Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam281
Toplam Ziyaret768378
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
HASAN KURTULAN
mutludegerleme@gmail.com
AF MESELESİ VE İNFAZ KANUNU
15/04/2020
Toplumda uzun süredir oluşan af talebi, malûm virüs salgını sebebiyle cezaevlerindeki normalin neredeyse iki katı doluluğun boşaltılmasını zarurî hale getirince uzun süredir konuşulan düzenleme nihayet TBMM'den onaylanarak yasalaştı. 
İktidarın başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere konuyla ilgili temsilcileri Devletin sadece kendine yönelik suçları affedebileceği tezini işlerken, yine tersi oldu ve ağırlıkla şahıslara yönelik suçlarda infaz indirimi getirilerek yürürlüğe gireceği görülmektedir.
Konuyla ilgili olarak Ülkemizin önde gelen hukukçuları tarafından ciddi eleştiriler getirilmiş, Kanunun doğrudan af kanunu şeklinde çıkartılmasının daha doğru olacağı, mevcut düzenlemede yapılan usûl ve teknik hataların, getirilen istisnaların sonuçta Anayasa Mahkemesince iptal edilerek affın genele yayılacağı, sonuçlarının ağır maliyetler getireceği konusunda uyarılar yapılmıştır. En önemli isimler ise 2005 yılında kabul edilen mevcut Türk Ceza Kanununun tasarımını yapan ekipteki hocalarımızdır. ( Prof. Dr. İzzet Özgenç (@izzetoezgenc) , Prof. Dr. Adem Sözüer (@AdemSozuer)) 
Bu kapsamda 2000 yılında çıkartılan ve sonradan Anayasa Mahkemesinin iptal kararlarıyla genişleyen, “Rahşan Affı” diye bilinen düzenlemenin getirdiği sıkıntılar devam etmektedir. 
Mevcut durumda özellikle PKK ve DHKP-C benzeri terörist grupları kollayan grupların Anayasa Mahkemesine başvuru yapmaları kesin görünüyor, nitekim görüşmeler sırasında sistemi kilitleyecek adımlar attılar ve en azından geciktirdiler düzenlemeyi. 

FETÖ VE DEVAM EDEN YARGILAMALAR MESELESİ

FETÖ ve hatta benzeri yapılara mesafeli olduğumu hem tanıyanlar hem de yazılarımı izleyenler iyi bilirler. 2016 yılındaki malûm ve menfur 15 Temmuz darbe girişimi arkasından özellikle kamuda yapılan ve devletin kendini koruma refleksiyle hareket ettiği süreçle ilgili genelde destekleme mahiyetinde yazılar yazdım. Buna mukabil, Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği şekilde üst yönetimi hıyanet içinde olmakla birlikte tabanı ibadet olan, çoğunluğu iyi niyetlerle sempati beslemiş, yardım ve bağışlarla iyi niyetli olduğunu düşündükleri bu yapının yanında yer almış pek çok insan da süreçte bu işe bulaştırıldı ve çok basit sebeplerden (Malum Bankadan havale çıkarmak, yıllık abone olunmuş ve ödemesi yapılmış gazetenin adrese gelmeye devam etmesi vb) insanlar devlet ve millet düşmanı ilan edildi, çoğunluğu 6 yıl ve üzerinde cezalar aldılar. 
Elbette üst yönetimin en ağır şekilde cezalandırılması ortalama herkesin talebidir ancak mağdur edilen çok önemli bir kitlenin varlığı da açıktır, bu hususu ben özellikle 2016 ve 2017 yılındaki yazılarımda dile getirdim ve Devlet şefkatiyle bu gruptaki vatandaşına kucak açmalıdır tezini işledim. 

YAKIŞIRDI

Hükümetimiz, FETÖ konusunda öyle bir pozisyon aldı ki, bahsettiğim sıkıntılar bilinmesine rağmen siyaseten geri adım atamıyor, atamayacağı da anlaşılıyor.
Mevcut süreçte şunu anlıyorum, Hükümet, yukarıda anlattığım ve mağdur edilmiş kitleler için; Kanundaki mezkur problemlerin Anayasa Mahkemesinde iptaliyle bir düzeltme yapmaya karar vermiş görünüyor, siyaseten de anlayabiliyorum, “Biz yapmadık, Mahkeme yaptı” denilecek.
Keşke, bu millete, nezdinde devlete kurşun sıkmış terörist gruplara yarayacak bir genişleme yerine, cesaretle pek konuda yapıldığı gibi, “Yanıldık, şimdi düzeltiyoruz” deselerdi, yakışırdı.


2166 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE! - 05/03/2024
BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE!
GEL GEL YAPIYORLAR - 02/02/2024
GEL GEL YAPIYORLAR
DEVLETİN MALI DENİZ - 23/01/2024
DEVLETİN MALI DENİZ
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM - 16/01/2024
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ - 05/01/2024
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ
BU AYIP KİMİN? UTANDIM - 29/12/2023
BU AYIP KİMİN? UTANDIM
NASIL YOLDAN ÇIKILIR? - 03/11/2023
NASIL YOLDAN ÇIKILIR?
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR - 27/10/2023
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ - 20/10/2023
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ
 Devamı