Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam110
Toplam Ziyaret780867
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

GENÇLER HALI SAHA LİGİ BAŞLADI

GENÇLER HALI SAHA LİGİ BAŞLADI

İlçemizde 7 yıl Mut İdman Yurdu Spor Kulübünde futbol oynadıktan sonra eğitimine devam etmek üzere ilçemizden ayrılan Tugay Buğdaycı, Kırıkkale'de eğitimini tamamladıktan sonra ilçemize dönerek akademi sporda alt yapı eğitimi vermeye başladı.
Kırıkkale Üniversitesi'nde hem Spor Yöneticiliği hem de Beden Eğitimi Öğretmenliği okuduktan sonra kendini spora ve sporcuya adayan Buğdaycı, “Doğup büyüdüğüm ilçemizde mesleğimi icra etmekten büyük mutluluk duymaktayım. İlçemizde gençlerin sosyal anlamda faaliyet gösterip vakit geçirebileceği alanlar maalesef biraz sınırlı. Ben de bu anlamda biraz olsun neler yapabilirim diye düşünerek ilçemizde sportif faaliyetler anlamında bir takım programlar hazırlamaya çalıştım.” dedi.
İlçemizde Akademispor'da altyapı eğitimi vermeye başlayıp bununla da yetinmeyen genç sporcu Tugay Buğdaycı insanları sporun içine çekmek için “Gençler Halı Saha Ligi'ni” kurdu. Sosyal anlamda ilçemiz gençlerine yeni bir yön verip, kendi memleketi için yeni sosyal alanlar üreterek sportif alanda Mut gençliği için daha değişik neler yapabilirim diye çabalayan genç sporcu Tugay Buğdaycı ile görüşen gazetemiz muhabiri Abdurrahman Aydın yaptığı görüşmede düzenlenen turnuva ile ilgili Buğdaycı'nın görüşlerini aldı.
Akademispor yöneticisi Tugay Buğdaycı gazetemize yaptığı açıklamada ; “Turnuvamız gençler arasında bir bağ kurmak, gençlerin kötü alışkanlıklarından uzak durmasını sağlamak ve o yaş grubundaki gençlerin birbirleriyle kaynaşmasını sağlamak amacıyla bir ortam kurabilmek adına oluşturulmuştur. Lig başlamadan önce yaklaşık 1.5 ay ligin şekli, ligde oluşabilecek aksaklıklar, sıkıntılar neler olabilir, kısacası yapabileceklerimiz ve yapamayacaklarımızı detaylı olarak konuşup uzun uzun düşündük. Bu zamana kadar yapılan bütün halı saha turnuvalarını incelemeye çalıştık. Bu tarz sportif faaliyetlerle ilgilenen sporcu arkadaşlarımızdan fikir aldık. Bu konuda herkesin söylediği ve çekindiği tek bir yer vardı o da takımları arasında kavga çıkabileceği. Bizler de planlarımızı yaparken buna dikkat ederek kendimize bir yol çizdik. Lige katılan tüm takımlarımızdan ikişer kişinin katıldığı bir toplantı yaptık. Yapılan toplantıda bizim kuralımız tek bir kural ve kural çok açık net olarak “ BU LİG BOYUNCA HERKES ÇOK EĞLENECEK” bu kuralı bütün herkese izah edip anlatınca maçlar oldukça eğlenceli geçti sahanın içerisinde düşeni kaldıran, birbirine espri yapan, hakemlik yaparken görmediğim hatalı pozisyonlarda bana yardımcı olan bir ortam hazırlamış olduk” dedi.
Ülkemizde spora ve sporcuya verilen her türlü desteğin sporcuyu motive ettiğine değinen Buğdaycı; “Bizim bu tür faaliyet yapmamızda yanımızda olan sevdiklerimiz de oldu. Bu ligi hazırlama konusunda beni cesaretlendiren, hem de turnuvanın her aşmasında fikirleriyle ve spora verdiği desteğiyle her zaman yanımda olduğunu belirten ve ayriyeten1996-1999 doğumlu genç sporcularımızın oynadığı bir takıma forma sponsoru olarak destek veren Mutlu Beton sahibi Hamza Doğan abime canı gönülden teşekkür ederim” dedi.

MUT GENÇLER HALISAHA LİGİNDE GOL KRALLIĞI

MUSTAFA KARAMAN (DEPORTİVO LA MUT) : 13 GOL
TAMER İLHAN (SANAYİ SİTESİ ) : 9 GOL
İRFAN İLHAN (SANAYİ SİTESİ) : 9 GOL
HAKAN MADEN (MUT MYO) : 9 GOL

676 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın