Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam538
Toplam Ziyaret779166
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ÖZEL MUT BAŞARI ORTAOKULU'NDAN ÇANAKKALE ZAFERİ KUTLAMASI

ÖZEL MUT BAŞARI ORTAOKULU'NDAN ÇANAKKALE ZAFERİ KUTLAMASI

Özel Mut Başarı Ortaokulu 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 102. Yıldönümü dolayısıyla program düzenledi.
Özel Mut Başarı Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen programa; İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, Şube Müdürü Adem Sezer, İlçe Garnizon Komutanı Personel Asteğmen Erman Kısa, okul idaresi, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 102. Yıldönümü programında günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Okul Müdürü Lutfi Öztürk ; “Türk ve dünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında yer alan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası olmak bakımından insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur." sözlerinde ifadesini bulan bu zafer, aynı zamanda yurdun dört bir köşesinden ortak bir ülküyle kardeşçe birbirine inanmış isimsiz kahramanların, Mehmetçiğin, vatan ve millet sevgisinin ölümsüzlük anıtıdır. Bundan 102 yıl önce olduğu gibi bugün de harici ve dâhili işbirlikçiler vatanımızın bütünlüğüne kastetmekte, vatanımız üzerinde hain planlarını gerçekleştirmek istemektedirler. Kahramanlar, bu kutlu günde, aziz hatıralarınızı yad etmek üzere huzurunuzdayız. Rahat uyuyunuz. Emanetiniz, en değerli varlığımızdır. Bu vatanın evlatları sizleri asla unutmayacaktır. Ruhunuz şad olsun.” ifadelerine yer verdi.
Okul Müdürü Öztürk'ün konuşmasının ardından Özel Mut Başarı Ortaokulu Türkçe öğretmeni Burcu Çetin önderliğinde şiir dinletisi, Çanakkale türküsü, oratoryo gösterisi sergilendi.

339 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın