Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam102
Toplam Ziyaret783123
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BELEDİYE ÇİFTÇİSİNE SAHİP ÇIKTI

BELEDİYE ÇİFTÇİSİNE SAHİP ÇIKTI

Tarlasına 1 ay önce dikmiş olduğu bin 980 TL değerindeki 132 adet Zeytin fidanı çalınan çiftçiye Mut Belediyesi sahip çıktı.
İlçemizde çiftçilik yapan 57 yaşındaki Sami Kocatürk'ün tarlasından 1 ay önce diktiği 132 adet Zeytin ağaçları, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce sökülerek çalınmıştı. İlçemize bağlı Hacınuhlu Mahallesi ayaz koyağı mevkiinde meydana gelen fidan hırsızlığı olayından mağdur olan Sami Kocatürk'e Mut Belediye Başkanı Nebi YILMAZ sahip çıktı.
Çalınan fidanlarının yerine Sami Kocatürk'e 132 adet fidan veren Nebi YILMAZ, Mut Belediyesi olarak fidan dağıtımı yaptıkları esnasında bu olayın meydana gelmesinden dolayı yardımcı olduklarını ifade etti.
Konu hakkında bilgi veren YILMAZ; “Belediyemizin Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde almış olduğumuz meclis kararına istinaden çiftçilerimize fidan desteği veriyoruz. Bu zaman zarfı içerisinde ilçemiz çiftçilerinden Sami Beyin başına böylesine bir olay gelince hemen alarma geçtik ve üreticimizin mağduriyetinin önlenmesi için gereken desteği verdik. Ümit ediyorum ki, ilçemizde bir daha böyle olaylar yaşanmaz. Alın terinin, emeğin kıymeti bilinir ve insanların bin bir zahmetle yetiştirdiği fidanların ağaçların çalınması söz konusu olmaz” dedi.
Mut Belediyesi Tarımsal Müdürlüğü ekipleri, Hacınuhlu mahallesine giderek, üretici Sami Kocatürk'e Mut Belediyesi'nin fidanlarını teslim etti. Kocatürk, Mut Belediyesinin kendisine sahip çıkmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

483 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın