Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam372
Toplam Ziyaret783959
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ŞUBAT MECLİSİNDE TAŞ OCAĞI GÜNDEME GELDİ

ŞUBAT MECLİSİNDE TAŞ OCAĞI GÜNDEME GELDİ

Mut Belediyesi Olağan Şubat Ayı Meclis Toplantısı'nı 7 Şubat 2017 günü gerçekleştirdi. Toplantıya 3 meclis üyesi mazeretli olduklarını bildirerek katılmadı. Meclis, Saygı Duruşunun ardından bir önceki meclis tutanağının doğruluğu oylandı.
Meclis gündeminde ilk olarak İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne ait müzekkere görüşüldü. Belediyede faal olmayan ve ataması yapılmayan müdürlüklerin iptali görüşüldü. Hukuk İşleri Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Etüd Proje Müdürlüğü, Plan Proje Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü lüzum olması halinde yeniden açılmak üzere kapatıldı.
MUTAŞ'A AİT SON GAYRİMENKUL BELEDİYE TARAFINDAN ALINABİLİR
Başkanlık makamına ait müzekkere ile Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan MUTAŞ şirketine ait 3060,89 metrekarelik taşınmazın belediyece alınması talebi görüşüldü. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nebi YILMAZ; “Bildiğiniz üzere Mutaş ilçemizin bir şirketi. Ancak şu an kapanmış durumda ve ellerindeki son taşınmazı da satmak istiyorlar. Bir değer tespiti yapılmış 1 milyon 270 bin TL ancak bunu biz ilgili komisyonlarımızda görüşülsün istiyoruz. İleriye yönelik konut alanı, park alanı veya hizmet alanı olarak ne olursa, belediye menfaatleri doğrultusunda yatırıma uygunsa alabiliriz, değilse almayalım diyoruz” şeklinde konuştu. Gündem plan bütçe ve imar komisyonuna havale edildi.
KOMİSYON RİSK ALMADI
Başkanlık makamının bir diğer müzekkeresi ise tahsisi Milli Eğitim Müdürlüğüne ait Keleceköy'deki bir büfenin kiraya verilmesi konusu oldu. Yasa ile birlikte tahsislerin bazen Büyükşehir, bazı yerler milli eğitim, hazine veya Mut Belediyesi şeklinde tapuların çıktığını böyle sorunların sık sık meclis gündemine geleceğini ifade eden YILMAZ, “Belediyemizce kurduğumuz komisyon da bu konuda risk almadı” dedi ve Plan Bütçe Komisyonuna havalesi yapılan gündem, Milli Eğitimle ortak bir yol bulunarak sonuçlandırılmasını görüştü.
İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün müzekkeresini görüşen meclis müstakil inşaata elverişli olmayan artık parçaların satışı yetkisini encümene verdi.
YENİ MAHALLELERİN TÜZEL KİŞİLİK YETKİLERİ BELEDİYEDE
Mali Hizmetler Müdürlüğünün müzekkeresini gündeme alan meclise bilgi veren YILMAZ; “Yeşilköy ve Güzelköy olarak bilinen mahallelerin tüzel kişiliklerinin ortadan kalkmasıyla Ermenek'te köy tüzel kişiliklerine çıkan 2 B arazilerinde belediye tüzel kişilik olarak yetkili oldu. Muhatap biziz. Buradaki arazilerin tapu bedeli 79 bin TL. Kurumlara avantaj sağlıyorlar, 6 yıl eşit oranda ve yılda bir ödemeli imkan sunuyorlar. Bu mahallelerimizin Ermenek sınırları içerisindeki tapuları konusunda gerekli çalışmaları yapalım” dedi ve gündemi plan bütçe komisyonuna havalesini oylamaya sundu. Gündemi komisyon değerlendirecek.
Gündemin devamında imar tadilatları görüşüldü ve komisyona havale edildi. Belediye Meclisi Özlü'deki rüzgar enerji santrali için gelen imar tadilatını talebini ise 1000'lik yetkisini de Büyükşehir'e vererek, hem 1000'lik hem de 5000'lik imar tadilatının büyükşehirden yapılmasını kabul etti.
Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü'nün sulama alt yapısı ve tarımsal üretimi destekleme konulu müzekkeresini gündeme alan meclis, küçük çaplı sulama, dinamo, trafo ve benzeri yatırımlarda belediyenin hizmet üretmesini kabul etti.
“TAŞ OCAĞINA KARŞIYIZ. HALKIN YANINDAYIZ”
Gündemin tamamlanmasının ardından meclis üyelerinin sorusu üzerine ilçede kamuoyunun tepkisini çeken Taş Ocağı konusuna açıklık getiren Nebi YILMAZ, “Biz her ne olursa olsun vatandaşın yanındayız. Yol iznini olmadan geçişe izin vermeyiz. Bu konuda çok değişik sıkıntılar var. Olayları okumaya çalışıyorum. 2012 yılında ruhsat alınmış, Valilikten. Biz o dönemde il genel meclisi gündemine taşıdık ve karşı çıktık. O dönemki sekreterler ve bürokratlar sağılığımızda buna izin vermeyiz dediler. Dönemin Bakan Yardımcısı Mustafa Sever'e de bilgi verildi. Bizim sağılığımızda ruhsat verilmeyecek dendi. Ancak ruhsat 2012'de alınmış. Şimdi konuyu mahkemeye taşıyoruz. Belgeleri de BİMER'den Muhtarlar Derneğimizle beraber talep ederek elde ettik. Bu ciddi bir sorun. Yasalara saygılıyız ama toplumun huzurunu bozacak şeylerde vatandaşımızın yanında oluruz” dedi.

371 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın