Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam197
Toplam Ziyaret779511
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

KARDA MAHSUR KALAN İKİ KİŞİ HELİKOPTERLE KURTARILDI

KARDA MAHSUR KALAN İKİ KİŞİ HELİKOPTERLE KURTARILDI

İlçemize bağlı Söğütözü Yaylası Sıratekne bölgesinde 1,5 metre karda, kar motorları arıza yaptığı için arkadaşı ile birlikte mahsur kalan Hüseyin Yapalak, “112 doktorunun talimatlarıyla yaktığımız ateş ve kar yiyerek hayatta kaldık” dedi.
Söğütözü Yaylası Sıratekne bölgesinde verici istasyonunu kontrole giderken Adana'dan gelen ve kar aracını kullanan Vural Özdemir ile birlikte karda 7-8 saat mahsur kalan GSM şirketinde arıza operatörü olan Hüseyin Yapalak, GSM vericisini kontrole gittiklerini, araçların gitme imkanı bulunmadığı için kar motoru ile bölgeye ulaşmaya çalıştıklarını ve aracın arıza yapması sonucu karda mahsur kaldıklarını ifade etti. Yapalak, "Hava şartları nedeniyle GSM şirketinin istasyonunu incelemek için Kestel Dağı'na gittik. Kar çok olduğu için kulelere ulaşamadan dönüş yapmak zorunda kaldık. Dönüşte de kar motorumuz arıza yaptı. Dönüş yapamadık. Orada karda mahsur kaldık. Aracımızı yapmaya çalışsak da yapamadık. Bizde karın içinde kendimize yer açtık. Çevreden ağaçlardan odun ve çalı çırpı topladık. Topladığımız odunları yanımızda bulunan benzin yardımıyla yaktık. Yaktığımız ateşte kendimizi ısıtmaya çalıştık" dedi.
Mahsur kaldıktan sonra şefini ve 112 Acil Servis'i aradığını belirten Yapalak, "112 ekibi beni gerekli yerlerle görüştürdü. Akut, Mut Belediye Başkanlığı ve Mut Kaymakamı ile görüştüm. Bulunduğumuz bölgeye herhangi bir aracın gelmesine imkan yoktu. Bir buçuk metrenin üzerinde kar vardı. Özellikle 112 Acil Servis doktorunun talimatları üzerine karda 7,5 saat bir sıkıntı çekmeden, sağlık problemi yaşamadan hayatta kaldık. Doktorun talimatları ile sürekli hareket ettik. Doktor ara ara kar yememizi ve tuvalete gitmemizi söyledi. Doktorun söyledikleri her şeyi yaptık. Hava kararmıştı. Bizleri bulamazlar diye düşünürken bir helikopter sesi geldi. Telefonla yetkililer helikopterin bizleri kurtarmak için geldiğini söyledi. Bizde karanlıkta bizleri bulabilmeleri için yakılan ateş ve telefon ışıkları ile yerimizi belli etmeye çalıştık. Allah devletimizden, askerimizden razı olsun. Askerlerimiz helikopterle gelip bizleri kurtardılar. Zor bir gündü" dedi.

626 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın