Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam100
Toplam Ziyaret771611
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
ALİ YAVER SOYLU
aliyaversoylu@muttanhaber.net
Belediye Başkanı Nebi Yılmaz'a Teşekkür
22/10/2014

            Saygıdeğer okurlarımız sizlerle uzun bir aradan sonra buluşmaktan, gündeme ilişkin değerlendirmeler yapmaktan dolayı çok mutluyum. Tabi bu konuda Mut Belediye Başkanımız Sayın Nebi YILMAZ Beye teşekkür ediyorum. Kendisinin geçtiğimiz hafta düzenlediği bol sıfırlı konuların konuşulduğu basın toplantısında, şahsımın ismini zikretmiş olması bir cevap hakkı doğurdu. Elbette bizim sözümüzü yükselteceğimiz yer, gazetemiz olur. İyi ki de konuşulmuşum hemşerilerimle epey zaman sonra hasbıhal etmiş olacağım.

            30 Mart yerel seçimlerinde, milletin teveccühünü alarak belediyeyi kazandıkları için Nebi Beyi, ekibini ve MHP'yi kutluyorum. Başarılar diliyorum. İlçemize güzel hizmetler kazandırmak için çalışacaklarına inanıyorum. Milletin emanetine sahip çıksınlar, milletin verdiği mesajı iyi okusunlar. Sağ kesimin eline geçen tarihi hizmet fırsatlarını doğru değerlendirmesi dileğiyle, Hayırlı uğurlu olsun.

            Sayın YILMAZ; belediye çalışmalarınız noktasında bazı güzel adımlar attığınızı görüyoruz. Yıllardan beri Mut halkının rahatsız olduğu arızalı yapıya ilişkin güzel bir duruş sergilediğinizi takdirle karşılıyorum. Evinin yolunu bulamayana evinin yolunu, maaşını bilmeyene bankamatiğin yerini öğrettiğiniz için size teşekkür ediyorum. Mali disiplin ve kurum disiplini adına gayretinizi takdir ediyorum. Bütün öğrencilere eğitim yardımı, mobil mezbaha hizmetleri çok yerinde ve güzel. Mut İdman Yurdu için katkılarınız, gerek Mut gerekse Mersin de bu işlerin takibi, desteklenmesi çok güzel.

 

********

            Yerel seçim sürecinde biz, Sayın Murat ORHAN'ı destekledik, oy verdik. Bunları açıkça ifade etmekte bir sakınca duymuyorum. İlçemize kazandırdığı hizmetleri, halkla kurduğu sıcak diyalogları, temposu, enerjisi ve sempatikliği bizim Murat Beyde gördüklerimizdi. Kendisini severiz, sayarız. 5 yıl ilçemize hizmet etti, seçilemedi, hayat devam ediyor. Demokrasiye saygılıyız. Gelenin keyfi için gidenin arkasından laf etmeyiz, edene de iyi bakmayız. Bizim duruşumuz nettir ve budur. Kendimize ve sevdiklerimize saygımızı her zaman için muhafaza ederiz.

            Biz aile olarak, Nebi Beyi desteklemedik, oy vermedik ama kendisine kötü demedik, kötülemedik dedikodusunu da yapmadık.

            Gelelim Sayın YILMAZ'ın açıklamalarına; bizi Mut'u sevmemekle, düşünmemekle ya da alacakların tahsiline ilişkin sıkıntıdan dolayı konuyu başka maksatlara çekme yönünde ifadeler kullanmış. Rencide etmek adına iyi bir metod. Bizce mahsuru yok.

            Biz, tabi bu tarz eleştiri ve saldırılara alışkınız. Yıllarımız siyasetle iç içe geçti. Siyasetçilerin tarzını ve yöntemlerini biliyoruz. Konular hakkındaki manevralarını çözmek, isim kim olursa olsun, bizi diğer meslek gruplarına göre kavramakta bir adım öne çıkarır. Bize geçmişte, CHP'li meclis üyeleri, ilçe başkanı hatta belediye başkan adayı da yüklendi. İftiralara kalkıştı. Cevabını aldı. Millet ağızdan çıkan lafa, bir de diyene bakar.

            Tencerenin dibinin orada ne kadar kara olduğunu da en iyi bilenlerdeniz. Ondan önce diğer siyasi partilerle de sık sık polemikler oldu, olacak da. Basın ve siyaset kardeş, ama bazen kardeşler anlaşamayabilir.

            Sayın Nebi Başkan, bakınız siz geçmiş açıklamalarınızda “Uykularım kaçıyor, acaba kapıdan eli çantalı biri icraya mı gelecek, belediyenin borcu var” diyordunuz. Hatırlarsınız. Bizler de esnafız, ekmek teknesi için mücadele veriyoruz. Sizce bizim sıkıntılarımız, borcumuz olamaz mı? Belediye veya başka kişi, kurum fark etmez, iş yapıp alacağını istemek suç mu? Başka alacaklı insanlar da yok mu? Açıklamalarınızı dikkatle dinledim. Keşke yaklaşık 22 aydır alacaklarımızın beklediğini, 22 aydır ödenmediğini, bunların büyük çoğunluğunun da ihale ilanı alacağı olduğunu söyleyebilseydiniz. Her alacağa şaibeli ve ön yargılı bakmasaydınız. Sizin tercihiniz, saygı duyarım.

            Başkalarına şöyle, böyle demeyeceğim. Konuyu tek muhatap olarak alıyor ve size de ben sesleniyorum. Hiç empati yaptınız mı? Yani bu adam emeğinin karşılığını istiyor. 7 aydır görevdesiniz ve seçimden önce kullandığınız ifadelerle bütün faturaları didik didik aradınız. Belediye ile ilgili konu her neyse, anında ulaşırsınız, belge evrak elinizde. Kendinize hiç şu soruyu sormadınız mı, bu adamlar bu kadar Murat ORHAN'a yakınken neden alacağını alamadı? İçeriden birilerinin beklentileri karşılanmadı da ondan mı? Ya da içerideki o arızalı yapı, başkanla milletin arasını bozmak için kasten mi yaptı? Arızalı yapıya yakın isimlerin alacakları kalmış mı, kalmamış mı bakabilirdiniz.  O arızalı yapıdaki şahıslar bizde sıkıntı varsa, yetki elinde neden itiraz etmemişler, siparişi verip sonra dolaştılar, şimdi size yalakalık yapmak adına üzerimizden ikram yapmaya kalkmışlar. Bunları da biliyoruz.

            Sizin tarafınızdan, bizim ticari işimize ön yargının olmasını doğal karşılıyoruz. Lafla dedikoduyla bizim üzerimize çok gelindi, ağzı olan konuştu. Belki de özellikle bizim konuşulmamız istendi, kasıtlı olarak belli noktaları milletin, siyasetçilerin ve sizlerin dikkatinden kaçırmak isteyerek yapılabileceği hiç aklınıza geldi mi? Ben esnafım, iş yaparım, hizmet üretirim ve karşılığını talep ederim. Yanımda çalışanların da hakkını vermem gerekir. Seçime çok az bir zaman kala, belli talepleri yerine gelmeyince bir yerlerden kopup size gelen ve geliverince şimdi gayet müslümane ve gayet dürüst olan alacaklıları da biliyoruz. Onlara laf yok. Aman ha. Burada biz varken kimseye laf yok, vallahi gücenirim, gözümsün.

            Yani siz şimdi bize Mut'u düşünmüyor diyorsunuz, o size kalmış. Sizi bağlar. Kriter bence çok zayıf. Biz ilçemize 40 yıldır medya sektöründe hizmet ediyoruz. 40 yıldır bütün resmi daireler belediye dahil tek kuruş almadan, ayağınıza ilçemizden haber ulaştırıyoruz. Size yakın diğer meslektaşlarım gibi, ya da her dönemin oynar maşonu gibi tavırlar beklemeyin bizden.

            Bizim ailemize karşı siyasi tavrınız, ön yargınız, gerginliğiniz var onu da biliyoruz, Nereden mi çıkardım?

            Youtube sitesi üzerinde 11 Mart 2014 tarihinde yüklenmiş ve “Demokrat Partiden 634 Kişilik Destek” isimli bir video var.

            Açık adresi şu şekilde: https://www.youtube.com/watch?v=2Vd41qBMkRE.

            Bu videoda, Demokrat Parti'den sizi destekleyen bir gruptaki bazı isimlerin, rahmetli babamla ilgili ifadelerini desteklemiş ve zevkle internette yayınlamışsınız. Benim hakkın rahmetine kavuşmuş babam Sıtkı SOYLU hakkında konuşarak siyasi rant elde etmeye çalıştınız ve başkalarına da fırsat verdiniz. Herkes kendisine yakışanı yapar tabi. Bu videodaki konuşmaları, o düşüklüğü aynen iade ediyorum. Terbiyesizlikle suçladığınız benim Rahmetli Babam ve kardeşim. Yılların Sıtkı Soylu'sunu, Karacaoğlan'ın mezarının Mut'ta olduğunu Uluslararası sempozyumlarla ispatlamış bir araştırmacıyı, Mut'un ilk yerel gazeteci ve matbaacısını ve kardeşimi kendini bilmez densizlerin ağzında sakız etmeye kalkmışsınız. Her ağza sığmaz emin olun.

            İnsanların demokratik tercihlerine, oy verme özgürlüğüne, seçme ve seçilme hakkına inanan herkes, ağzından çıkanı bilecek ve kulağına iletecek, iletemiyorsa destek isteyecek biz de kulağına sokacağız. Biz kimseyi tercihlerinden ötürü suçlamıyor, aşağılamıyor ve terbiyesizlikle itham etmiyoruz. Sizi destekleyen terbiyeli, desteklemeyen terbiyesiz gibi bir yaklaşımı asla kabul etmiyoruz.  Dolayısıyle biz birçok şeye rağmen yine de iyi niyetliyiz. İstesek o tarihlerde size gereken çiçeği gönderir ve o lafları edeni de ettirenleri de gazetemizde olsun, istişarelerimizde olsun, anlamlı ifadelerimizle güzel bir masajla ovalardık. Biz, siyaseti biliriz ve olgunlukla karşılıyoruz. Bizden öğreneceğiniz birçok adab ı muaşaret var. Edep, var, düstur var. Zamanla, eğitilip, düzeleceksiniz. Millet size istikameti verir, merak etmeyin.

            Sizler 5 yıl görevdesiniz. İl genel meclisi siyasetinden çok daha farklı, halkla birebir ve yerinde hizmetle yetkilisiniz. Sizler ekip olarak göreceksiniz, yaşayacaksınız. İyi şeyler kadar  hatalar da yapacaksınız, ama ders çıkaracak ama çıkaramayacaksınız. Bunu zaman gösterecek, belli sıkıntıları yaşayacaksınız, millete hizmet edeceğiz derken paçanızdan asılan birçok mevzuyu size yaşatacaklar, bazılarını yaşadınız hatta.

            Mesela; Ekmeği ile oynadığınız bu ilçenin dokuz evladı memuru işten attınız. Milliyetçisiniz ama asker kökenli dokuz memuru işten çıkardınız. Mazeretiniz ne olursa olsun, memuru işten atmak hem de askeri.. Tam bir milliyetçilik örneği. Doğuda görev yapmış bu arkadaşların şehit olması halinde cenazenin baş aktörü siz olurdunuz ama sağ ve yaşayan asker size yaramaz. Kimin yönlendirmesi ile yaptınız, elbette arızalı yapı. O yapıya zaten başkan dayanmaz, siz çok erken hata yaptınız. Çok büyük bir vebal aldınız.

            Siyasette maziniz olabilir ama belediyecilikte acemisiniz. Art niyetli olmadan çalıştığınız sürece millet sizle beraber olur. Bizde tebrik eder, alkışlarız.

            Şimdi sizin o memurları aç, sokakta bırakmak suretiyle dokuz ışığı söndürdüğünüzü hatırlatırım. Sayın Devlet BAHÇELİ bilse acaba ne der? İçerideki o arızalı yapıyı aynı zamanda Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU bilse, hiç öyle hükümete falan çatmaz. Biz, Atatürkçü, Cumhuriyetçi, ilkeli, dürüst…vs diye övünüyoruz ama hiç değiliz, bin beteriz der. 17 Aralık, 24 Aralık falan demez yıl 365 gün sıkıntılı olduğu için belki istifa bile eder. Bu da işin esprisi olsun.

            Gazetemizin saygıdeğer okurlarına, cevaben eleştirilerim ve görüşlerimden ötürü Sayın Nebi YILMAZ başta olmak üzere yazımın içeriğindeki konunun muhataplarına saygılarımı sunuyorum.



2615 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

50 YAŞINDAYIZ - 02/01/2024
50 YAŞINDAYIZ
LÜZUMSUZ DOĞALGAZ MUT’U KARIŞTIRDIN - 27/12/2017
LÜZUMSUZ DOĞALGAZ MUT’U KARIŞTIRDIN
NELER OLMUŞ, NELER BİTMİŞ? - 16/08/2017
NELER OLMUŞ, NELER BİTMİŞ?
DARBE - 20/07/2016
DARBE
MAYIS TRAFİĞİ - 18/05/2016
MAYIS TRAFİĞİ
Canlı Bomba - 23/03/2016
Canlı Bomba
Suriye Suriye Suriye... - 17/02/2016
Suriye Suriye Suriye...
KISA KISA ACABA… - 27/01/2016
KISA KISA ACABA…
TERÖRÜN NERESİNDEYİZ? - 20/01/2016
TERÖRÜN NERESİNDEYİZ?
 Devamı