Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam360
Toplam Ziyaret781117
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
ALİ YAVER SOYLU
aliyaversoylu@muttanhaber.net
GAZİNOLARIN TAŞINMASI TARİHİ BİR HİZMETTİR
16/12/2015
İçkili mekanlar, müzikholler, gazinolar Mut'ta çalışıyor ve devam ediyor.  İlçemizin yerleşmiş bir kültürü oldu, bunu kabul etmek gerekiyor. 
İki türlü değerlendirmek lazım. Birincisi o işletmeler de bir ekmek kapısı. Belki inanç ve değerler açısından yadırganabilir ama var bu meslek, bugün ortaya çıkmış bir şey de değil. İkincisi orayı ayakta tutan müşteri var, talep var.
Şehir içinden içkili mekanların alınması, kaldırılması, belki ticari açıdan işletmelerin olumsuz baktığı bir durum olabilir ancak ilerleyen dönemler açısından kendilerinin de “iyi ki olmuş” diyeceği bir adımdır bence. Elbette orada çalışan insanların ekmeği, başka mesleklerde çalışan insanlarımız kadar önemli. Herkes ekmeğinin peşinde az veya çok. Saygı duyuyorum.
Şehir içindeki vatandaşlarımız özellikle aileler, içkili mekan sahiplerinden veyahutta doğrudan çalışan personellerden rahatsız değiller. Gözlerinin önünde olmasından ve bazen dozunu kaçıran müşterilerin hizmet sonrası verdiği rahatsızlıktan kaygılanıyorlar. Küfürler, kavgalar sade vatandaşı etkilediği kadar işletme sahibini ve personelini de etkiliyor haliyle. Kimse işyerinde olay çıksın, huzursuzluk olsun istemez. Olmaması için de azami gayreti gösterir, bundan hiç şüphe yok. Fakat önüne tam manasıyla geçilebilir mi, hayır. Çünkü şişede durduğu gibi durmuyor.
Alkol almak kişinin özgür iradesine kalmış bir hadise, alır veya almaz o kişinin bileceği iştir. Dozunda olduktan, kimseye bir zarar vermedikten sonra ya da efkar dağıtmak için alıyorsa bir insan, buna kim ne diyebilir? Ancak ailesi ve sosyal yaşamı ile problem çıkaracak boyutlara ulaşırsa sıkıntı var. 
Mut halkı şehir içindeki mekanların gözlerinin önünde olmasını istemiyor. Sosyal açıdan huzursuzluğun kaynağı olarak görüyor. Belki işletmecisini, çalışanını tanımaz bile ama o algı artık yerleşmiş. Şehir içinden gitsin istiyor.
İşletmeciler belediyenin şehir dışında faaliyet göstermeleri konusundaki talebini dikkate almış ve olumlu karşılamış, imza vermiş. Son derece olumlu bir gelişme. Eğlence mekanlarının belli bir yerde olması hem sosyal hem de güvenlik açısından Mut halkı kadar mekan sahiplerini, çalışanlarını da olumlu etkileyecektir. Ben bu düşüncedeyim. İşletme, parasını Mut'tan kazanıyorsa ve Mut insanının da bir isteği varsa, gereken yapılmış demektir. Bu konuda ciddi bir gayret ve duruş sergileyen Belediye Başkanı Nebi Yılmaz'ı ve duyarlılıklarından ötürü şehir içi içkili mekan sahiplerini kutluyorum. Takdir ettim doğrusu. 
Mut içinden içkili mekanların çıkması, son dönemde hayata geçmiş tarihi bir hizmet ve sosyal örgütlenme başarısıdır. Atılan adım Mut insanının tamamını etkiliyor. Ciddi bir kazanımdır. Mut'a mal olmuş bir çalışmadır. Bu konuda kamuoyu gereken hassasiyeti göstermelidir. Mevzuya sahip çıkmalıdır. 


1961 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

50 YAŞINDAYIZ - 02/01/2024
50 YAŞINDAYIZ
LÜZUMSUZ DOĞALGAZ MUT’U KARIŞTIRDIN - 27/12/2017
LÜZUMSUZ DOĞALGAZ MUT’U KARIŞTIRDIN
NELER OLMUŞ, NELER BİTMİŞ? - 16/08/2017
NELER OLMUŞ, NELER BİTMİŞ?
DARBE - 20/07/2016
DARBE
MAYIS TRAFİĞİ - 18/05/2016
MAYIS TRAFİĞİ
Canlı Bomba - 23/03/2016
Canlı Bomba
Suriye Suriye Suriye... - 17/02/2016
Suriye Suriye Suriye...
KISA KISA ACABA… - 27/01/2016
KISA KISA ACABA…
TERÖRÜN NERESİNDEYİZ? - 20/01/2016
TERÖRÜN NERESİNDEYİZ?
 Devamı