Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam55
Toplam Ziyaret780812
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
OĞUZHAN KARA
KUR'AN VE ORUÇLA GELEN RAMAZAN
13/05/2020
Alemlerin Rabbi, Rahman ve Rahim olan, din gününün sahibi, yaratan, yaşatan, yöneten, rızık veren, kendisine kulluk yapılan, rızası gözetilen ve kendisinden yardım istenilen Allah'a hamdolsun. Kıyamete kadar gelecek bütün insanlığa rehber olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (s.a.v) salat ve selam olsun.
Hamdolsun Rabbimize ki bizleri bir kez daha Kur'an ayı, oruç ayı, paylaşma ayı, mücahede ayı olan Ramazan ayına ulaştırdı.
Muhterem kardeşlerim, Ramazan Ayı boyunca bize ayrılan bu köşede sizlerle buluşacağız inşallah. Ramazan Ayının manevi ikliminden istifade edebilmek için nelere dikkat etmemiz gerektiğini hatırlayacağız. Rabbimiz ,hak olarak bildiklerimizi yaşamada, bilmediklerimizi öğrenmede, unuttuklarımızı hatırlamada , öğrendiklerimizi ve hatırladıklarımızı hayatımızda uygulamada yardımcımız olsun.
Kerim kitabımız Kur'an ,Ramazan Ayında dünya semasına indirilmiştir. Bize düşen Yunus Suresi 57. ayetinde “Ey insanlar! İşte size Rabbinizden bir öğüt, kalplere bir şifa ve inananlar için yol gösterici bir rehber ve rahmet (olan Kur'an) geldi.” diye tarif edilen Kur'an'a inanıp onu gönül dünyamızda tasdik ederek hayatımızda uygulamaktır. İnanıyoruz ki Kur'an Rabbimizden bir öğüt ve daralan kalplere bir şifadır.
Peygamber Efendimiz (s.a.v) “ Kalbinde Kur'an'dan herhangi bir eser bulunmayan kimse tıpkı harabe gibidir.” diye buyuruyor. Gönlümüzün tertemiz olması için Kur'an-ı Kerim'i okumalı, dinlemeli ve onun mesajlarını anlayarak hayatımızda tatbik etmeliyiz.
Ramazan Ayını diğer aylardan kıymetli kılan özellik Kur'an'ın bu ayda indirilmiş olması ve orucun bu ayda müslümanlara farz olmasıdır. ”Ramazan ayı öyle bir aydır ki insanlar için hidayet rehberi olan, bu rehberliğin apaçık belgelerini taşıyan ve hakkı batıldan ayıran Kur'an işte bu ayda indirilmiştir. Öyleyse içinizden kim bu aya ulaşırsa oruç tutsun.”(Bakara Suresi 185. Ayet)
Mübarek Ramazan Ayı vesilesiyle doğru ile yanlışı, iyi ile kötüyü, güzel ile çirkini, faydalı ile zararlıyı, adalet ile zulmü, hak ile batılı birbirinden ayıran Kur'an bizden ne istiyorsa onu yapma gayretinde olacağız. Kendimiz, ailemiz, şehrimiz, memleketimiz ve bütün insanlık için doğru ve faydalı olanı yapacağız. İyi ve güzel olanı ,kendimiz için istediğimizi kardeşlerimiz için de isteyeceğiz. Ne olursa olsun adaletten, doğruluktan ve haktan ayrılmayacağız.
Dünya genelindekı salgın hastalık nedeniyle Kabe'de tavaf edemesek de, camilerimizde teravih kılamasak da, kardeşlerimizle kucaklaşamasak da, soframızda komşularımızla, gariplerle iftarımızı açamasak da umutluyuz ve Ramazana ulaştığımız için mutluyuz.
Bir yıldır hasretle beklediğimiz Ramazanın manevî ikliminden istifade edeceğiz. İmanımızın kuvvetlenmesi için , ibadetlerimizi daha özenle yapmak için, kulluk kalitemizin artması , sevginin kardeşliğin yayılması için, iyiliklerin güzelliklerin çoğalması için bu günleri fırsat bileceğiz. Hatalarımıza, günahlarımıza pişman olacağız, hatalarımızdan ders alıp yanlışta ısrar etmeyeceğiz. Orucumuz, sahurumuz, iftarımız, yardımlarımız, ailecek kıldığımız namazlarımız, hatalara ve günahlara kalkan olacak. Tövbe edeceğiz ve dua edeceğiz.
Rabbimiz bizi affet, bizi bağışla, bize acı, bizim imanımızı muhafaza eyle. Bizi, ailemizi ,memleketimizi, İslam alemini görünür -görünmez hastalıklardan , kazalardan, belalardan muhafaza eyle.
Allah'a emanet olunuz.


548 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ORUCUN FAYDALARI 2 - 10/06/2020
ORUCUN FAYDALARI 2
ORUCUN FAYDALARI - 1 - 03/06/2020
ORUCUN FAYDALARI - 1
RAMAZAN VE ORUÇ - 27/05/2020
RAMAZAN VE ORUÇ
RAMAZAN VE KUR'AN - 20/05/2020
RAMAZAN VE KUR'AN