Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam290
Toplam Ziyaret779604
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

VALİ ÖZDEMİR ÇAKACAK’IN KADINLAR GÜNÜ MESAJI

VALİ ÖZDEMİR ÇAKACAK’IN KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Vali Çakacak: “Kadınlarımız kabuklarını kırarak büyük başarılara imza attılar”
Mersin Valisi Özdemir Çakacak, 8 Mart'ı, kadınların yaşadıkları sorunların, maruz kaldıkları ayrımcılığın ortadan kaldırılmasına yönelik kamu, sivil toplum ve tüm vatandaşlar olarak atacakları adımlarda yol göstermesi dolayısıyla oldukça değerli gördüğünü vurgulayarak, tüm kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladı.
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Vali Çakacak, tüm kadınların sahip olduğu hak ve özgürlüklerini cinsiyet ayrımcılığına tabi tutulmadan yaşaması adına 8 Mart'ın Birleşmiş Milletler tarafından 1977 yılında “Dünya Kadınlar Günü” olarak ilan edildiğini anımsattı. Çakacak, günümüz dünyasında ülkelerin sosyal ve ekonomik yönden gelişmesinin temelinde, kadınların üretimde, yönetimde ve yaşamın her alanında eşit bir şekilde bulunmalarının, karar alma mekanizmalarına ve süreçlerine eşit katılmalarının, giderek artan sayıda kadının iş dünyasında ve siyaset arenasında yer almasının yattığını vurguladı.
Türkiye'de, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde Kurtuluş Savaşı'nda ve Cumhuriyetin ilanında büyük pay sahibi olan kadınların cinsiyet ayrımcılığını ortadan kaldırmaya yönelik yasal düzenlemelerin hayata geçirildiğini kaydeden Çakacak, “Bu dönemde Medeni Kanunun 1926 yılında yürürlüğe girmesi ve seçme ve seçilme hakkının 1934 yılında kadınlarımıza verilmesi başta olmak üzere kadınlarımıza birçok alanda verilen haklar dönemin gelişmiş ülkelerinde dahi olmayan kazanımlar olmuştur. Devletimiz, Cumhuriyet tarihi boyunca özellikle son dönemlerde kadınların hayatın her alanında var olmalarını sağlayacak düzenlemeleri kararlılıkla sürdürerek, kadın hak ve özgürlüklerinin arttırılmasına ve bu sayede fırsat eşitliği sağlanmasına büyük önem vermektedir. Kadınlarımız elde ettikleri bu kazanımlar ile adeta kabuğunu kırarak ekonomik, sosyal ve siyasal yaşamın her alanında önemli roller üstlenmiş, büyük başarılara imza atmış, demokrasimizin güçlenmesine ve ülkemizin kalkınmasına büyük katkı sağlamıştır. Ancak, tüm bu kazanımlara ve hayatın her alanında daha fazla yer almalarına rağmen kadınlarımız; dünya genelinde henüz tam anlamıyla bir kadın-erkek eşitliğinin sağlanamadığını gösteren şiddet, ayrımcılık ve toplumsal baskı gibi olumsuzluklara ne yazık ki, zaman zaman maruz kalmaktadır” dedi.
8 Mart'ı, kadınların yaşadıkları sorunların, maruz kaldıkları ayrımcılığın ortadan kaldırılmasına yönelik kamu, sivil toplum ve tüm vatandaşlar olarak atacakları adımlarda yol göstermesi dolayısıyla oldukça değerli gördüğünü vurgulayan Çakacak, “Bu anlamlı günün kadın-erkek eşitliğinin sağlanması noktasında önemli gelişmelere vesile olmasını temenni ediyorum. Tüm insanların eşit, kardeşçe ve barış içerisinde yaşamalarını temenni ediyor, cinsiyet ayrımcılığının tam anlamıyla sona ermesini ve kadınlarımızın her alanda daha çok iş ve emek üretmesini diliyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

248 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın