Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam317
Toplam Ziyaret768414
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
HASAN KURTULAN
mutludegerleme@gmail.com
İŞKUR TEMSİLCİĞİ MESELESİ
07/09/2016
Daha önce İşkur'un işletmelere ve iş arayanlara yönelik sağladığı imkanları ele aldığım bir yazı paylaşmıştım.(Bknz:2 Mart 2016 tarihli Mut'tan Haber gazetesi) Hem İş arayanlara ve hem de işçi arayanlara bir yıl boyunca ücreti İşkur tarafından karşılanan bir programla personel çalıştırma imkanı sağlıyordu. Bu çerçevede bir kısım hemşerimiz işletmelerinde personel çalıştırma imkanı buldu. Şu an için ödeneklerin bittiğini, bu sebeple projenin devam etmediğini öğrendim, inşallah devam eder, gerekçelerini bahsettiğim yazıda belirtmiştim, faydalı bir projeydi. 
İLÇEMİZDEKİ DURUM
İşkur'un İşbaşı Eğitim Programından firma olarak biz de faydalandık. Gayrimenkul Değerleme, Danışmanlık ve Bilirkişilik hizmeti verdiğimiz işyerimiz İnönü caddesi girişinde bulunuyor. İlgili program gereğince işyerinizin camına İşkur'dan almış olduğunuz desteği ifade eden bir levhayı dışarıdan görünecek şekilde asmamız gerekiyordu, biz de astık.  O günden itibaren hemen hemen her gün birkaç kişi işyerimize gelip bizi İşkur temsilciliği zannederek sorular sormaya başladı. 
İşyerimizin dükkan üzeri birinci katta olmasına rağmen bu kadar çok gelinmesiyle bu konunun ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğu görüldü. İlçemizde İşkur temsilciliği bulunmadığını, programa kayıt olmaya çalışırken öğrenmiştim. İşkur'un İl Müdürlüğü ve Genel Müdürlüğünü sırayla aradım. İlçede temsilciliği verip veremeyeceklerini sordum. Her hangi bir ücret vs talep etmeden hizmete talip olmamıza rağmen, bunun mümkün olamayacağını, kendi mevzuatları açısından sadece Kaymakamlık veya Belediye bünyesinde bir temsilcilik açılabileceğini anlattılar.
İlçemizde 60 bin üzerinde nüfus mevcut olmakla birlikte, yakın çevredeki Gülnar'a bağlı Zeyne ve Kuskan beldelerindeki vatandaşlarımızı da katarsak 70 bin civarındaki bir nüfusa İşkur hizmetlerinin temsilcilik açılarak verilmesi gerektiği açıktır. En küçük işlemler için Silifke'ye gitmeyi mecbur olmayı hemşehrilerimizin hak etmediklerini düşünüyorum.
Konunun muhatapları açısından; en kısa sürede bir çözüm üretilmesini beklediğimizi, gelişmeler olursa da memnuniyetle paylaşacağımı belirtmek isterim. 
KOSGEB NİTELİKLİ ELEMAN DESTEĞİ
Malumunuz, KOSGEB Kobilere yönelik çok güzel destekler veriyor. Bu çerçevede, 4 yıllık ya da iki yıllık üniversite mezunu çalışan istihdam etmek isteyen işletmeler için, Kosgeb'in "Nitelikli Eleman Desteği" sınırı her işletme için 2 kişiyle sınırlı olmak üzere, 50.000 TL ye yükseltildi. Fakülte mezunu personel için aylık 2.000 TL, MYO mezunları için aylık 1.500 TL destek veriliyor. 30 Yaş altı gençlere ve hanımlara yönelik pozitif ayrımcılık uygulanarak bu rakamlar aylık 1.000 TL arttırılabiliyor. Bunu alabilmeniz için KOSGEB'e kayıt olmanız ve iş yerinize uygun vasıflı personel almanız yeterli. Detay bilgiler için KOSGEB internet sitesine bakınız.  

(http://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/detay/1230/genel-destek-programi) 


2011 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE! - 05/03/2024
BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE!
GEL GEL YAPIYORLAR - 02/02/2024
GEL GEL YAPIYORLAR
DEVLETİN MALI DENİZ - 23/01/2024
DEVLETİN MALI DENİZ
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM - 16/01/2024
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ - 05/01/2024
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ
BU AYIP KİMİN? UTANDIM - 29/12/2023
BU AYIP KİMİN? UTANDIM
NASIL YOLDAN ÇIKILIR? - 03/11/2023
NASIL YOLDAN ÇIKILIR?
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR - 27/10/2023
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ - 20/10/2023
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ
 Devamı