Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi17
Bugün Toplam184
Toplam Ziyaret783205
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
İrfan Ünver NASRATTİNOĞLU
nasrattioglu@hotmail.com
TARİHİMİZ HAKKINDA İLGİNÇ BİLGİLER
07/11/2023
Azerbaycanlı Prof.Dr. Samir Kazımoğlu'nun, Etrüskler ile ilgili eseri hakkında okurlarımıza ayrıntılı bilgiler vermiştim. Genç yaşında, geçirdiği bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetmiş olan Kazımoğlu, söz konusu eserinin sunuşunda, ilginç bilgiler vermekte, belgeler sunmaktadır. Uzun açıklamalardan, bazı çarpıcı cümleleri buraya almakta yarar görmekteyim:
“…atalarımızın yaptığı en büyük,en şerefli ve en mukaddes iş, M.Ö. üç bininci yılda, yıllarca, aylarca yol alıp İtalya çizmesine yerleşmesi ve Pelasg, Tur, Saka Türk kavimlerinden oluşan Trakinya, Veyi, Roma, Alba gibi krallıklar, şehirler kurması, dünyada ilk defa senatoyu yaratması, Kadastro adlı ilk kanunu, hukuk kitaplarını oluşturması, tüm dünyanın bugün kullandığı ve Latin Alfabesi dediği alfabeyi yaratması, dini anlayışları, yer-gök tanrılarını, baştanrı mefhumunu ortaya çıkarması ve Antik Yunan ve Roma kültürünün sonraları üzerine kurulduğu büyük kültürün temelini herkesten önce atmasıdır…”
Bilindiği gibi zaman zaman, birileri ortaya çıkıp, Türkiye'den toprak talebinde bulunmaktadır. Hatta, Yunanlılar'ın, Megalo-İdea'sında, İstanbul'u almak bile vardır ve bu yüzden, bu büyük kentimize hala Kostantinapol demektedirler. Kazımoğlu, bunlara da şu cevabı vermektedir:
“…Benim halkımı bugün suçlayıp İstanbul'u talep edenlere aykırı olarak bu düşünceye vardım ki, o zaman biz de Roma'yı talep etmeliyiz ve bu meselede hristiyanlar kendilerini haklı sayıyorsa biz de kendimizi haklı saymalıyız.
…bizim hayranlıkla okuduğumuz Yunan ve Roma kültürü atalarımızın yarattığı kültür üzerinde durmaktadır. Şunu da aklımıza sokmadık ki, bugüne kadar bize akıl öğretmeye kalkanlara bir zaman bizim ulu atalarımız akıl öğretmiştir ve o zaman biz Türkler dünyada herkesten önde olmuşuz, büyük işler yapmışız.
…Biz tarihi yaratıp yaşatanların torunlarıyız. Biz sefalet uykusundan uyanıp büyüklüğümüzü kavramalıyız, yüceliğimize inanmalıyız ve inandırmalıyız. Dedelerimiz gibi büyük, yüce olmanın yolunu bulup onu takip etmeliyiz…”
Böyle bir Milletin, son yıllarda ne durumlara düşürülmüş olduğunu, içimiz sızlayarak izliyoruz. Avrupa'daki kıytırık devletler, Türkiye'yi yönlendirip, yönetme arzusu içindedirler! Ne yazık ki, Türkiye'den de böylelerine çanak tutulmakta, Yüce Milletimiz aşağılanmaktadır. Oysa ki, Kazımoğlu'nun dediği gibi;
“…İtalya'da Latinler'den önce her alanda kültür meydana getirenler Etrüskler olmuştur. Öyle ki, bugün İtalya'nın dini de, dili de, hukuku da, alfabesi de, edebiyatı da, adet, gelenek ve görenekleri de, devlet kuruluşu da, politikası da; yani İtalyan milletinin dayandığı, onun varolmasını sağlayan her ne varsa, hepsi şu veya bu şekilde eski Etrüskler, Tursakalar ve Proto-Türkler'le bağlantılıdır.
…Helenizme, yani antik devre kadar Yunanlılar'la, Latinler'in yaşadığı bu arazide bir kültür meydana getiren kavim, Türk kavimleridir. Peki, bu Türk kavimleri bu topraklara ne zaman ve nasıl geldiler? Onların oluşturdukları bu büyük kültürü Yanunlı'lar ve Latin'ler nasıl inkar edebiliyor? Etrüskler, Tursakalar ve Proto-Türkler adıyla anılan bu topluluklar Pelasg, Tur ve Saka kavimlerinden oluşmuş birliklerdir ve aynı soydan gelmektedirler.
…Avrupa'ya dini getiren Etrüskler olmuştur.
…Alfabeyi bulanlar Pelask adlı Türk Kavmidir. Onlar Turlar'dan ve Sakalar'dan önce Yunanistan'a yerleşmiş, uzun yıllar boyu orada yaşamış, Yunanlılar'a hükmetmiş, kültür yaratmış ve daha sonra bir kısmı Balkanlar'da kalarak, bir kısmı Anadolu ve Ege Adalarına, daha büyük bir kısmı ise Yunanistan'dan İtalya'ya göç etmişlerdir.”
