Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam231
Toplam Ziyaret778400
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
ALİ YAVER SOYLU
aliyaversoylu@muttanhaber.net
BİR MERHABA DİYELİM
11/07/2012

BİR MERHABA DİYELİM

 

            Basının farkındalık yaratma, hafızada tutma yetisi birçok meslek grubuna göre daha ciddi bir öneme sahiptir. Bu özellik; aradan geçen süre ne olursa olsun, kullanılan ifadeler yazılı veya sanal ortamda arşive alındığı için, ihtiyaç halinde ısıtılıp tekrar tüketilebilmektedir.

            Şark kurnazlığı yapılmadığı takdirde, konunun bilinçli bir şekilde halkla buluşturulması, halkın değerlendirmelerinin de objektif bir çerçevede, yeniden ele alınması kalite işaretidir. Bu konu ile ilgili şark kurnazlığı ise, birilerinin adını kullanmak, birilerinin isminden rahatsızlık duymak, kıskanmak ve rant avcılığı yapmaya çalışıp, sosyal adını ise Halk Tarafı koyup, resmiyeti olmayan kitle yöneticiliğine soyunmuş olmaktır.

            İstemezük zihniyetinin akil bireylerinden oluğunu vurgulayıp, hasetliğin ve art niyetin, emek hırsızlığının gayet normal olduğu paylaşımlarınız için, bu köşeden yüksek sesle söylüyorum; Mut hepimizin. Hepimiz Mut için bir şeyler üretme çabası içerisinde olalım. Ama Mut’tan Haber adını kullanarak değil. Bir düşünce varsa bir fikir varsa, sahibi belli olsun. Ne rumuz, ne web ortamında kişisel haber, toplumsal haber, kişisel yorum eklenti… her neyse gazetemizin adını lütfen kimse kullanmasın. Emek vardır, tebrik ederiz. Kimliğini açık ifade etsin, yeterli. Gazetemizin ne rumuza, ne birilerinin sağa sola çekmesine ne de itip kakmasına ihtiyacı var. Yıllarca bu ilçenin kültürüne, sosyal hayatına hizmet etmiştir. Ha hizipçi bir sol yayın organı olmadıysa ve eğer bu da bir suçsa; o suçu da işlemiştir, işleyecektir. Zaten hizipçi olmayan direk sağ mantığıdır şekliyle ele alan birkaç marjinal insan ve bazı kendisini aydın sayanlarla, memlekete arpa boyu kazandırdığı bir şey olmayıp, eline batan dikeni başkasında arayanlar var. Bunları da gayet iyi bilmekteyiz.

            Gazetemizin topluma kazandırdığı ve kazandıramadığı hizmetleri eleştirmek, okuyan her kesimin en doğal hakkı. Hatta gazetemize abone olmayıp, yıllık abone ücreti ödemeyip, bize gazete gelmez oldu diyenlerin de hakkı. Çünkü Mut’ta yaşıyoruz. Olacak, gayet normal ama gazetemizin adını kullanıp, nerelerden yazdığı belli olmayan, iyi niyetli uyarılarımıza kulak tıkayanların; herhangi bir hakkı, hukuku dahi olamaz.

            Zamanında Türk Hava Yollarına bir uçak ismi verilmesi ve bununda isminin MUT UÇAĞI olması şeklinde kampanyalar girişimler olmuştu. Bir aile dostumuz, Sayın Mustafa Özden TÜRKÖN’ün ziyaretleri esnasında bunun Mut kamuoyuna taşınması, Belediyenin bu konuda girişim yapması adına sohbetler edilirken, tarafımızca yapmış olduğumuz gayet milliyetçi tavır birilerini rahatsız etti. Biz, bizden bekleneni yaptık. Ama neymiş bunu birileri yapıyormuş, onun dışında kimse yapamaz ve yaptı sayılamazmış. İşte buralardan gelen art niyet, gazetemizin haberlerini alıp, başlığını değiştirip yerleştirmeler. Yazanı filan gazeteci diye not düşmelerle devam ederken, artık epey mesafe kat etti ve açıktan gazetemizin adını kullanmaya kadar geldi.

            Buradan bizleri okuyan vatandaşlarımıza, dostlarımıza sesleniyorum. Bizim Mut’taki veya ilçesi,dakikası, neti, ajansı …vb hiçbir web sitesi ile ilişiğimiz yoktur. Yeni bir web sitemiz yapım aşamasındadır. Açıldığında duyuracağız.



2991 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

50 YAŞINDAYIZ - 02/01/2024
50 YAŞINDAYIZ
LÜZUMSUZ DOĞALGAZ MUT’U KARIŞTIRDIN - 27/12/2017
LÜZUMSUZ DOĞALGAZ MUT’U KARIŞTIRDIN
NELER OLMUŞ, NELER BİTMİŞ? - 16/08/2017
NELER OLMUŞ, NELER BİTMİŞ?
DARBE - 20/07/2016
DARBE
MAYIS TRAFİĞİ - 18/05/2016
MAYIS TRAFİĞİ
Canlı Bomba - 23/03/2016
Canlı Bomba
Suriye Suriye Suriye... - 17/02/2016
Suriye Suriye Suriye...
KISA KISA ACABA… - 27/01/2016
KISA KISA ACABA…
TERÖRÜN NERESİNDEYİZ? - 20/01/2016
TERÖRÜN NERESİNDEYİZ?
 Devamı