Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam359
Toplam Ziyaret778987
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ZAFER HAFTASINDA PEHLİVANLARDAN KIYASIYA MÜCADELE

ZAFER HAFTASINDA PEHLİVANLARDAN KIYASIYA MÜCADELE

Mersin Büyükşehir Belediyesi 30 Ağustos Zafer Etkinlikleri kapsamında bu yıl 4. Kez düzenlediği Geleneksel Karakucak Güreşleri'nin üçüncü ayağını ilçemiz Sertavul yaylasında gerçekleştirdi. Birbirinden yiğit pehlivanların er meydanına çıktığı Sertavul'da yiğitler, tüm hünerlerini sergileyerek izleyenleri ata sporumuz güreşe doyurdu.
Sertavul Yaylası'nın serin havasında sıcak karşılaşmalara sahne olan Karakucak Güreşleri'ne, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yanı sıra MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, MHP Mut İlçe Başkanı Alparslan Savaş Kır, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Karakucak Güreşleri öncesi konuşma yapan ve Türkiye'nin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu günlerde 30 Ağustos Zafer Bayramı Haftası dolayısıyla düzenledikleri etkinliklerin ve Karakucak Güreşleri'nin önemine değinen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Anamur'dan Torosların tepesine kadar Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet götürmeye çalışıyoruz. Bu hizmetlerden öte bizim amacımız insanlarımızı birleştirmek, bütünleştirmek, barış ve huzur içerisinde yaşamaları için gereken ortamı sağlamak. Bunun en önemli ayağı da sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerdir. Bu amaçla her yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Karakucak Güreşleri düzenliyoruz. Hem bu vatanı bize emanet eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, şehit ve gazilerimizi anıyoruz hem de geleneklerimizi yaşatıyoruz” dedi.
Mersin'de kültürel ve sosyal etkinliklerle vatandaşları buluşturmaya gayret gösterdiklerini ve yeni yeni etkinliklerle Mersinlileri kaynaştırmaya çalıştıklarını sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “İnsanlarımızı düzenlediğimiz etkinlik alanlarında bir araya getiriyoruz. Karakucak Güreşlerinde de öyle Gençlerimize, minik yavrularımıza güreşin ne olduğunu anlatmış oluyoruz. Gençlerimizi bu ülkenin gelecekteki yöneticileri olarak geleneklerine bağlı, geçmişine bağlı birer genç olarak yetiştirmenin gayretini güdüyoruz. Sizlerin Zafer Bayramını ve Kurban Bayramını kutluyor, güreşçilerimize de sakatlıklardan uzak, güzel müsabakalar temenni ediyorum” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın hayata geçirdiği sosyal, kültürel ve fiziki hizmetlerin ilçelerini geliştirdiğini ve güzelleştirdiğini söyleyerek sözlerine başlayan Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, “Büyükşehir Belediye Başkanımızla bu ilçede omuz omuza, birlik içerisinde yıllardır yapılmamış birçok hizmeti gerçekleştiriyoruz. Bu ilçe şimdiye kadar böyle hizmet görmedi. Öncelikle bu etkinliği burada düzenleyip, bizlere destek verdiği için, ata sporumuz güreşi böyle bir yaylada düzenlediği ve Mutluları onure ettiği için Mut halkı adına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz'a teşekkür ediyorum. Bu yaylaları şenlendirmek için iyi ki bu tarz etkinlikler düzenleniyor” dedi.
30 Ağustos Zafer Bayramı Haftası kapsamında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından düzenlenen etkinliklerde, üçüncü ayağı Mut'un Sertavul Yaylası'nda +96 kiloda yarışan Yıldızlarda Avrupa Şampiyonluğu, Gençlerde İki kez, Yıldızlarda bir kez Türkiye Şampiyonluğu olan İbrahim Bölükbaşı rakibini yenerek birinciliği elde etti.
Selim Ercan Sertavul er meydanında ikinci olurken, Eren Turan ve Fatih Yaşarlı üçüncülüğü paylaştı. Dereceye girenlerin ödüllendirildiği etkinlikte, güreşçiler ödüllerini MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın elinden aldı.
Etkinlik sonunda düzenlenen Aşık Devai, Şahika ve Atilla Yılmaz tarafından verilen konserlerle vatandaşlar keyifli saatler yaşarken, Sertavul Yayalası'nın soğuğuna aldırış etmeden doyasıya eğlendiler.

292 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın