Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam635
Toplam Ziyaret779263
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BÜYÜKŞEHİR'DEN UÇAKLA CENAZE NAKİL HİZMETİ

BÜYÜKŞEHİR'DEN UÇAKLA CENAZE NAKİL HİZMETİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, şehir dışında defnedilecek olan cenazelerin nakillerini hava yoluyla ücretsiz olarak gerçekleştiriyor.
Cenaze nakilleri, Türk Hava Yolları'nın hizmet kapsamındaki 250 km üzeri illerde 42 uçuş noktasına ücreti Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenmek üzere uçakla yapılıyor.
Cenaze sahipleri ilk olarak Alo 188 Cenaze Hattı'nı aradıktan sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi Cenaze Hizmetleri ve Mezarlıklar Şube Müdürlüğü'ne yönlendirilerek, cenazelerini hangi şehre göndermek istediklerini belirterek, ölüm belgeleri ile birlikte başvuruda bulunuyor.
Ölüm belgesi olmayan cenazeler, ölüm belgelerinin alınmasının ardından 250 kilometrenin üzerindeki yerlere cenaze sahibinin onayı sonrası Türk Hava Yolları'nın (THY) kargo bölümü ile gönderiliyor.
Türk Hava Yolları kargo bölümüne verilmesi gereken form doldurulup, yol belgesi hazırlandıktan sonra cenaze sahibi de definin olduğu aynı uçak ile gitmek isterse THY tarafından sağlanan yüzde 20'lik bir indirim sayesinde cenazeleri ile beraber gideceği yere ulaştırılıyor.
Cenazeler, Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Cenaze Nakil Araçları ile havalimanına kadar götürülüyor.
Cenaze hizmetlerine yönelik meclis kararı
Mersin Büyükşehir Belediyesi 2015 yılı Ekim Ayı Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edilen 987 sayılı kararın ardından verilmeye başlanılan hizmet ile hem cenazelerin şehir dışına taşınmasında vatandaşlara kolaylık sağlanmış oluyor hem de belediyenin cenaze nakil hizmetlerindeki giderlerinin düşürülmesi ile kamu yararı gözetiliyor.

443 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın