Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam294
Toplam Ziyaret779608
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
ALİ YAVER SOYLU
aliyaversoylu@muttanhaber.net
LÜZUMSUZ DOĞALGAZ MUT’U KARIŞTIRDIN
27/12/2017
Ak Parti Pazar günü ilçe kongresini yaptı. Mut'ta epeydir üzerindeki yorgunluğu atamayan Ak Parti, görev değişimi ile beraber parti tabanını hareketlendirdi ve istekli bir yapıyla yola devam edeceğinin sinyalini verdi. Celal Kasap ve yönetimine görevlerinde başarılar diliyorum.
Tabi kongre sonrası yeni isimler göreve geldi ve daha gelir gelmez de doğalgaz konusuyla polemiğe girildi. Konuyu başlatanda memur olarak Milli Eğitimden belediyeye geçiş yapan bir öğretmen, şimdi ise Başkan Yardımcısı Ali Kaya.
Bu kongre esnasında “Mut İçin Doğalgaz” isimli bir platformdan bu üyenin bakandan talebini ve akabindeki polemikleri hep birlikte gördük.
Kalkınma Bakanı Sayın Lütfi Elvan diyor ki, “E tamam da kardeşim belediye elimizde olsaydı bu iş bitmişti”. 
Siyaset yapmayı bekleyenler için iyi bir malzeme oldu hem de hükümet muhalifleri açısından, normaldir. Herkes düşündüğünü ve anladığını ifade edebilir. Bence espri mahiyetinde ama gene de değerlendirelim hadi birlikte.

Ben de konuyu biraz araştırıp, hafızamı da tazeleyerek empati yapıyorum şimdi; Sayın Elvan niçin böyle söylemiş olabilir?
1- Zaten 2009-2014 yılları arasında Murat Orhan Belediye Başkanı iken proje başlamış, müracaat edilmiş ve lisans numarasına kadar alınmış. İş bitmiş açıkçası. Ankara'yla Mut birlikte koordineli çalışıyor. Çünkü Murat Orhan bu projeyi 2013 yılında meclis kararıyla kesinleştirmiş. İşi takip ediyor.
2- Nebi Yılmaz seçildikten sonra, Mut Belediyesi doğalgaz için hiçbir girişimde bulunmamış ve konuyu kapatmış. Bakan Elvan'a doğalgaz konusunda hiçbir talebi olmuş mu?
3- Aynı görüşe sahip siyasi kadroların koordineli çalışması normal bir şey değil mi? MHP'li Belediye olarak, Mut ve Mersin'de aynı partiden olmanın avantajını siz dile getirmiyor musunuz?
4- Nebi Yılmaz, yanında çalışacağı ekibi değişik kurumlardan getirmedi mi? Belediye de yeterli insan yok muydu? Ekip olarak hizmet etmeyi siz kendinize uygun görüyorsunuz da sıra başkasına gelince neden farklı taraflara çekiyorsunuz? Hele ki ilçe kongresine gelerek kendi partililerini motive etmek, seçim atmosferinde hedef göstermek istemesi bir bakan açısından normal değil mi?
Böyle bakınca ben Elvan'ın açıklamalarını talihsizlik olarak görmüyorum. Esas talihsizlik belediyenin hali hazırdaki görevini yerine getirmemiş olması. Getirmediğini bile bilmeyenlerin ileri geri konuşması. 
Şimdi bu konuda Belediye yetkililerine bazı soruları sormak icap ediyor. Tabi bu kurumun başından başlayarak ! (Ki memurlar amirinden izinsiz beyanat veremez ve kurumu adına işlem yürütemez. Söyleme gereği hissettim çünkü Mut Belediyesinde devlet terbiyesinden nasibini alamayanlar var)
Şimdi gelelim Ali Kaya kardeşim sana ve Sayın Nebi Yılmaz'a,
- Bir kere parti kongresinde o platformun ne işi var? 
- Platformun kapsamında kaymakam ve belediye başkanı varken, pazardan domates alır gibi üslupsuz ve lüzumsuz bir talep nasıl bir şey? Bakana daha önce bir talebin olur, o yerine getirmezse orada dersin diyeceğini. Öncesinde dosya hazırlayıp sundun mu? 
- Bütün bunlardan Belediye Başkanı Nebi Yılmaz'ın ve Kaymakam'ın bilgisi var mı?
- Hatta ve hatta Belediye Başkanı Nebi Yılmaz göreve geldiği günden bugüne kadar hiç doğalgaz için Bakana veya hükümet yetkililerinden herhangi birisine talepte bulunmuş mu? Ankara'yı geçtik doğalgaz konusunda Mersin Büyükşehir Belediyesi ile beraber herhangi bir çalışma yapmış mı?
- Nebi Yılmaz başkan seçildikten sonra, geçmiş dönemde müracaatı yapılmış ve kabul edilmiş doğalgazın arkasını niçin aramamış ve hiçbir işlem yapmamış? Eğer Lütfi Elvan farklı siyasetten ötürü engel olduysa kamuoyunu niçin bilgilendirmemiş?
- Doğalgaz konusu 2014'ten sonra belediye meclis gündemine hiç gelmiş mi?
- Eğer bakan siyaset yaptı deniyorsa (ki bu çok normal zaten siyasetçi), Belediye Başkanı Nebi Yılmaz (O da siyasetçi) partisinin etkinliklerinde hükümeti eleştirdiği zaman ne anlamamız gerekiyor? Böyle bir ifade kullandı diye Ankara'yla irtibat kesiliyor mu, hayır, ama siyaset gereği parti tabanına öyle sesleniyor. Ama sana ne oluyor kardeşim, sen siyasetçi misin, bakanla polemiğe giriyorsun, sürekli siyasi propaganda yapıyorsun? Güya özür diliyorsun onda bile taraflı siyasi anlayışınla siyaset yapıyorsun.
- Ali Kaya kardeşim hizmette mademki siyasete gerek yoktu, beden eğitimi öğretmenliğini bırakıp da neden belediyeye geldin? Başarın neydi, belediyeye ne kazandırdın da başkan yardımcısı oluverdin? Bahçeli'nin yanında bozkurt çektiğin için mi? Şimdi yandaşlarınla beraber doğalgaz istemiyoruz laflarının türemesine sebep oldun… Mut'un kaderiyle ilgili konularda polemiklere sebep olduğunun ve Mut'a zarar verdiğinin farkında mısın?
- Sayın Başkan; Belediyeyi temsil yetkisi verirken başkan yardımcılığında liyakat mi, particilik mi yapıldı? Başkan yardımcıları kimlerdir? Neye göre yapılmıştır? Böylesine dengeden yoksun, seviyesiz, işgüzar çıkışlara ne dememiz gerekiyor? Bu mudur? Hangi yüzle Ankara'da Bakan Elvan'ın yanına çıkıp bir talebi dile getirecek şimdi?
- Polemiğe sebep olan Belediye başkan yardımcısı seçilmiş siyasi mi yoksa atanmış mı? Siyaset yapma gayreti nedendir? Bakanı bir polemiğe çekmeyi isteyerek ne amaçlanıyor? Bir kere kendisi tarafsız değil. Maksadı hizmet gelsin mi, gelmesin mi? Buradan siyaset havariliği yapmak mı? Ne kadar seviyesiz ve başıbozuk bir belediyeciliktir bu? Kurumunun başı konuşsun önce, başıbozukluk değil de nedir bu?
- Eğer belediyede siyaset yapılmıyorsa, niçin kadrolu devlet memurları işten atıldı ve aylarca ekmeğinden mahrum edildi? Bu isimler MHP'ye oy vermediğinden işten çıkarılmış olabilir mi? Yok bütçeden kaynaklanıyorsa, diğer kurumlardan transfer yapılırken bütçe nasıl normale döndü?
- Sayın başkan ekibinizin gayretli ve maharetli çalışmaları sonucunda, Mut tarihinde bir ilki başararak harcamalarınızın usulsüz olduğu iddiasıyla meclis üyelerinizin tamamıyla soruşturmalık olduğunuzun farkında mısınız? Bakınız yönetim biçiminizde sıkıntı var diyor müfettiş..
- Eğer doğalgaz o kadar önemli idiyse, belediye meclisi olarak makam arabası almak için gösterdiğiniz gayreti niçin doğalgaz konusunda ortaya koyamadınız? Sayın Ali Kaya, sadece belli siyasi kesimin propagandasını yaparken Mut'u o kadar çok düşünen birisiysen neden bu konuda belediyeyi uyarmadın? Niçin önceden yapılmış müracaatları takip etmedin?
Söz siyasetse belediye sınıfta kalalı çok oldu. Hizmet üretme bir yana devlet terbiyesinden yoksun kadrolaşma yoluyla sadece bireysel amaçlara dönük veya günübirlik işler yapıyor. Önceden yapılmış yerlerin tabelası değişiyor ama ortada gözle görünür bir şey yok.  
Mut'un hizmete ihtiyacı var, doğru. Bazıları için doğalgaz gelmese de olabilir, o onların sorunu ama benim ihtiyaçlarım arasında. Birkaç tane dengesizin polemikleri fırsata çevirip “Doğalgaz istemiyoruz” çıkışları hep sizin yanınızdaki insanlardan Sayın Nebi Yılmaz. Bu ne biçim siyaset anlayışı. Hadi onu da geçtim nasıl vatandaşlık bilinci? Madem istemiyorsunuz, neden istiyoruz diye ortaya çıkıyorsunuz? Ayıp diye bir şey var. Mut'un kaderiyle oynamaya kimsenin hakkı yok. Ekip üretken olmadığı gibi çok ciddi siyasi hatalar içerisinde. İzledikleri yol yol değil. Hükümet muhalifliği, Mut muhalifliğine döndü. Sen belediyeyi istiyor ve doğalgaz istemiyoruz diyen ekibini bi gözden geçir Sayın Yılmaz, ne yaptıklarından ağızlarından çıkan laflardan haberleri yok. Bu anlayıştakilerle memleket yönetmek zaten mümkün değil, hiç olsun nasıl bir sorumluluk aldığının sen bari farkında ol.
Eğer siz talep ettiniz de hükümet bunu engellediyse açıklayın ve kamuoyu ile paylaşın. Biz de medya olarak gereğini yapalım. Bir zamanlar Mut'u sevmeyenler diye bizi de dahil ettiğiniz çıkışınız vardı, şimdi size hatırlatıyorum:

 “Mut'u sevmeyen kim?”



59634 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

50 YAŞINDAYIZ - 02/01/2024
50 YAŞINDAYIZ
NELER OLMUŞ, NELER BİTMİŞ? - 16/08/2017
NELER OLMUŞ, NELER BİTMİŞ?
DARBE - 20/07/2016
DARBE
MAYIS TRAFİĞİ - 18/05/2016
MAYIS TRAFİĞİ
Canlı Bomba - 23/03/2016
Canlı Bomba
Suriye Suriye Suriye... - 17/02/2016
Suriye Suriye Suriye...
KISA KISA ACABA… - 27/01/2016
KISA KISA ACABA…
TERÖRÜN NERESİNDEYİZ? - 20/01/2016
TERÖRÜN NERESİNDEYİZ?
GAZİNOLARIN TAŞINMASI TARİHİ BİR HİZMETTİR - 16/12/2015
GAZİNOLARIN TAŞINMASI TARİHİ BİR HİZMETTİR
 Devamı