Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam404
Toplam Ziyaret781562
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MUT ÜLKÜ OCAKLARINDAN ÇANAKKALE ZAFERİNİ KUTLAMA VE ŞEHİTLERİMİZİ ANMA PROGRAMI

MUT ÜLKÜ OCAKLARINDAN ÇANAKKALE ZAFERİNİ KUTLAMA VE ŞEHİTLERİMİZİ ANMA PROGRAMI

Ülkü Ocakları Mut İlçe Başkanlığı, Mut Halk Eğitim Merkezinde düzenlediği program ile Çanakkale Zaferinin 102. Yılını kutladı ve Çanakkale Şehitlerini andı. Program öncesinde resim sergisi düzenlendi ve misafirlere üzüm hoşafı ikram edildi.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Kur'an-ı Kerim Tilaveti, konuşmalar, şiirler ile devam etti.
Yoğun bir katılımın olduğu programda misafirler memnuniyetlerini dile getirdiler. Programda konuşma yapan Ülkü Ocakları Mut İlçe Başkanı Soner KIR şunları ifade etti “Tarihi şan ve şerefle dolu büyük Türk milletinin vatan sevgisinin, şehadetle imtihan olduğu Çanakkale Zaferi'nin 102. Yılını kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Geçmişte Orta Asya'da, Hazar'da, Kırım'da, Mısır'da, İstanbul'da Viyana'da Mohaç'da, Çanakkale ve Sakarya da bizi zafere ulaştıran güç Önce Allahın yardımı daha sonra da onurumuz ve şahsiyetimizdir. Şehadete koşarak giden kahraman atalarımızın torunları olarak bizler bugün Ülkü Ocaklı olmanın onur ve şahsiyetini göğsümüzde birer madalya olarak taşımaktayız. Ülkü ocaklılar olarak atalarımızın kanları ile destan yazdığı tarihimizi bilmek de ve bize bıraktıkları mirasa sahip çıkmaktayız. Bugünü değil geleceği şekillendirmenin peşinde olan Ülkü ocakları geçmiş de olduğu gibi bugün de Bize vurulmaya çalışan prangaları bir bir kırmakta ve önümüze çekilen setleri yıkıp geçmekteyiz. . Başbuğumuzun bize söylediği '' Türklük gurur ve şuuru, İslam ahlak ve fazileti.'' sözünden ödün vermeyerek yolumuza devam ederek Türk milletinin yeni Seyyid onbaşılarını, Ezineli Yahya Çavuşlarını, Enver Paşalarını ve Mustafa Kemal paşalarını yetiştirmeye devam edeceğiz. Unutulmamalıdır ki ''Ülkü Ocakları Türk Milletinin 57. Alayıdır.'' Bu vesile ile, kutlu vatan topraklarında huzur içinde yatan ve bizim varlık ve yaşama nedenimiz olarak kendini feda eden o meçhul kahramanların aziz hatıralarını hürmet ve hayranlıkla yâd ediyorum. Bu zafere ulaşarak vatanı ve bayrağı için şehit olan, bugün bizlerin bağımsız bir ülkede hayat ve vücut bulmamızı sağlayan kahraman Mehmetçikleri bir kez daha minnetle, şükranla anıyorum. Tarih boyunca vatan ve millet sevdası ile şehit düşmüş ecdadımıza; bugün milletin bekası ve esenliği uğruna can vermiş evlatlarımıza ve kahramanlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum.” dedi.
Varlığım Türk varlığına armağan olsun, Ne Mutlu Türk'üm Diyene!
Ülkü Ocakları Mut İlçe Başkanlığına bağlı ortaöğretim teşkilatının hazırlamış olduğu “Dumlupınar Denizaltısı” tiyatro oyununun sahnelenmesi ve belge takdimi ile sona erdi.

307 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın