Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam285
Toplam Ziyaret779599
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

TRAFİKTE ENGEL TANIMADILAR

TRAFİKTE ENGEL TANIMADILAR

Büyükşehir Belediyesi, Mersin'de ilk defa gerçekleştirilen 'Fiat Engelsiz Hareket Sosyal Sorumluluk Projesi'ne destek verdi.
Fiat S.p.A ve Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği işbirliği ile sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen ve engelli bireylerin kullanımına uygun aparatlı araçlar sayesinde test sürüşü sağlayan Fiat Engelsiz Hareket Projesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı'nın katkılarıyla Mersin'de ilk defa gerçekleştirildi.
Ortopedik engelli bireylerin uygun aparatlı araç olmadığı için deneme sürüşü yapamadan araç almaları nedeniyle oluşan olumsuzlukları ortadan kaldırmayı amaçlayan proje, araç sahibi olmak isteyen ancak deneme yapamadığı için tedirgin olan birçok engelli bireyin yüzünü güldürdü.
Elden fren ve gaz kiti, sol ayakta gaz pedalıyla donatılmış, engellilerin kullanımına uygun özel donanımlı test sürüşü araçları ile gerçekleştirilen sürüş etkinliğine ehliyeti olan ortopedik engelli bireyler, sürücü adayı engeli bireyler ve aileleri katıldı.
38 engelli bireyin test sürüşü yaptığı projede, araçların nasıl kullanılması gerektiği uygulamalı olarak gösterilirken, Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği Başkanı Adem Kuyumcu proje hakkında ve engellilerin hakları konusunda bilgilendirme yaptı.
Test sürüşüne katılarak araç kullanan Fethi Kahraman, “Engelliler için bu projeyi hazırlayanlara ve katkı sağlayanlara çok teşekkür ederiz. Böyle projelerin devam etmesini temenni ediyoruz. Engellilerin de trafikte kolayca araç kullanabilmesi ve kimseye muhtaç olmaması için bize uygun araçların üretilmesi çok iyi olacak. Böyle bir etkinliğe katılabilmemiz için bize olanak sağlayan Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ederiz” dedi.
Engelliler için tasarlanan aracı kullanırken kendisini güvende hissettiğini söyleyen İhsan Kuş, “Engelliler için yapılan bu proje çok güzel olmuş. Ben de test sürüşü yaptım ve çok rahattı, araçta kendimi güvende hissettim. Engellilere verilen bu hizmetten dolayı çok teşekkür ediyorum. Benim aracım var ama almadan önce test sürüşü yapamamıştım. Araç alacak engelli bireyler için yol gösterici bir proje olmuş” şeklinde konuştu.

562 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın