Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam288
Toplam Ziyaret772227
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
ALİ YAVER SOYLU
aliyaversoylu@muttanhaber.net
KISA KISA ACABA…
27/01/2016
Gündemi meşgul eden veya ilgiyle takip edilen birçok konu var. Bunlardan sizler için derlediğim ve “Nasıl olur acaba?” dediğim konuları sizlerle de paylaşmak istiyorum

*
AK Parti yönetimi, hakkında yolsuzluk iddiaları olan belediye başkanlarının dosyalarını parti müfettişleri aracılığıyla incelemeye aldı. Önceliklerinin dürüstlük ve hakkaniyet olduğunu söyleyen Başbakan Davutoğlu'nun, belediye başkanlarını, “Eşini, işini ve evini değiştirenden şüphe ederim” diye uyardığı öğrenildi.

AK Parti Teşkilat Başkanlığı da il ve ilçe başkanları hakkında etik ve yolsuzluk incelemelerini sürdürüyor. Seçim dönemlerinde yeterince çalışmadığı saptanan ve ilindeki kampanyalarda başarısız olan il başkanlarının da görevden alınması planlanıyor. Bazı il yöneticilerinin özel hayatları ve parasal ilişkileriyle ilgili iddialar da araştırılıyor. 10 civarında il başkanının incelemede olduğu, iddiaların araştırılması için görevden alınma sürecinin başlatılacağı ifade ediliyor.

Bu süreçten sonra görevden alınan her il veya ilçe yönetimi bu gömleği üzerlerinde mi taşıyacaklar, başka sebeplerin olabileceği düşünülerek yetkili mercilerden düzeltici açıklama gelir mi acaba?

*

AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Ankara'dan 'barış süreci' mesajı verdi. Mogherini, “Hemen bir ateşkesi ve geçtiğimiz yıllarda başlatılan barış sürecine dönüşü destekliyoruz. Barış süreci Türk makamlarının son derece cesur vizyonuyla başlatılmıştı. Barış süreci hâlâ tek çözüm” dedi.

Türkiye, doğu ve güneydoğuda yılanın kafasını ezmeye yaklaşınca, yılanın başı nereden geliyormuş anlıyoruz. Tersine denklem bu yönde sonuç veriyor, acaba bile demiyoruz…

*

Suriye'de diplomatik çözümü öngören ve Esad rejimi ile muhalif grup temsilcilerini bir araya getirmeyi amaçlayan Cenevre turu ile ilgi Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, davetli listesinde hiçbir Türkmen temsilcinin olmadığını ifade etti.

Suriye girdabında, ESAD, ÖSO, PYD, IŞİD ve Türkmenler şeklindeki yerleşik gruplarına karşı hesap kitap içinde kalan ABD, RUSYA, TÜRKİYE, İRAN, KATAR ve SUUDİ ARABİSTAN. Her birinin yanında ve karşısında olduğu grupların Cenevre buluşması tarihin akışına acaba nasıl yön verecek? İlerleyen günlerde buluşma olacak mı acaba?

*

Mustafa KOÇ aramızdan ayrıldı. 

Bu ayrılışla ilgili olarak merhumun ailesine ve KOÇ grubunun çatısı altında çalışanlara, bayilik, servislik, acentelik ve bilimum ticari faaliyetlerde bulunan herkese başsağlığı diliyorum.

Mustafa KOÇ bu ülkedeki en büyük kurumsal firmalarından birinin başında, köklü bir sermayenin temsilcisiydi. Bence şirketi bir numaraydı ve girdiği her işte farkını ortaya koyuyordu. Tarzı ve anlaşılırlığı vardı.

Nihayetinde ömrün bir sonu var ve ecel zengin fakir demeden geliyor. Bize geriye kalan bence ibret olmalı. Her türlü imkan elde olmasına rağmen yetmiyor, yetemiyor değil mi? Bir ayeti kerimede şöyle buyuruyor Mevla; “Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz” (Ankebut Suresi 57. Ayet)

Hani gündelik kavgalarla, hırslarla, kibir ve gururla yaptığımız bazı şeyler var ya, dünyalık heveslerimiz ve limitlerimiz var ya, hepsi hikaye. Böylesine büyük bir sermaye sahibinin bu dünyadan gidişinden ben bunu anladım. Ölümün acabası yok…


2002 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

50 YAŞINDAYIZ - 02/01/2024
50 YAŞINDAYIZ
LÜZUMSUZ DOĞALGAZ MUT’U KARIŞTIRDIN - 27/12/2017
LÜZUMSUZ DOĞALGAZ MUT’U KARIŞTIRDIN
NELER OLMUŞ, NELER BİTMİŞ? - 16/08/2017
NELER OLMUŞ, NELER BİTMİŞ?
DARBE - 20/07/2016
DARBE
MAYIS TRAFİĞİ - 18/05/2016
MAYIS TRAFİĞİ
Canlı Bomba - 23/03/2016
Canlı Bomba
Suriye Suriye Suriye... - 17/02/2016
Suriye Suriye Suriye...
TERÖRÜN NERESİNDEYİZ? - 20/01/2016
TERÖRÜN NERESİNDEYİZ?
GAZİNOLARIN TAŞINMASI TARİHİ BİR HİZMETTİR - 16/12/2015
GAZİNOLARIN TAŞINMASI TARİHİ BİR HİZMETTİR
 Devamı