Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam157
Toplam Ziyaret778785
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
OĞUZHAN KARA
ORUCUN FAYDALARI - 1
03/06/2020
Alemlerin Rabbi, rahman ve rahim olan, din gününün sahibi, yaratan, yaşatan, yöneten, rızık veren, kendisine kulluk yapılan, rızası gözetilen ve kendisinden yardım istenilen Allah'a hamdolsun. Kıyamete kadar gelecek bütün insanlığa rehber olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'e salat ve selam olsun.
***
Müslüman neyi, nerede, nasıl, ne zaman , ne kadar, niçin  yapacağını bilir. Mübarek ramazan ayına ulaştırılan müslüman ilim yolcusudur. Orucunu hangi vakitlerde nasıl tutacağının, hangi ibadeti ne kadar yapacağının  ilmini öğrenir. 
***
Allah'tan başka ilah olmadığına ve  Hz. Muhammed'in  (s.a.v)  O'nun kulu ve elçisi olduğuna inanan ve bunu ikrar eden Müslüman , sayılı günlerde orucunu tutar . Rabbimizin taşıyamayacağımız yükü üzerimize  yüklemeyeceğini  bilen Müslüman, orucunu hangi durumda  kazaya bırakabileceğini  bildiği gibi, tutma ihtimali kalmadığı orucunun fidyesini hangi şartlarda nasıl  ödemesi gerektiğini de bilir. 
***
  Peygamber Efendimiz' in (s.a.v) “Gönülden inanarak ve karşılığını Allah'tan umarak Ramazan'ı ibadetle geçiren kişinin geçmiş günahları bağışlanır.” sözünü işiten müslüman,  havalar sıcak da olsa, sanayide  dökümde de çalışsa, tarlada soğanda, halde erikte, inşaatta sıvada da çalışsa her zorluğun  yanında bir kolaylık olduğunu bilir. Oruç tutmasının kendisi için daha hayırlı olduğunu bilen müslüman , mazeret bulma hastalığından sıyrılarak orucunu tutmak için sebeplere sarılır. Ve böylelikle Allah'a ve Resulüne itaat etmiş olur.
***
    “İyilikle kötülük bir olmaz. Kötülüğü en güzel bir şekilde sav.” ilahi   çağrısına kulak veren feraset sahibi müslüman,  kötülüğe giden yolları en güzel şekilde değiştirir.   İyinin, doğrunun, güzelin , faydalının ve adil olanın peşinde olan Müslüman, en riskli yanlışın doğruya en çok benzeyen yanlış olduğunun bilincinde olur. Orucun kötülüklere kalkan olduğunu bilen Müslüman, eliyle düzeltemediği  kötülüğü, diliyle ikaz eder , buna da imkanı olmazsa kötülüğe kalbiyle buğzeder.        
***
Ramazan ayına ulaştırılmasıyla imsaktan iftara kadar yeme içmeye ara veren Müslüman, bu sayede açlığı susuzluğu anlamaya çalışır. Kendisi için istediğini kardeşi için de isteyen , kendisi için istemediğini kardeşi için de istemeyen Müslüman, dünya genelinde  her 5 saniyede bir çocuğun açlıktan öldüğünü, 2 milyar insanın sağlıklı beslenme imkanının olmadığını bilir. Yoksulluğun ortadan kalkması için mücahede eder.
***
  Kendisine, eşine, ailesine, komşularına ,akrabalarına vakit ayıran Müslüman, orucu uykuya tutturmaz.   Neyi, nerede, nasıl, ne kadar, niçin yapacağını  bilen ve  oruç tutmakla sağlığını da koruduğunun farkında olan Müslüman, orucu diyet için de  tutmaz.  Her işinde  Rabbinin rızasını kazanmaya  niyet eder Müslüman. “Benim namazım, ibadetim, hayatım ve ölümüm hep âlemlerin Rabbi Allah içindir.”(En'am  Suresi 162)
***
Oruçlu olduğu için açlığa, susuzluğa sabreden Müslüman, iyilikleri güzellikleri çoğaltmaya devam etmede  sebat eder. Nefsinin yanlış isteklerini reddetmeye devam eden Müslüman, doğru ve faydalı olanı yapmaya devam etmede de sebat eder. 
***
Tuttuğu  oruçlarıyla, kıldığı namazlarıyla, ettiği infaklarıyla,  dualarıyla   Rabbi katında derecesinin artacağına inanan Müslüman, gönülden yalvarır: “...Ey Rabbimiz! Bize katından bir rahmet ver ve içinde bulunduğumuz şu durumda bize kurtuluş ve doğruluğa ulaşmayı kolaylaştır.” (Kehf Sûresi: 10)
Allah'a emanet olunuz.


650 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ORUCUN FAYDALARI 2 - 10/06/2020
ORUCUN FAYDALARI 2
RAMAZAN VE ORUÇ - 27/05/2020
RAMAZAN VE ORUÇ
RAMAZAN VE KUR'AN - 20/05/2020
RAMAZAN VE KUR'AN
KUR'AN VE ORUÇLA GELEN RAMAZAN - 13/05/2020
KUR'AN VE ORUÇLA GELEN RAMAZAN