Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam240
Toplam Ziyaret771751
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MESKİ'DEN ÇOCUKLARA SU TASARRUFU EĞİTİMİ

MESKİ'DEN ÇOCUKLARA SU TASARRUFU EĞİTİMİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ), 22 Mart Dünya Su Günü münasebetiyle, Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı işbirliğiyle, İlçelerdeki ilk ve ortaokul çocuklarına yönelik su tasarrufu ve su bilinci eğitimlerine devam ediyor.
MESKİ tarafından hazırlanan 22 Mart Dünya Su günü etkinleri programı doğrultusunda, Anamur, Bozyazı, Aydıncık İlçelerinin ardından, Mut ve Gülnar İlçelerinde de öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte Dünya Su Günü etkinlikleri coşku ile kutlandı.
MESKİ tarafından hazırlanan 'ALO 185' şikayet ve talep hattını anlatan animasyon filmleri, Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı Mersin Temsilciliği tarafından hazırlanan “Su Bilinci ve Su Tasarrufu” konularındaki sunumları, Sevimli Kuklalar ve Animatörlerin gösterileri ile öğrencilerin eğlenerek öğrenmesi sağlandı. Etkinliğin sonunda katılımcı öğrencilere ve öğretmenlere su tasarrufunu içeren broşürler ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.
MESKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Suyun önemi ve Su tasarrufu konusunda farkındalık oluşturmak, toplumu bilinçlendirmek, suyun önemine dikkat çekmek amacıyla Mersin'in tüm ilçelerinde Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik etkinlikler düzenliyoruz. Amacımız; suyun önemini, su tasarrufunu öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve ailelere anlatmaktır. Silifke, Erdemli, Tarsus, Çamlıyayla ve Mersin Merkez ilçelerinde sürecek olan eğitimlerimiz, 22 Mart 2017 tarihine kadar devam edecektir” denildi.

385 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın