Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam162
Toplam Ziyaret781320
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

CHP MİLLETVEKİLİ MUHARREM İNCE MUT'TAN “HAYIR” İÇİN ÇAĞRI YAPTI

CHP MİLLETVEKİLİ MUHARREM İNCE MUT'TAN “HAYIR” İÇİN ÇAĞRI YAPTI

CHP'li Muharem İnce, Referandum için devletin imkanlarıyla “evet” propagandası yapıldığını belirterek, Diyanet İşleri Başkanlığı'na fetva çağrısında bulundu.
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Mersin'in Mut ilçesinde CHP İlçe binası önünde partisi tarafından düzenlenen mitingde konuşma yaptı. İnce, 16 Nisan'da yapılacak referandum için devletin imkanlarıyla “evet” propagandası yapıldığını belirterek, Diyanet İşleri Başkanlığı'na fetva çağrısında bulundu.
Diyanet İşleri Başkanlığı'na devlet imkanlarıyla propaganda yapılmasıyla ilgili fetva vermesi çağrısında bulunan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Ey Diyanet, devletin uçağıyla, devletin helikopteriyle, devletin otobüsüyle, devletin parasıyla, devletin örtülü ödeneğiyle, devletin TRT'siyle evet propagandası yapılıyor. Bunlara bir diyeceğin, bir fetvan yok mu senin" dedi.
İnce, “Geçenlerde bir devlet memuru diyanete bir soru sormuş. 8-10 arkadaş bir resmi dairede devlet memuruyuz. Kendimiz çay demlemek istiyoruz. Çay bizden, su bizden, şeker bizden, ketil bizden. Devletin elektriği ile çay demlersek haram olur mu. Diyanet cevap veriyor demleyemezsin caiz değildir. Ne namuslu insanlarımız var görüyor musun. O çayı demlerken bile kendi dinine inancına haram helal anlayışına uygun olmasını istiyor. Boğazından geçmiyor. Devletin elektriği ile o çayı içmek nasıl bir mümin nasıl bir düzgün değil mi. Buna diyanet diyor ki yapamazsın demleyemezsin diyor. O diyanete sesleniyorum ey Diyanet, devletin uçağıyla, devletin helikopteriyle, devletin otobüsüyle, devletin parasıyla, devletin örtülü ödeneğiyle, devletin TRT'siyle evet propagandası yapılıyor bunlara bir diyeceğin yok mu. Senin bunlara bir fetvan yok mu” dedi.

'HAYIR DİYENLERE TERÖRİST DİYEN TERBİYESİZDİR'

CHP Yalova Milletvekili İnce sözlerine şöyle devam etti, “Evet diyenler terörist değil hayır diyenlerde terörist değildir. Ama Hayır diyenlere terörist diyen terbiyesizdir. Diyanet bunlara fetva vermiyorsa bende onlara Mut'tan sesleniyorum, bizim paralarımızla evet propagandası yapıyorsunuz. Bizim elektrik faturasındaki TRT faturasıyla evet propagandası yapıyorsunuz. Onda bizim payımız var. Diyanet çay içtiği için fetva veriyor size vermiyorsa size Mut'tan sesleniyorum haram zıkkım olsun boğazınızda kalsın. Millete gösteriyor dört parmağını niye dört gösteriyorsun tek bayrak diyor, tek vatan diyor, tek millet diyor, tek devlet diyor anladım beş göster beşincide kul hakkı kul.”

'BAS HAYIRI KURTUL BU İLLETTEN'

Mürekkep devletten, pul devletten, mühür devletten, oy pusulası devletten bas hayırı kurtul bu illetten. Peki, iki tane renk var orada. Biri beyaz biri kahverengi. Beyazın yanına geldik mi aklına şu gelsin eyvah de demokrasinin kefenidir kefeni. Kahverengiye geldiğinde ise bereketli Mut toprakları bas kahverengiye bas”

'ALLAHIN İLK EMRİ OKU'

İnce, Kuran'ı Kerim'inde Allah'ın ilk emrinin 'oku' olduğunu hatırlatarak, "Evet oyu verebilirsin, o senin bileceğin iş. Ama neye 'Evet' dediğini bilmek, okumak senin hakkın değil mi? Evet vermeyi düşünüyorsan, gerçekten okudun mu? Bu millet bunu okusun, yüzde bir evet çıkmaz. İkincisi, İstiklal Marşı neyle başlıyor? 'Kokma'. Bir oku, iki korkma. Maddeleri anlatamadıkları için meydanlara gelip 'hayır diyenler teröristtir' diyorlar. Başparmağını bize gösteriyor. Ama başparmağını bana gösterirken 3 parmağı da kendisini gösteriyor. Ne evet diyenler, ne de hayır diyenler teröristtir. Hepsi bu memleketin evladıdır. Evet derseniz şu anda 550 milletvekilimiz var. Kaç olacak o 600 değil. 650 olacak. Niye biliyor musunuz, bakanlar ve cumhurbaşkanı yardımcıları dışarıdan atanacak. Milletvekili olmayacak. 50 Kişi de onlar olacak" dedi.
Amerika, Rusya ve Hindistan'dan örnekler veren İnce, şöyle devam etti, "Evet vermeyi düşünenlere sesleniyorum. Evet dersen 400 trilyon parayı fazladan milletvekillerine ödeyeceksin. Ben bir kamyon şoförünün oğlu olarak fakir milletin parasıyla fazladan 400 trilyonu milletvekillerine vermeyelim diyorum. Onun için hayır diyorum. Sen illa diyorsan ki ben evet vereceğim, sen bilirsin. O 400 trilyonla fabrikalar kurulsa olmaz mı. Türkiye'ye 300 milletvekili yeter de artar bile. Acaba rüşvet olmasın. MHP yöneticileriyle tabandaki ülkücüleri ayıralım. Tabandaki ülkücüler 'Hayır' diyor ben onu biliyorum. Evet derseniz 18 yaşında milletvekili olacak. Kaç tane olacak. Göstermelik birkaç tane olacak. Senin çocuğunun milletvekili mi olacağını zannediyorsun. Zenginlerin çocuğu 18 yaşında milletvekili olacak. Askerlikten de muaf olacak. 20 bin lira da maaşını alacak, fakirin çocuğu El-Bab'ta şehit olacak."

'İSTANBUL'DAN KALKAN UÇAKLARDA YANINIZDA BİLGİSAYAR VARSA AMERİKA'YA SOKAMAYACAK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da eleştiren İnce, “'Ey Hollanda' diyor. Amerika bugün İstanbul'dan kalkan uçaklarda yanınızda bilgisayar varsa Amerika'ya sokamayacak. Meydanlara çıkıp 'Ey Amerika sen kimsin' diyebilir mi? Ben diyorum. Ey Amerika sen kimsin bunu yapıyorsun? Ne yapıyorlar? Hollanda diyor ki; 'Bende seçim var. Seçimim olduğu için gelme, daha sonra gelirsin.' 'Ey Hollanda kendine gel ben geleceğim? diyor. Sandık parası var mı, mürekkep parası var mı, mühür parası var mı, oy pusulası parası var mı, zarf parası var mı, yok. Mürekkep, mühür, oy pusulası, zarf devletten, bas hayırı kurtul bu illetten. Oy pusulasında bir beyaz bir de kahverengi var. Beyaz renk demokrasinin kefeni. Kahverengi ise bereketli topraklar. Sen bereketli topraklara oyunu ver.?
Konuşmasının ardından Muharrem İnce ve beraberindekiler, Silifke İlçesi'ne hareket etti.

399 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın