Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam220
Toplam Ziyaret780977
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
ALİ YAVER SOYLU
aliyaversoylu@muttanhaber.net
Mut İçin Şans Bir Adam: Ercan SELÇUK
28/11/2012

Ankara’da ikamet eden Mut’un bağrından çıkmış yetenekli bir sporcu. Polis akademisinde görevli eğitimci bir Emniyet Müdürü. Türkiye Judo Federasyonu Asbaşkanı. Çok iyi bir aile babası. Ve en önemlisi gerçek Mut sevdalılarından bir tanesi.

Konu Mut olunca var gücüyle, süratle işlerin takipçisi, bizzat elini taşın altına koyan bir adam. Mütevazi kişiliği ve ben değil, biz anlayışı; kendisinde takdir ettiğimiz özellikler. Ercan SELÇUK; birileri gibi devamlı övülmek istemiyor. Yaptığı işleri devamlı anlattırmaktan hoşlanmıyor. O, “memleketim kazansın” diyor. “Ben kazanayım, ben şöyleyim ben böyleyim” demiyor, asıp kesmiyor, boş keseden sallamıyor. Ukala değil, dolu bir adam, kültürlü ve olgun. Allah kendisinden razı olsun. O’nu yetiştiren anne, babadan Allah razı olsun. Güzel ilçemden böyle insanların iyi yerlere gelmesi, memleketine hizmet etmesi kadar güzel bir davranış yok. Örnek alınması gereken bir insan.

“Zevkin, esaretin, hükmün uyuşturduğu insanlarda direnme gücü olmaz. Böyle bir yaşantıda sağlıklı bir kişilik inşa edilmez. Nefsin arzû ve isteklerine şehevî arzularının peşinde olanlar dâvâ adamı olamazlar. Her şeyin bir bedeli vardır. Onurlu bir hayata sahip olmanın da bedeli vardır. Bir şey vermeden bir şey alınmaz. Lütuf bile bir hak ediştir. Neden herkese lütfedilmiyor? Lütuf piyango değildir, bir meziyetin, bir hoşnutluğun karşılığıdır” diyen Sevgili Ercan Selçuk; hayata karşı öylesine dolu bir yaklaşım geliştirmiş ki, o güzel sözlerini sizlerle paylaşmak istedim. Bakın daha başka neler diyor Ercan; “Güvenilmeyecek insanların, kalplerinin en derininde korku var. Ve aslında tüm bu söz ve hareketleri bu korkuları sebebi ile yapıyorlar. Ancak bu şekilde hayatta kalabileceklerine derinden inanıyorlar. Yalancılıkla güven ve itibarın bir arada bulunamayacağını bilmeliyiz. Oysa ki, güvenilir insanların kalplerinde güven var. En başta, Allah’a güven. Çevremizde güvenilir insanların olması, hayatımızı hem kolaylaştırıyor hem de yaşanmaya değer, mutlu ve huzurlu yapıyor. Güvenilmez insanların ise farkına vararak, onlarla iş yapmamaya dikkat etmek, arkadaşlık etmemeye dikkat etmek, hayatta arzuladığımız her başarıya ulaşmanın garantisi gibi bir şey oluyor. Kendi değeri olmayan bir insan başkalarının değerini hiçbir zaman çekemez, çünkü insan gönlü, ya kendi üstünlüğü ya da başkalarının kötülüğü ile beslenmek ister, bunların birinden yoksunsa ötekine dayanmak zorunda kalır, bir başkasının üstün değerine ulaşmak umudunu yitirince de, o kişiyi bulunduğu yüksek yerden aşağıya çekmekle bir eşitlik kazanmaya çalışır. Kendini beğenmişlikten, uçarılıktan, fodulluktan dolayı her alanda yükselmek isteyen kimseler de başkalarını hiç çekemezler, çünkü bunlar yükselmek istedikleri kimi alanlarda kendilerinden üstün birçok kimse çıkacağından, çekememezlik için her an bir gerekçe bulabilirler”. Harika düşünceler. Hizmetleri kadar düşünceler de kaliteli.

Mut’ta, Türkiye Yıldızlar Karakucak Güreş Şampiyonası’na ev sahipliği yapıldı. Bu organizasyonun anahtar rolünü tıpkı, 3. Etap Judo Süper Lig Büyükler Ligi ve Ümitler Ligi Bay-Bayan Kulüpler Takım Yarışmaları’nda olduğu gibi Sayın Ercan SELÇUK üstlendi. Böylesine geniş çaplı ulusal organizasyonların ilk kez Mersin’de ve Mersin içerisinde de ilk kez Mut’ta gerçekleşmesi, apayrı bir gurur. Emeklerinden ve katkılarından dolayı Sayın Ercan Selçuk başta olmak üzere, Judo Federasyon Başkanı Sayın Fatih Uysal’a, Mut Belediye Başkanı Murat Orhan’a, Mut adına teşekkür ediyorum.

***

Sözlerimin sonunda nesillerin mimarı, sevgili öğretmenlerimizin, Öğretmenler gününü kutluyor, daha nice ülkesine, milletine, ailesine hayırlı nesiller yetiştirmelerini temenni ediyorum.



5953 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

50 YAŞINDAYIZ - 02/01/2024
50 YAŞINDAYIZ
LÜZUMSUZ DOĞALGAZ MUT’U KARIŞTIRDIN - 27/12/2017
LÜZUMSUZ DOĞALGAZ MUT’U KARIŞTIRDIN
NELER OLMUŞ, NELER BİTMİŞ? - 16/08/2017
NELER OLMUŞ, NELER BİTMİŞ?
DARBE - 20/07/2016
DARBE
MAYIS TRAFİĞİ - 18/05/2016
MAYIS TRAFİĞİ
Canlı Bomba - 23/03/2016
Canlı Bomba
Suriye Suriye Suriye... - 17/02/2016
Suriye Suriye Suriye...
KISA KISA ACABA… - 27/01/2016
KISA KISA ACABA…
TERÖRÜN NERESİNDEYİZ? - 20/01/2016
TERÖRÜN NERESİNDEYİZ?
 Devamı