Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam318
Toplam Ziyaret781075
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
ALİ YAVER SOYLU
aliyaversoylu@muttanhaber.net
KARACAOĞLAN GECESİNDEN İZLENİMLER
09/12/2015
Mut Belediyesi ve Mut Çıtlık Dergisi tarafından organize edilen, Kaymakamlık ve bazı firmalarca desteklendiği de ifade edilen “2. Karacaoğlan Gecesi” ile ilgili düşüncelerimi ifade etmek istiyorum.
Mut'un öz değeri, kültürümüzün mihenk taşı ve farkında olmasak bile günlük hayatımızın bir parçası olan Karacaoğlan, yıllar sonra ve bu ölçekte ikinci kez yaşatılmak isteniyor. Çok beğendim, emeği geçenleri tebrik ediyorum.
İlçemizin Aşıklarının birbirinden güzel eserleri seslendirmeleri, kar amacı gütmeksizin ilçemiz kültür ve sanat hayatına hizmet etmeleri takdire şayandır, ayakta alkışlanmalıdır.
Rahmetli babamın Karacaoğlan ve Karacakız anıt mezar çalışmaları, Karacaoğlan araştırmaları, yayımları, makaleleri bir dönemde gayretleri Mut halkı tarafından benimsenmiş ve saygı görmüştü. Aynı şekilde Nihat Mustul hocamın gayretleri gelecek kuşaklara bir arşiv ve ciddi bir miras niteliği taşımaktadır.
Geceye olan ilgi iyiydi fakat yeterli miydi, diye sorarsanız, hayır değildi. Kültür ve sanata ülke genelinde gereken önemin verilmediğini Mut'tan da tescillemiş olduk. 
Orada gıda paketi, yardım, burs, hediye, çekiliş gibi bir etkinlik olsaydı; eminim salon dolup taşardı ancak iş kültüre ve öz benliğe gelince durum sıkıntı.
Kültür ve sanat emekçilerinin heveslerinin arttırılması, motive edilmesi ve kendilerinden daha fazla bilgiler alınması açısından önemli fırsatları iyi değerlendirelim. Bu konuları paradan, şandan şöhretten daha fazla önemsemememiz gerekiyor. Bugün değil belki ama yarın keşke diyeceğimiz insanlardan istifade etmek, bir arada yaşama kültürümüzü temsil eden sanatı, en yalın haliyle tadımlamak bizlerin sorumluluğudur.
Mut'un aramızdan ayrılan kültür değerlerini şöyle bir hatırlayalım; Sıtkı Soylu, Doğan Atlay. Aramızda olan Süray Vural, Muzaffer Kılıç ve Nihat Mustul. Hani çokça isim saymak isterdim lakin sınırlı sayıda. Ciddi emek gayret ve fedakarlık isteyen bir alanda topluma hizmet edenlerin sesine ses vermeliyiz. Fikri zikri ne olursa olsun, eğer derdi Mut ise sahip çıkalım, hep birlikte.
Biz Mut'a sahip çıkan bir gazete olarak anılmak istiyoruz, demiştim. Şimdi Mut'un değeri Karacaoğlan ve ona gönül veren türkü sevdalıları, sanat aşıkları var. Hepsine selam olsun, sevgi ve saygılar. Mut'tan Haber Gazetesi olarak biz yanınızdayız.
Karacaoğlan sevdalılarına seslenmek istiyorum; her türlü çalışma ve organizasyonlara katılarak, kamuoyuna duyurarak ve kitlelere arşiv niteliğinde haberleştirerek ulaştırma noktasında var gücümüzle yanınızdayız. Fazlası noktasında gücümüz neye yeterse, elimizi taşın altına koymaya hazırız. Çünkü o taş, bizim başımızın tacıdır.


1955 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

50 YAŞINDAYIZ - 02/01/2024
50 YAŞINDAYIZ
LÜZUMSUZ DOĞALGAZ MUT’U KARIŞTIRDIN - 27/12/2017
LÜZUMSUZ DOĞALGAZ MUT’U KARIŞTIRDIN
NELER OLMUŞ, NELER BİTMİŞ? - 16/08/2017
NELER OLMUŞ, NELER BİTMİŞ?
DARBE - 20/07/2016
DARBE
MAYIS TRAFİĞİ - 18/05/2016
MAYIS TRAFİĞİ
Canlı Bomba - 23/03/2016
Canlı Bomba
Suriye Suriye Suriye... - 17/02/2016
Suriye Suriye Suriye...
KISA KISA ACABA… - 27/01/2016
KISA KISA ACABA…
TERÖRÜN NERESİNDEYİZ? - 20/01/2016
TERÖRÜN NERESİNDEYİZ?
 Devamı