmaya devam edeceğini söyledi.
Hemşerimiz Piyade Uzman Çavuş Yılmaz'ın sağlık durumunun iyi olmasının sevindirici olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz ;“Ülke topraklarımızın birliği ve dirliği için mücadele verirken şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet geride kalanlarına sabırlar dilerken yaralanan askerlerimize ise Allah'tan acil şifalar dilerim.” dedi.
Yaralı Piyade Uzman Çavuş Uğur Yılmaz kendisini ziyarete gelenlerle yaptığı sohbette, “4 yıldır Kars 57'ci Komando taburunda görev yapmaktayım. 6 Aralık 2016 tarihinde El-Bab Bölgesinde DEAŞ militanlarına yönelik sürdürülen operasyona katıldım. Bir tabur olarak gittik. 8 Aralık 2016 tarihinde Suriye topraklarına girdik. Önce başka bölgede kaldık daha sonra EL-Bab bölgesine geçtik. Orada görevimize devam ediyorduk. Bizi DEAŞ bir şekilde tespit etti. 1 hafta boyunca havanla , topla , silahlı ateşle taciz ediyorlardı. Bizim olaydan 2 gün önce tekrar saldırı yaptılar 2 özel kuvvetten Astsubayımızı şehit verdik. Bizim nöbet tuttuğumuz mevzinin arkasına korunmak için zırhlı araçlar yerleştirdik. Ben nöbetteyken 2 metre gerime 1 adet gezlete yerleştirildi. Olay Cuma günü saat 4 civarlarında meydana geldi. Bu sefer top, güdümlü füze dediğimiz silahlarla tankı vurdular. Bu tankın vurulması sonucu üzerime Allah korudu hiçbir parça gelmeden basıncın etkisiyle biz savrulduk. Düşmenin etkisiyle ayağımda sıkıntılar var çok şükür buna da şükür zamanla iyileşecek. İyileştikten sonra tekrar görevime devam edeceğim” dedi.
Olayı anlatırken gözyaşlarına boğulan 6 aylık hamile eşi Ümmü Yılmaz, “Ben duyduğumda gece 10,30 civarındaydı. Aslında olay ikindin olmuş. Ama hamile olduğum için bana söylemediler. Gece 12,30'da sosyal paylaşım sitesi Facebook'dan öğrendim. Öğrenince de çok kötü oldum. Eşimi aradım iyi olduğunu söylediler ama inanmadım bir arkadaşını aradım ondan bilgi aldım iyi bir sıkıntı yok dediler. Evde zaten tek başınaydım. Arkadaşları gelip beni evden aldılar o gün onlarda kaldım ertesi günüde yola çıktık” dedi.

348 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın