Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam596
Toplam Ziyaret779224
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
ALİ YAVER SOYLU
aliyaversoylu@muttanhaber.net
Törenin Ardından
03/04/2013

Törenin Ardından

29 Mart yerel seçimlerinin dördüncü yılında, Mut Belediyesi büyük bir organizasyona daha imza attı. Başkan Orhan’ın, görevdeki dördüncü yılında ve seçime doğru son düzlükteki bu organizasyonu, halktan desteğin ne denli alınıp, alınmayacağına dair soru işaretlerini ortadan kaldırdı.

Törendeki araç konvoyu, katılımcı sayısı ve hizmetlerin neler olduğu düşünüldüğünde, Mut Belediyesi vatandaşından tam not aldı denilebilir.

63 milyon liralık (eski parayla 63 trilyonluk), 4 yılda gerçekleşen yatırım incelendiğinde Mut Belediyesinin çalışma karnesi çok iyi durumda. Elbette ki kamuoyunun değerlendirmeleri çok önemli. Kurumun göz önünde olması; Mut siyasetinin vazgeçilmezi olan dedikodu ve karalama kampanyalarını da tetiklemekte. Alışkanlıklar kolay değişmeyecektir, buna alışmak lazım.

Başkan Orhan’ın, genç, istekli ve üretkenliğinin üzerine, iktidar bağlantısı olması, Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın katkıları zor işleri çözmesinde birer avantaj. Mersin’de hükümetin kurdele kesebildiği, toplu açılışlar yapabildiği tek belediyenin Mut olması, göz ardı edilmemesi gereken bir gerçek. Ancak bu durumu kavrayamamış bir parti grubu ve meclis üyesi grubunun olması ise dezavantajlar. Siyasetin dengeleri gün gün değişse de 4 yıllık süre içerisinde partinin ilçe teşkilatındaki sıkıntının bitmemiş, aksine gün geçtikçe artıyor olması, meclis grubundaki çalışmalarda destek değil bazı isimlerin köstek olması, bazı meclis üyelerinin ise önüne geleni azarlaması, kendisi haddini bilirmiş gibi başkalarına haddini bildirmeye çalışması; Mut adına düşündürücü gelişmeler. Seçim düzlüğünde bu sıkıntıların aşılması gerektiği kanaati toplu açılış töreninde vatandaşın dile getirdiği hususlar.

İlçe başkanlığına yeni atanan Veli Şıkşık’ın yapılan çalışmaları tamamen kendi üstüne mal etmeye çalışıyor olması, komedi bir durumdan öteye de gitmemekte. Çocukça heyecanı ve hırsı alenen görülebiliyor. Ak Parti yönetiminde aile partisi veya işyeri partisi gibi eleştiriler kamuoyunda sıkça konuşulan konular. Bu açıdan bakıldığında biraz daha oturaklı ve hizmet eksenli siyaset izlemesi gerekirken, Veli Şıkşık’ın partisinin belediye başkanıyla çekişmeye çalışma gayretleri içinde olduğu, Mut’un gündeminde sıklıkla konuşuluyor.

Ak parti içerisindeki çatışmaların hizmete değil bireysel hedeflere dayalı bir temelinin olması, iktidar partisini ilçemizde hep zayıf bıraktı. Aday gösterilen isimlerin bireysel potansiyelleri ile bir aşama kaydedilirken, son dönemde belediye seçimlerinde Murat Orhan, genel seçimlerde Mustafa Sever ve Zafer Çağlayan gibi isimlerin aday gösterilmesi potansiyeli biraz hareketlendirdi.

Mut halkı dine karşı değildir ama aşırı dindar ve baskıcı tipleri de pek tutmaz hani. Özgürce ve kendisini baskı altında hissetmediği sürece, son derece uyumlu bir insanı olan ilçemiz, kendisine karşı baskı hissettiğinde dersini verir. Mut’un siyaset rengi aynı kabineden de olsa Veli Şıkşık, Nebi Bozkurt, Bülent Arınç tarzını değil, Murat Orhan, Mustafa Sever, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Ali Babacan yapısını kendisine yakın bulur. Hükümetin muhafazakarlık boyutunun baskısı sıkıntı olsa bile, Murat Orhan’ı iktidar partisinden belediye başkanı seçiyor, birilerinin iyi düşünüp, kendisini hizaya alması gerekir. Bu konu iyi değerlendirilmeli.

Mut Belediyesi’ni ve Belediye Başkanı Murat Orhan’ı hizmetlerinden ötürü tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. İlçemize ekonomi bakanı ve bakan yardımcısının gelmesini, hedeflenen hizmetler adına söz vermesini önemsiyorum. Kazanan Mut olsun.



2401 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

50 YAŞINDAYIZ - 02/01/2024
50 YAŞINDAYIZ
LÜZUMSUZ DOĞALGAZ MUT’U KARIŞTIRDIN - 27/12/2017
LÜZUMSUZ DOĞALGAZ MUT’U KARIŞTIRDIN
NELER OLMUŞ, NELER BİTMİŞ? - 16/08/2017
NELER OLMUŞ, NELER BİTMİŞ?
DARBE - 20/07/2016
DARBE
MAYIS TRAFİĞİ - 18/05/2016
MAYIS TRAFİĞİ
Canlı Bomba - 23/03/2016
Canlı Bomba
Suriye Suriye Suriye... - 17/02/2016
Suriye Suriye Suriye...
KISA KISA ACABA… - 27/01/2016
KISA KISA ACABA…
TERÖRÜN NERESİNDEYİZ? - 20/01/2016
TERÖRÜN NERESİNDEYİZ?
 Devamı