Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam382
Toplam Ziyaret777875
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
ALİ YAVER SOYLU
aliyaversoylu@muttanhaber.net
TERÖRÜN NERESİNDEYİZ?
20/01/2016
Gün geçmiyor ki, ana haber bültenlerinde canımızı yakan, bizleri derin bir yasa boğan bir haber çıkmasın. Milletçe ortak kaderimizin yazıldığı bu coğrafyada savaştan, cinayetten, zulümden bıktık usandık.
Kardeşçe barış içerisinde huzurlu yaşamak dünyadaki her bir insan için ne kadar gerekliyse, bizim içinde öyle.

*

Gelelim biz terörün neresindeyiz? Bir kısım aydının yazdığı kandil mektubundaki istikamette miyiz, yoksa kalleş pkk terörünü bitirmeye yönelik yapılan operasyon saflarında mıyız?
Düşünce özgürlüğü ise eğer ve açıkça ifade etmek hür bir insana yakışır bir duruş ise: şöyle diyorum; ben bir kısım aydının imza altına aldığı tamamı PKK dil jargonuna düzenlenmiş, bölücülük odaklarına hizmet eden müsvette bildiri kabul etmiyor, lanetliyorum.
Eğer devlet vatandaşını korumak için sokağa çıkma diyorsa, çıkma kardeşim. Burası Mut. Mut'a göre konuşalım. Eğer benim memleketim, bölücü unsurlara yardım ve yataklık ediyorsa, yuvalanmasına imkan veriyorsa, her yaptığı yaramazlıktan şefkat bekliyorsa yanılır. O bölgelerde şimdi devletin kadife eldiveni içindeki çelik yumruğunun tadına bakan terörist grupların halinden pay çıkarılmalıdır. Tüm Türkiye pay çıkarmalıdır. Devletin bir sabrı, sınırı vardır.

*

Bana bu yazıyı kimse zorla yazdırmıyor, yaz da demiyor. Özgürce yazıyorum ve şunu söylüyorum; terörü nasıl kavradığı belli olmayan bir takım siyasi örgütlerin, bir takım STK'ların, bir takım aydınların sırf üzerlerinde etiketleri var diye her ağzından çıkanı kabul mu edeceğiz?
Devletin ve milletin bölünmez bütünlüğünü korumak asker, polis kadar biz sade vatandaşlar için düşünce görevidir aynı zamanda. Hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan hal ve hareketleri birileri sorguluyorsa, bu da onun düşünce özgürlüğüdür o zaman. Gocunmayacaksın.

*
Hükümet çözüm süreci konusunda çok ihmal davrandı, hizmet politikasıyla işlerin çözüleceğine inandı. Bir politikaydı denendi ama olmadı. Çünkü herkesin anladığı dil başka. Bazıları gücün yanında olur. Haklıya haksıza bakmaz. Doğası gereği. Bazıları gerçeklerin ve haklının yanında olur ufku gereği. Şu anda hükümetin terörü bitirme kararlığı noktasında yanındayım ve destekliyorum. Çünkü benim bir tane ülkem var. Başka Türkiye yok. Ben Rusya da el etek öpemem kardeşim. CHP gibi HDP gibi ülkemi yurt dışında karalamam. Değişirse bu ülkede hükümet değişecek, insanlar değişmeyecek. Yaptıkları düşüncesizliklerin cezasını millet çekecekken saçma sapan siyasi rant avcılıklarıyla seviyesiz oldukları siyasette Allah bu ülkeyi onlardan korusun. 
Hükümet yanlıştır, hatalıdır katılıyorum. Birçok noktasında hem de. Ama bunun söyleme şekli, kamuoyunda kabul görme şekli farklı. Bunu anlamayan ve teröristlere kucak açmış isimlere siyaset imkanı veren cumhuriyetin kurucusu olduğunu iddia eden CHP'nin anlamasını zaten beklemiyorum. Çünkü onlar akıllı halk cahil. Belki ihanetin beşiğinde kendileri vardır.


1761 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

50 YAŞINDAYIZ - 02/01/2024
50 YAŞINDAYIZ
LÜZUMSUZ DOĞALGAZ MUT’U KARIŞTIRDIN - 27/12/2017
LÜZUMSUZ DOĞALGAZ MUT’U KARIŞTIRDIN
NELER OLMUŞ, NELER BİTMİŞ? - 16/08/2017
NELER OLMUŞ, NELER BİTMİŞ?
DARBE - 20/07/2016
DARBE
MAYIS TRAFİĞİ - 18/05/2016
MAYIS TRAFİĞİ
Canlı Bomba - 23/03/2016
Canlı Bomba
Suriye Suriye Suriye... - 17/02/2016
Suriye Suriye Suriye...
KISA KISA ACABA… - 27/01/2016
KISA KISA ACABA…
GAZİNOLARIN TAŞINMASI TARİHİ BİR HİZMETTİR - 16/12/2015
GAZİNOLARIN TAŞINMASI TARİHİ BİR HİZMETTİR
 Devamı