Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam90
Toplam Ziyaret768187
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
HASAN KURTULAN
mutludegerleme@gmail.com
TERÖRÜN EKONOMİSİ YA DA SIRADA HDP/PKK VAR
17/08/2016
Geçtiğimiz haftalarda darbe teşebbüsü sonrası ekonomik durumdan ve yapmamız gerekenlerden bahsetmiştim. Atılan adımlar ve yapılan olumlu uygulamalarla, gerek toplumdaki kutuplaşmanın azalmasıyla sosyolojik açıdan, gerekse ekonomik açıdan rahatlama meydana gelmeye başladı. Tahminlerim çerçevesinde başta konut kredileri olmak üzere kredi faizleri yaklaşık aylı 0,10 puan kadar düştü ve psikolojik sınır olan aylık %1 in altına geriledi, genel piyasalar ve döviz sakin, borsa nispeten stabil durumda izleniyor. Mevcut vergi,SGK vb devlet alacaklarının yapılandırılması yanı sıra KOSGEB destekli olarak piyasanın likidite açısından rahatlatılması gerekliliğini yazmıştım, sanırım sıra ona geldi. Rusya ile görüşmelerin olumlu gitmesi, Suriye probleminin kademeli de olsa çözüm yoluna gireceği beklentisiyle önümüzdeki günlere daha olumlu baktığımı ifade etmek isterim. 
Malumunuz, darbe girişiminde bulunan ve Mahkemelerimizce FETÖ olarak adlandırılan grubun yalnız olmadığını, CIA destekli olarak hareket eden büyük bir organizasyonun sadece taşeronu durumunda olduğunu düşündüğümü paylaşmıştım. Bu harekete sempatiyle bakan tabanın bu işlerle doğrudan bilgisi ve bağlantısı olmadığı kanaatinde olduğumu da peşinen ilan etmek isterim. Zaten Devlet büyüklerimiz de özellikle tabir yerindeyse isyanın artık aleni hale geldiği 17/25 Aralık sürecini milat olarak kabul edip ondan sonrasıyla ilgilendiklerini deklare etmişlerdir. Bu grubun, Aziz Milletimizden elde ettikleri servetin ve başta gayrimenkul olmak üzere edindikleri mal varlığının dudak uçuklatacak seviyede olduğu açıkça görüldü. Ortaya çıkan bir “İsyan”, Başbakanımızın ifadesiyle bir “Kalkışma”, bir çeşit “Savaş hali” olduğundan evrensel hukuk normları gereği böyle bir isyana kalkışana misliyle mukabele edilmesi her devletin hakkıdır, tabii ki Devlet olmanın gerektirdiği, Hukuk ve Adalet ilkeleriyle sınırlı adımlar atma zarureti olduğundan işleyiş biraz farklı olabilecektir. Süreç çok karmaşık ve girift olduğundan bazen hatalar da olabilmekle birlikte, bizzat sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız tarafından da ilan edildiği üzere, yapılan hatalar düzeltilecek ve tabir yerindeyse kurunun yanında yaşın yanmasına izin verilmeyecektir diye ümit ediyorum.
15 Temmuz darbe teşebbüsünün olduğu günlerde, bu çirkin tezgahın diğer taşeronları olan milletimizin düşmanları (PKK, DHKPC, DAEŞ vb) birden bire sessizliğe büründüler ve adeta inlerinden çıkmadılar. Teşebbüsün başarısızlığa uğradığı netleştikçe tekrar ortaya çıkıp insanımıza kıymaya, ülkemize zarar vermeye başladılar. Dış kaynaklı ekonomik ve siyasi saldırı altında olduğumuzdan kimsenin şüphesi kalmadı sanırım. Ülkemize yapılmaya çalışılan operasyonun ve bu operasyonun unsurlarının Millet olarak farkında olmamız ve yaşadığımız iyilik ve güzelliklere sahip çıkmamız gerekiyor.
Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle hızlı bir şekilde siyasi, idari, bürokratik ve ekonomik açılardan Ülkemize ve insanımıza  kastedenlerle mücadele edilmek üzere adımlar atılmaktadır. Bu çerçevede, Kırk yıla yakındır Ülkemizin başına bela edilmiş, milletimizin düşmanı, bebek katillerinden oluşan eşkıya sürüsü olan PKK ve onun legal uzantısı HDP/DBP gibi yapılanmalarla da mücadelenin yoğunlaştırılması için çok uygun bir ortam oluşmuştur. 
1996-1998 yıllarında Hakkari'de, 2003-2006 yıllarında Van'da çalıştım. O dönemde, Çukurca, Şemdinli,Yüksekova, Bahçesaray, Başkale dahil olmak üzere Van, Muş, Bitlis, Ağrı ve Hakkari İlleriyle tüm İlçelerine gitmek, bazılarında günlerce kalmak nasip oldu. Bölgeyi ve Bölge insanını çok yakından tanıdım. Çok iyi, üstün ahlaklı, vatanını milletine seven çok insanla tanıştığım gibi tabii ki terör örgütünü ve onun sempatizanlarını da öğrenme imkanım oldu. Yazacaklarımı bu çerçevede okumanızı istirham ediyorum.
Terör örgütünün uluslararası finansörleri (maalesef bizim dost ve müttefik dediğimiz bazı ülkeler) haricinde başlıca gelir kaynakları; uyuşturucu, silah ve insan kaçakçılığı, başta bölge halkından olmak üzere yurt içi ve yurtdışından aldıkları haraçlardır. Son yıllarda, maalesef bölgede ele geçirdikleri (Seçim kazandıkları demiyorum özellikle, mezardaki, yurtdışındaki, dağdaki, hapisteki kişilere bile oy kullandı gösterilerek alındı o belediyeler) Belediyelerden de ciddi kaynak temin ettiler ve halen ediyorlar. 
Nasıl FETÖ için milletimizin ekseriyeti rahatsız olup nefret eder hale geldiyse, özellikle başlarken iyi niyetlerle adımlar atılan ancak zamanla terör örgütü ve ortaklarının hızla suiistimal ettikleri, yoldan çıkarttıkları “çözüm süreci” olarak adı konulmuş olan süreçte, bu örgütün ve yandaşlarının küstahlıkları, vatan ve millet düşmanlıklarını ayyuka çıkartmaları, adeta insanlarının gözünün içine sokarcasına hainliklerini kahramanlıkmış gibi göstermeleri milletimizi burnundan solur hale getirmişti. Üstelik şu an daha doğru bir çizgi gösterseler de o dönem açıktan HDP savunuculuğu yapan ve adına “merkez medya” denilen bir grup tarafından da parlatılmak için adeta seferber olunmuştu.
Devletimiz özellikle son bir yıldır sahada teröristle, şehirde militan ve işbirlikçileriyle mücadele ederken, bir taraftan da bu kaynakları kesmek için adımlar attı. Özellikle Diyarbakır Lice kırsalındaki uyuşturucu üretilen alanların imhası çok önemli bir adımdır.  
Şehirlerden ve yurtdışından temin ettikleri haraçları önlemek içinse, önümüzdeki dönemde yerli ve milli istihbaratla birlikte güvenlik güçlerimizin mücadelesi, Devletimizin sağlam duruşuyla hep birlikte hareket edilmelidir. Ancak, Avrupa Devletlerinin açıkça düşmanlık gösterdikleri, hatta bir kısmının neredeyse “tüh, darbe olmadı, başaramadık” diye ağlaştıkları bir dönemde, gerek AB, gerekse ABD nin kurumsal anlamda destek vereceklerini sanmıyorum.
Çıkartılacak Kanun Hükmünde Kararnamelerle, PKK terörüne destek veren başta Belediyeler olmak üzere, vakıflar, dernekler ve her türlü sivil toplum kuruluşlarının da üzerine gidileceğini tahmin ve temenni ediyorum. Özellikle HDP/DBP elindeki Belediyelere Kayyım atanması, gelir ve giderlerinin yanı sıra çalışan ya da çalıştığı iddiasıyla ücret ödenen personelin elden geçirilmesi, binalar ve iş makinaları başta olmak üzere Belediyelerin imkanlarının kullandırılmasının önüne geçilmesi şarttır.
Kendi içlerinden çıktıklarını iddia ettikleri toplumun bile çoluk, çocuk, yaşlı, kadın demeden canına kıyan, ne insani ne imani hiçbir prensibe uymayan bu katiller sürüsünün üzerine en sert tedbirlerle gidilmeli, öncelik ise beslendikleri bataklığın kurutulmasına verilmelidir. Alınacak ekonomik tedbirlerle nefesi kesilecek olan örgütün çözülmesi hızlanacak, halkımızın son dönemlerde yaşadığı bilinçlenmenin de tesiriyle insan kaynağı da asgari seviyeye indirilecektir. 
Ordumuz içindeki FETÖ yapılanmasının temizlenmesinin ve Hükümetimizin uzun süredir yerli ve milli silah sanayiine önem ve öncelik vermesinin terör örgütüyle mücadelemizi çok daha etkin hale getireceğini düşünüyorum.
Özetle; 40 yıla yakındır sırtımızdan vuran PKK ve benzerleriyle mücadelede  FETÖ ye yoğunlaşmamız sebebiyle gevşekliğe yer olmamalıdır. Yeniden toparlanma, ekonomik, stratejik ve lojistik anlamda güçlenme imkanı vermemeliyiz. Bölgede yaşanan enerji ve güç savaşıdır. Durum her zamankinden çok daha kritiktir, Suriye'nin kuzeyinde kukla bir devletçik oluşturma adına AB-ABD-Rusya-İran desteğiyle hareket edilmekte ve Kerkük petrollerinden Akdeniz'e adeta bir hat çizilmeye çalışılmaktadır. 
Unutmayalım, kuralları güçlü olanlar koyar, zayıflara tabi olmak düşer, güçlü olmalıyız. 15 Temmuz'dan bugüne olduğu gibi, bir ve beraber olmalıyız, konu vatan ve milletimizin bekasıdır, aramızdaki fikir, düşünce, siyasi görüş vb farklılıklar böyle bir durumda teferruattır.  


1669 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE! - 05/03/2024
BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE!
GEL GEL YAPIYORLAR - 02/02/2024
GEL GEL YAPIYORLAR
DEVLETİN MALI DENİZ - 23/01/2024
DEVLETİN MALI DENİZ
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM - 16/01/2024
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ - 05/01/2024
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ
BU AYIP KİMİN? UTANDIM - 29/12/2023
BU AYIP KİMİN? UTANDIM
NASIL YOLDAN ÇIKILIR? - 03/11/2023
NASIL YOLDAN ÇIKILIR?
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR - 27/10/2023
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ - 20/10/2023
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ
 Devamı