Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam366
Toplam Ziyaret781524
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ÖZEL MUT HEDEF VOLKAN LİSESİ’NİN BAŞARISI GÖZ KAMAŞTIRIYOR

ÖZEL MUT HEDEF VOLKAN LİSESİ’NİN BAŞARISI GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Özel Mut Hedef Volkan Temel Lisesi Kurucu Öğretmeni Volkan Şeker, Üniversite Yerleştirme Sonuçları sonrasında yaptığı açıklamada, elde ettikleri başarının tesadüf olmadığını, sistemli bir çalışma sonucunda bu sonucu elde ettiklerini ifade etti.
Şeker; “2005 yılında Mut'ta eğitime farklı bir bakış açısı kazandırmak amacıyla kurulan Özel Hedef Volkan Dershanesi, özel eğitim kurumlarının okula dönüşümü kapsamında yapılan çalışmalar 2014 -2015 eğitim öğretim yılında Özel Mut Hedef Volkan Temel Lisesi yıllık çalışma hayatında toplumsal anlamda üstlendiği bu misyonu sizlerin de desteği ile yerine getirmektedir. Kurumumuz ilçemizde birçok başarılara imza atarak geleceğimiz olan gençlerimizin daha iyi eğitim almalarında ve hayata hazırlanmalarında ciddi katkıda bulunmuştur. Bu yılda elde ettiği kitlesel başarı ile öğrencilerimizi istedikleri üniversitelere yerleştirmenin haklı gururunu yaşamaktayız.” dedi.
Elde edilen bu başarının çok yönlü ve köklü bir çalışmanın neticesinde ortaya konduğunu belirten Şeker; “Elde edilen başarılarda okullardaki idareci ve öğretmen arkadaşlarımızın ciddi katkıları, velilerimizin dirayetli tutum ve davranışları, dershane öğretmenlerimizin bireysel özverileri bu başarının vazgeçilmez saç ayaklarıdır. Çocuklarımızın bu başarısında emeği geçen tüm okul çalışanlarımıza, değerli velilerimize, dershane öğretmenlerimize ve emeklerimizi çalışmaları ile süsleyerek bizlere başarı sevinci yaşatan tüm öğrencilerimize buradan teşekkürlerimi sunarım” dedi.
Temel Liselerin dönüşüm sürecinde 3. Yılını doldurduğunu belirten Özel Mut Hedef Volkan Temel Lisesi Rehber Öğretmeni Hasan Bulut ; “ Dönüşüm Sürecinin ilk yıllarında velilerin aklında ister istemez bir karmaşaya neden olmuştu. Şu an başarı ortalamasına baktığımız takdirde Temel liseler, Fen Liseleriyle yarışacak düzeyde, bu da bir nevi öğrencilerimizin Mut'ta kalıp ailelerinin yanında eğitimlerini tamamlamalarına katkı sağladı. Bu yıl Sağlık bölümlerine yönelimin arttığını belirten Bulut, öğrencilerin yapmış oldukları tercihler hakkında kısa bir değerlendirmede bulundu. Türkçe –Matematik bölümünde Hukuk Fakültesi'nin tercih edildiğinin dikkat çeken Bulut, Türkiye 850. olan öğrencimiz devlet üniversitelerinde en iyisi olmasına nazaran özeli tercih etti. Türkiye genelinde tercih yapabilir ve yerleşme ihtimali yüksek olan öğrenciler bu yıl tercih yapmadı, ÖSYM'de bu yıl bunun üzerine bu yıl tercih yapmayan öğrencilerin neden tercih yapmadıkları hususunda bir anket çalışması yapması planlanıyor” dedi.
Okul Başarısı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bulut; “Okulumuz, dershanecilikten dönüşüm olduğu için dershaneden devam eden ana branşlardaki kadromuz aynı şekilde devam ediyor, bu da eğitimde kalıcılığı ve disiplini beraberinde getiriyor. Eğitim açısından okul olanakları çok önemli, öğrencinin moral ve motivasyonunu yüksek tutup istediği bölüme yerleşmesine katkı sağlayıncaya kadar her daim öğrencimizin yanında olmaya gayret gösteriyoruz.” dedi.

2042 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın