Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam39
Toplam Ziyaret783060
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BELEDİYEDE TOPLU SÖZLEŞME

BELEDİYEDE TOPLU SÖZLEŞME

Mut Belediyesi ile Hak İş'e bağlı Hizmet İş Sendikası arasındaki toplu sözleşme görüşmeleri tamamlanarak, imzalar atıldı.
Mut Belediyesi Nikah salonunda gerçekleştirilen sözleşmeye, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, HİZMET-İŞ Şube Başkanı Mehmet Bayrakçı, Mut Belediye baş temsilcisi Hakan Seyrek ve Belediye Mali İşler Müdürü Ahmet Can ile 48 belediye işçisinin katıldığı toplu iş sözleşmesi ile ilk altı ayda işçi yevmiyeleri yüzde 3, yemek yüzde 66, sorumluluk yüzde 12, yakacak yüzde 14, giyecek yüzde 7,14, bayram yardımları yüzde 9,72, direksiyon yüzde 3 ve öğrenim yüzde 3 zam artışı olarak belirlendi. İkinci altı ayda ise yüzde 4 artı enflasyon farkı olarak ödenecek.
Toplu iş sözleşmesinin 48 kadrolu işçiyi ilgilendirdiğini söyleyen Başkan Yılmaz, “Belediye hizmetlerinde her işçi ve memurun ayrı ayrı önemli yeri var. Yol yapan, temizlik yapan, ağaç diken alın teri döken, işini sorumlulukla yerine getiren her kişinin emeği kutsaldır. Çalışma arkadaşlarımın içinde mesai saati olmayan, gece yarısına kadar çalışan, hafta sonu, bayram tatili demeden çalışan arkadaşlarımız da var. Bu vesileyle işçilerimize, memurlarımıza, bütün çalışma arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum." dedi.
Bu sebeple çalışanların hakkını ellerinden gelen azami ölçüde vermeye her zaman gayret ettiklerini ifade eden Yılmaz, “2014 yılında göreve geldiğinde işçilerin ikramiyelerinin ödenmediğini, sigorta primlerinin yatırılmadığını gördüm. Olağanüstü bir çalışma ile bu borçları temizlemeye gayret ettik” dedi.
Hak İş'e bağlı Hizmet İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Mehmet Bayrakçı yaptığı konuşmada, sözleşmenin hayırlı olmasını dileyerek, sözleşmede tanınan haklardan dolayı belediye çalışanları adına Başkan Nebi Yılmaz'a teşekkür etti.
Konuşmaların ardından 2017 ve 2018 yıllarında geçerli olacak sözleşme; Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ve Hizmet İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Mehmet Bayrakçı arasında imza altına alındı.

516 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın