Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam631
Toplam Ziyaret782383
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

YEŞİL; “REFERANDUMA HAZIRIZ”

YEŞİL; “REFERANDUMA HAZIRIZ”

AK Parti Mut İlçe Başkanı Yeşil Basın Mensuplarıyla Kahvaltıda Buluştu
AK Parti Mut İlçe Başkanı Hüseyin YEŞİL, basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. İlçedeki yatırımlar, hastane, elektrik, organize sanayi ve referandum süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunan YEŞİL, teşkilat olarak referanduma hazır olduklarını kaydetti.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mut İlçe Başkanı Hüseyin Yeşil, “Ülke olarak 15 Temmuzdan itibaren yeni bir sürece girdik özellikle düşmanlarımız iyi bir şeyler olmasın adına var gücüyle saldırıyor. Bu anlamda da Türkiye olarak ruhumuzu, gücümüzü ve birliğimizi defalarca düşmanlarımıza ispat ettik. 15 Temmuzda şehitlerimize ve gazilerimize Allahtan rahmet, gazilere de şifalar dilerken yakınlarına sabır dilerim” dedi.
Yeşil, “Özellikle Cuma gecesi ya da cumartesi sabahı biten anayasa oylamasıyla Türkiye olarak yeni bir yol ayrımına giriyoruz. Aslında Meclisimiz birlik ve beraberliği belli bir oranda gösterdi. İnşallah bu birlik ve beraberlik tabanda ve halkımızda güçlenerek devam edecek. Ülkemizi soğuk savaş dönemindeki gibi sekteye uğratmaya çalışan tabiri tacizse üçüncü dünya savaşını başlatmaya çalışan düşmanlarımıza karşı korumak adına, güzel ve mutlu yarınlar adına ülkemizde birliğin ve beraberliğin devam olmasını yüce rabbimden de niyaz ediyorum” dedi.
YENİ AÇILAN MUT DEVLET HASTANESİ'NDE EKSİK PERSONEL TAKİPÇİSİYİZ
Yeni binası biten ve faaliyete geçen Mut Devlet Hastanesi hakkında bilgi veren Yeşil, “Hastanedeki personel eksikliği konusunda, her zorunlu hizmet kurası döneminde girişimimiz var. Özellikle kadro yetersizliğinden dolayı sıkıntı var. 25 Ocakta büyük bir olasılıkla açıklanacak. Örneğin kurum içi atamada yani şu an başka bir yerde görev yapan 4 Branş Mut'a açıldı. Kardiyoloji, Üroloji, Radyoloji ve Psikiyatri. Bu kadrolar şuan boş. Burada şunu söylüyorum Mutlu ve çevre ilçelerden olup Mut'a gelebilecek olan bu ve benzeri Branşlardaki doktor hemşerilerimize de buradan sesleniyorum. İlçemize sahip çıkalım, tercih eden olursa Şubat ayı içerisinde doktorlarımız tamamlanacak. Yine eksik kadrolarımızla ilgili bazı branşların açılması hususunda görüşmelerimize devam edeceğiz. Doktorun olması aletlerin kullanımı için çok önemli. Kalp kriziyle ilgili problemin çözümü ciddi bir alt yapı. Karaman Devlet Hastanesi'nde bile kalp damar cerrahisi özellikle kalp krizi nedeniyle yoğun bakım ünitesi açılalı yaklaşık 6 ay oldu. İlçe olarak bunun alt yapısını kazanmak çok zor” dedi.
REFERANDUMA HAZIRIZ
Referanduma hazır olduklarını söyleyen Yeşil, “İlçe teşkilatı olarak biz referanduma hazırız. Eksiklerimiz olmakla birlikte referanduma da biz hazırız. Genel merkezimiz start verdiği an bizde çalışmalarımız başlayacağız. Mutfak kısmını bitirdik sahaya inmeyi bekliyoruz” dedi.
Organize sanayi hakkında bilgi veren Yeşil, “Organize sanayi, Gezende'den o bölgeye çekilecek olan yüksek gerilim hattının yaklaşık maliyeti 7-8 trilyon gibi bir bütçe. Bunu yatırımcıya yansıtmadan çözümü konusunda Sayın Bakanımız Lütfi Elvan gerekli çalışmayı yaptı ve sözünü verdi. İkinci bir hususuna yollar bağlantı noktasıydı bu anlamda da Mersin Büyükşehir Belediyesi ile gerekli görüşmeler yapıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi organize sanayiden Mut-Silifke yoluna bağlantı hususunda taahhüt verdi. İnşallah Mut'umuza 2017 yılı içerisinde organize sanayi kuruluşunu sağlarız. Mut Silifke yolu sözleşmesi imzalandı. Tünel bağlamında çalışmalar başladı. İnşallah yaklaşık 4 yıl içerinde Mut Silifke yolu bitmiş olacak. Halkımızın çok beklediği Gazi ortaokulu ile Mut imam hatip lisesi binasına da bu yıl içerisinde başlanacak. Tedaş'la ilgili alt yapı yetersizliği ile beraber gelen kış şartları yaklaşık 40 yıldır görmediğimiz iklim şartları sıkıntının büyüklüğünü çok ciddi olarak ortaya koydu, bu anlamda da gerekli girişimlerde bulunduk takip ediyoruz” diyerek sözlerini bitirdi.

310 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın