Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam159
Toplam Ziyaret783180
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BELEDİYE 14 BİN FİDAN DAĞITTI

BELEDİYE 14 BİN FİDAN DAĞITTI

Mut Belediyesi; tarımsal üretimi desteklemek amacıyla 14 bin zeytin fidanı dağıttı.
Fidan dağıtımına, Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Meclis Üyeleri, Belediye birim müdürleri ve üreticilerin katılımıyla Belediye hizmet binasında tarımsal üretimi desteklemek amacıyla zeytin fidanı dağıttı.
Belediye Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde, üretimi desteklemek, tarıma destek vermek ve üreticinin düşük maliyetle beklentilerini karşılamak adına zeytin fidanı dağıtımını gerçekleştirdi. Zeytin fidanı için toplamda bin 900 vatandaş müracaat ederken, ilk etapta 560 müracaat için 14 bin fidan dağıtıldı. zeytin fidanı dağıtımı 4 grup halinde tamamlanacak.
Zeytin Fidanı dağıtımında bilgi veren Belediye Başkanı Nebi Yılmaz; “Aralık ayından itibaren fidan talebi almaya başladık. Ceviz, badem ve zeytin olarak meclis kararı aldığımız fidan desteği için vatandaşımız tercihini zeytinden yana kullandı. Bunun sebebinin yoğun kar yağışı dolayısıyla zeytin ağaçlarının zarar görmesine bağlıyoruz. Toplam bin 900 müracaat oldu. Gemlik tipi zeytin fidanı dağıtıyoruz. Kişi başına 25 fidan şeklinde ve 50 TL karşılığında maliyetine fidan desteği veriyoruz. İlk etapta 560 vatandaşımıza 14 bin zeytin fidanı vereceğiz. Toplamda 4 grup halinde dağıtmayı düşünüyoruz. Tarımsal desteklerimiz bundan sonra da artarak devam edecek. Fidanlarımızın ilçemize ve üreticilerimize bereketli ve bol kazançlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Başkan Yılmaz; dağıtılan fidanların tamamının Mut fidancılarından temin edildiğini, ilçemizin organik ve kaliteli fidanlarının tercih edildiğini vurguladı. Ayrıca yeni bir meclis kararı aldıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, bundan sonra Mersin Büyükşehirle beraber trafo, dinamo ve motopomp gibi tarımsal üretim içerisinde yer alan diğer ekipmanlara yönelik desteklerin artacağını belirtti.
Zeytin dağıtımına katılan Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz ise, “İlçemizde tarımın desteklenmesine yönelik ve yerel üreticilerden temin edilerek çiftçimizle buluşturulan fidanların, bereketli olmasını bol kazançlar getirmesini diliyorum. Böyle bir çalışma yaptıkları için Mut Belediye Başkanımıza, Meclis Üyelerimize ve kurumsal anlamda Mut Belediyesi'ne teşekkür ediyorum” dedi.
Zeytin fidanı almak için müracaat eden vatandaşlar belediye veznesine 50 TL makbuz karşılığında ücret yatırarak, tapu fotokopisi veya çiftçi belgesini yanlarında getirerek fidanlarını teslim aldılar.

407 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın