Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam485
Toplam Ziyaret772424
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ ve MEHMET AKİF ERSOY'u ANMA GÜNÜ

İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ ve MEHMET AKİF ERSOY'u ANMA GÜNÜ

İstiklal Marşının Kabulünün 96. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy'un Anma Günü Etkinlikleri Gerçekleştirildi
İstiklal Marşının Kabulünün 96. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy'un Anma Günü Etkinlikleri Saat 14.00 da Kültür Merkezinde gerçekleşti.
Programa Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Kadir Yıldız, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Mersin l Millî Eğitim Müdürü Adem Koca ve İl Protokolünden bir çok isim katıldı.
Ayrıca Lise düzeyinde 400'e yakın öğrencinin de katılımının sağlandığı etkinlik İstiklal Marşının Mersin Büyük Şehir Belediyesi Opera ve Bale Sanatçılarının canlı performans olarak icrası ile başladı.
Mehmet Akif Ersoy konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllerini Vali Çakacak'ın elinden aldı.
Vali Çakacak yapmış olduğu konuşmada; “Milletimiz, türlü imkânsızlıklarla ve yoksulluklar içerisinde olduğu bir dönemde dahi bağımsızlığına, vatanına ve kardeşliğine yönelen saldırılara canı pahasına karşı koymuştur.
Kurtuluş Savaşında verdiği var oluş mücadelesini kahramanlıklar, fedakârlıklar ve şahadetler vererek tarihte eşi görülmemiş büyük bir zaferle neticelendirmiştir.
Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan bu büyük zafer, yaşı, cinsiyeti, ırkı, inancı ne olursa olsun tüm milletimizin birbirine kenetlenerek, omuz omuza yazdığı büyük bir kahramanlık destanıdır.” dedi.
Mehmet Akif'in bizlere en kıymetli hediyesi olan İstiklal Marşı'nın, vatanın her karış toprağında gururla dalgalanan Ay Yıldızlı Bayrağımız altında büyük bir coşkuyla okuyarak son nefesimize kadar sahip çıkmaya devam edeceğimizi belirten Vali Çakacak; “Yüreği vatan için atan ömrünü millete adayan, Mehmet Akif gibi bir ecdadın torunları olarak, Onun yüksek ideallerini, heyecanını, vatan aşkını, millet sevgisini bugün de en güçlü şekilde yaşatma azim ve kararlılığındayız,” dedi.
Millî Eğitim Müdürü Koca yapmış olduğu konuşmada; “Mehmet Akif Ersoy, İstiklâl Marşı'nda, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılacağına olan inancını, milletimizin yürekliliğini ve özverisini anlatmıştır. İstiklâl Marşı, kurtuluş savaşının özetidir. Tek başına bir tarih kitabıdır. Eğer, var olmak adına bir derse ihtiyacımız varsa, İstiklâl marşı en iyi nasihattir.
Peki bu nasihatin ifade ettiği anlam nedir, hangi tarihi duruma kaynaklık etmektedir? Elbette bu sorulara verilecek bir çok cevap bulunabilir; fakat bu cevaplardan en önemlisi o dönemde Türk Milletinin içinde bulunduğu ruh halidir: Bütün yokluklara rağmen milli duyguları ile var olmaya çalışan, İstiklâle olan tutkusunu hiçbir zaman kaybetmeyen, bağımsızlık adına kenetlenen, şafaklarda dalgalanan bayrağı layık olduğu yerden hiçbir zaman indirmeyen, top tüfeğe karşı iman dolu göğsünü siper eden, şehit kanları ile sulanmış toprağına düşmanı sokmamak için gecesini gündüzüne katan, bu cennet vatan için şehit olmaktan bir an bir tereddüt etmeyen ve bunun aşkıyla yanan Türk Milletinin, bu mücadelede nasıl başarılı olduğunu anlamaya çalışanların yapacağı tek şey vardır: İstiklâl Marşı'nı okumak ve anlamaktır” dedi
Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda…
“Sadece eserleri değil aynı zamanda hayatı ve mücadelesi ile örnek almamız gereken ender şahsiyetlerden biri olan Mehmet Akif'i anlamak ve anlatmak biz eğitimcilerin başlıca görevlerinden biri olmalıdır. Özellikle Mehmet Akif Ersoy yılı olarak kutladığımız bu sene, bu tür etkinlikler için iyi bir vesiledir. Sadece İstiklâl Marşını kaleme alması bile onun bu ilgiye mazhar olması için yeterlidir.
“Toprağı sıksak şehitler fışkıracak sanırız.” diyen milletin emaneti olan bayrağımız, bugün, gökyüzünde nazlı nazlı salınıyorsa, bunu Dumlupınar'da, Sakarya'da ve Çanakkale'de canını feda edenlere borçluyuz.
Nitekim 15 Temmuz 2016'da, o kara gecede, hiç düşünmeden, bu vatan için insanların canını nasıl feda ettiğini, kendi gözlerimizle gördük.” diyen Koca; “Akif'in değişiyle “Allah bu millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırmasın.” diyor, Kurtuluş Savaşımızın Kahramanlarına Allahtan rahmet, 12 Martın bizden sonraki nesillerin, binlerce yıl boyunca kutlayacağı bir gün olmasını diliyorum”. diyerek sözlerini tamamladı.

308 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın