Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam207
Toplam Ziyaret780964
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Bülent ÜSTÜNDAĞ
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
30/11/2022
Bu yazımı daha da ilerilere götürerek Türk olan sakalar İskitlere doğru gideceğim.
Sakalar ve İskitler ile MÖ12000 li yıllardan önce orta asyadan yayılan insanlar sakalar İskitlerdir. Yabancı tarihçiler, arkeolojik kazılarda bulunan argümanların, eşyaların hepsinin Türkleri işaret ettiğini biliyor ama söyleyemiyorlar, çünkü dünya tarihi değişecek. Asya'daki bulunan sakalar ve İskitlere ait olduğu anlaşılan mezarlardan çıkanlarla Avrupa ve Amerika'daki mezarlarda bulunanlar aynı özellikleri taşıyor DNA tespitleri ise orta asyayı işaret ediyor. Neden açıklanmıyor veya biz bilmiyoruz, tamda soyun orta Asyadan dağıldığını kabullenemiyorlar. Dünya tarihi Türklükle değişecek ondan..
Herodot, Aristo, Pompeius, Justin gibi eski tarihçiler ve bilginler ile Lenormant, Oppert, Norris gibi diğer modern tarihçilere göre, Turaniler tarihin en eski kavmi ve en erken üç kıtaya yayılan bir ulusudur. Türkler küp şeker gibi homojen değil misket gibi renkli bir ulustur..
M.K. Atatürk: Ey Büyük Türk Milleti; sen Anadolu'ya sonradan gelme değil, ilk yerleşip medeniyet kuranların çocuklarısın, UNUTMA!
Sümerler, Subarlar, Hattiler, Hititler, Firigler, Urartular, İskitler biziz, hepsi bizim atalarımız Sakaların kollarıdır. Hatta dahası da vardır. O gün her yaştan, her meslekten insanlar Atatürk'ü dinlemeye gelmişti. Atatürk de onlara diyor ki; "Türklüğün unutturulmuş büyük medeni vasfını bütün Dünya'ya yeniden tanıttık..."
Ne Mutlu Türk'üm diyene.

KURT ÖNCÜLÜĞÜNDE AMERİKAYA GÖÇ EDEN ATABAŞKAN TÜRKLERİ:
29 dilde kitapları yayınlanan Amerikalı Antropolog William Michael Gear Kuzey Amerika'nın prehistoryası hakkında Arkeolog (Atabask Türk'ü) eşi Kathleen O'Neal Gear ile birlikte yazdığı Kuzey Amerika'nın unutulmuş Geçmişi ile ilgili yazdığı "Kurt Halkı" adlı eserinde (Türk soylu Atabaskların) Amerikan yerlilerinin Buzul Çağı evresinde Asyadan Amerikaya Bering boğazı üzerinden bir Kurdun yol göstermesi ile geldiğini şu sözlerle anlatmakta:
Her zamankinden daha şiddetli başlayan kış, beraberinde açlık ve ölümleri de getirmiştir. Çaresiz durumda kalan kabile halkının tek şansı hiçbir yaşama imkanın kalmadığı bu topraklardan göç etmektir. Ancak bu göç düşüncesi kabilede fikir ayrılıklarına yol açar. Kabilenin yaşlı ve karanlık güçlere sahip Şamanı Karga Çağıran, kendi liderliğinde ve belirlediği yöne gidildiği takdirde insanlarının kurtulacağını iddia ederken, Karga Çağıran gibi ruhani güçleri olan ve öngörüsünde kendisine bir Kurt yol gösterdiği için gücünü o Kurt'tan alan Işıkta Koşan, İnsanlarının kurtulmasının ancak Kurt'un gösterdiği yoldan gidip, bir Buzul'un içinde bulunan Oyuk'tan geçerek bir daha kıtlık ve ölümlerin yaşanmayacağı topraklara gitmesiyle mümkün olacağını söyler. Kızılderililer olarak bilinen Amerikan'nın yerlileri olan Atabask Türkleri, Bozkurt/Gök-Börü'nün yol göstermesiyle Bering Boğazı üzerinden Asyadan Amerika kıtasına gelmişler. Kızılderili kültüründeki Kurt mitinin kaynağı tıpkı Türk mitolojisindeki gibi Bozkurt/Gök-Börüdür...

Kurt halkı kitabı ve tweetterda sakalar iskitlerden alıntı


1000 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

CLAUDİOPOLİS - 14/12/2022
CLAUDİOPOLİS
MUT'UN ESERLERİ YOK OLAN DEĞERLER - 09/11/2022
MUT'UN ESERLERİ YOK OLAN DEĞERLER
ÇATMA (Yayla Barınağı) - 02/11/2022
ÇATMA (Yayla Barınağı)
MUT - 26/10/2022
MUT
NUR SOFU - 19/10/2022
NUR SOFU
MÜFTÜ NADİR MUTLUAY - 12/10/2022
MÜFTÜ NADİR MUTLUAY
DAĞPAZARI MUHAREBESİ - 05/10/2022
DAĞPAZARI MUHAREBESİ
MUT DEVLET MERKEZİ - 28/09/2022
MUT DEVLET MERKEZİ
I. MEHMET'İN BEYLİĞİ ALMASI - 21/09/2022
I. MEHMET'İN BEYLİĞİ ALMASI
 Devamı