Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam310
Toplam Ziyaret768407
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
HASAN KURTULAN
mutludegerleme@gmail.com
YILAN HİKAYESİ Mİ UZUN SÜRDÜ, MUT-SİLİFKE YOLU İNŞAATI MI?
19/08/2020
Soruyu şöyle sormak da mümkün, Orta Çağ'da Avrupa'yı kasıp kavuran Yüzyıl savaşları mı uzun sürdü, Mut-Silifke yolu inşaatı mı? Biz Mutlular'a sorarsanız muhtemelen yol inşaatı diye cevap alacaksınız.
12 yıldır düzenli Mut-Mersin arasında gidiş geliş yapan, son iki yıldır da tamamen Mersin'e yerleşip iş, bağ/bahçe ve sıla-i rahim(yakınların ziyareti) için  sık sık Mut-Silifke yoluna gitmek durumunda kalan birisi olarak hakikaten tahammülüm kalmadı. 15-20 seneye varan yol inşaatının önce lafı edildi, bol bol seçim meydanlarında reklamı yapıldı, sayısı belirsiz müteahhide verildi, kim bilir kaç defa temel atma töreni yapıldı, kaç müteahhit bıraktı kaçtı, takip edemiyoruz, artık beynimiz döndü.
Geçenlerde bahse konu yolun Silifke yakınlarındaki malum bölümü bilmem kaçıncı defa heyelan sebebiyle kapandı, vatandaş Gülnar üzerinden gidip gelmek zorunda bırakıldı. Ne kadar sürebileceği bile söylenemedi.  Bilmeyenler için söyleyeyim, yol mesafesi neredeyse iki katına çıktı, ters elle kulak göstermeye döndü iş.
Bu nasıl mühendislik, bu nasıl müteahhitlik, bu nasıl kurum yöneticiliği kardeşim? Hiç mi hesap kitap yapmıyorsunuz? Bu hesabı kim yapmış, kim onaylamış, kim imza atmış? Milletin parasını kaçıncı defa birilerine vereceksiniz?
Normal bir Ülkede konudan sorumlu/muhatap hemen herkesin başını yiyecek olan bu durum pişkinlikle geçiştiriliyor yine. Bu durumdan ben sorumluyum deyip istifa eden birini duydunuz mu? Ya da sorumlu şudur deyip görevden uzaklaştırılan birini? Sanmıyorum, maalesef “devletin parası deniz, harcayan/veren sorumsuz, yemeyen keriz” sistemi çalışıyor. 
Kıymetli yazar arkadaşımız Muhsin Manav'ın malum eski Bakan'a yönelik eleştirilerinde aşırı gittiğini düşünürdüm. Sayın eski Bakan'ın memleketi Ermenek'in fiziken yapımı çok daha zor yollarını küçük uçakların inebileceği hale getireli yıllar olduğunu, buna karşılık belki yüz kat fazla aracın geçtiği, coğrafya kitaplarında İç Anadolu bölgesini Akdeniz bölgesine bağlayan yol olarak özellikle anlatılan yolun ise bunca yıldır çocuk oyuncağı haline getirildiğini dikkate alırsak, eleştirilerde haklılık payı çok diye düşünüyorum artık. 
2006 yılında Van'da çalışırken, o dönemki Bitlis'li Bakan bey “400 Km Van gölünün çevresini duble yol yaptık” diye övünüyordu. 
Sayın sorumlular, sayın muhataplar, lütfen artık, oyun oynamayı bırakın, bir gözünüz kapalı, bir gözünüz şaşı olmasın, İnsanların Vilayet merkezine gidiş gelişini kolaylaştırın, bakarsınız Mersin merkezdekiler de İlçemize gelir, bizde zeytin, zeytinyağı, kayısı, erik vs yetiştirildiğini öğrenir de İlçemiz hak ettiği kadar yatırım alır.


1508 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE! - 05/03/2024
BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE!
GEL GEL YAPIYORLAR - 02/02/2024
GEL GEL YAPIYORLAR
DEVLETİN MALI DENİZ - 23/01/2024
DEVLETİN MALI DENİZ
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM - 16/01/2024
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ - 05/01/2024
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ
BU AYIP KİMİN? UTANDIM - 29/12/2023
BU AYIP KİMİN? UTANDIM
NASIL YOLDAN ÇIKILIR? - 03/11/2023
NASIL YOLDAN ÇIKILIR?
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR - 27/10/2023
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ - 20/10/2023
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ
 Devamı