Şimdi bu gerçeklerden hareketle biz, Yunanistan ve İtalya topraklarında hak iddia etmeli miyiz? Ya da Yunanlı, benim topraklarım üzerinde hak iddia ettiğinde, biz de tarihi gerçekleri öne sürüp, onlardan toprak talebinde mi bulunmalıyız?...
ROMA Kralları Türk Mü İdiler?
Samir Kazımoğlu'nun verdiği önemli bilgileri okumaya devam edelim:
“…Türk gelenek ve görenekleri çerçevesinde yeni Roma şehri meydana gelmiştir. Roma isminin Romülüs'ten mi, yoksa Romülüs'ün Roma'dan mı türediği belli değildir. Latin tarihçiler ne derlerse desinler, M.Ö.753 ile 509 yılları arasında Roma tahtı üzerinde hüküm sürmüş olan kralların hepsi Etrüsk-Tursaka kavminin bireyleridir…”
Şu çarpıcı bilgileri de lütfen dikkatle okuyunuz:
“…Sakalar, Türkler'in atalarıdır. Şunu da kabul etmek gerekir ki, bugün yaşayan Ukraynalılar, Saka ve İskit kavimlerinin torunlarıdır. Tıpkı Roma'yı kuran Etrüsk ve Tursakalar gibi. İtalyanlar'ın da en az yüzde ellisi Roma'yı kuran o milletin torunlarıdır, şu da kabul edilmelidir ki ünlü Makedonyalı İskender bile İtalya Yarımadasına gelip büyük devletler kuran Belosakalar'ın torunudur.
…Yeryüzünde toprakların yaşanabilir hale geldiği ilk zamanlardan bugüne kadar Kafkasya, Orta Asya, Karadeniz Sahilleri, Anadolu sadece Türkler'in vatanı olmuştur. Türkler buralara hiçbir taraftan göç etmemişlerdir. Aksine buralarda yaratılmışlardır. Avrupalı bilim adamları, Kafkasya'nın en eski sahiplerinin Farslar olmadığını ispat etmişlerdir.
Onlarca imparatorluklar; devletler, beylikler kuran ecdadımız, hiçbir zaman düşmanlar tarafından mağlup edilememiştir. Büyük bir Türk Devletini, başka bir büyük Türk Devleti ortadan kaldırmıştır! Mesela Göktürk İmparatorluğunun yıkılışını sağlayanlar Uygur Türkleri'dir!... Türk Devletlerinin yok oluşlarının bir başka nedeni ise, içlerine sızan hainlerdir… Nitekim Etrüskler'in de, Tursakalar'ın da İtalyanlar tarafından katledilip tarih sahnesinden silinmelerine neden olan olaylar, içteki hainlerin, düşmanla işbirliği yapmalarıyla başlamıştır… Ne yazık ki bugün de Türkiye'nin iç ve dış düşmanları vardır ve bunlar el-ele vererek, Türkiye'nin altını oymaya çalışmaktadırlar. Bir başka deyişle bugün Ülkemiz, düşmanlar tarafından çepe-çevre kuşatılmış durumdadır. İyi ki bugün ülkemizde güvenle yaşayabilecek imkânlara sahibiz. Güçlü bir ordumuz, polisimiz ve Devletimiz vardır.


374 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Milli Mücadelede Bir Millî Kahraman BULGAR SADIK - 26/04/2024
Milli Mücadelede Bir Millî Kahraman BULGAR SADIK
MİLLİ HAKİMİYET VE ÇOCUK BAYRAMI TBMM AÇILIŞI - 23/04/2024
MİLLİ HAKİMİYET VE ÇOCUK BAYRAMI TBMM AÇILIŞI
100. DOĞUM YILDÖNÜMÜNDE TARİH BİLGİNİ BAHAEDDİN ÖGEL'İ ANARKEN - 19/04/2024
100. DOĞUM YILDÖNÜMÜNDE TARİH BİLGİNİ BAHAEDDİN ÖGEL'İ ANARKEN
Türkolog-Balkanolog MUSTAFA ALİ MEHMET (Doğumunun 100.Yılında Anarken) - 16/04/2024
Türkolog-Balkanolog MUSTAFA ALİ MEHMET (Doğumunun 100.Yılında Anarken)
TÜRKOLOJİ BİLGİNİ ÜÇ KARAY - 05/04/2024
TÜRKOLOJİ BİLGİNİ ÜÇ KARAY
KİLİSEYE ÇEVRİLEN CAMİLER - 29/03/2024
KİLİSEYE ÇEVRİLEN CAMİLER
TÜRK BAHAR BAYRAMI NEVRUZU MİLLETÇE KUTLAYALIM - 22/03/2024
TÜRK BAHAR BAYRAMI NEVRUZU MİLLETÇE KUTLAYALIM
HAZAR İMPARATORLUĞU VE KIRIM BALTA TİYMEZ MEZARLIĞI - 19/03/2024
HAZAR İMPARATORLUĞU VE KIRIM BALTA TİYMEZ MEZARLIĞI
DOKUZUNCU CUMHURBAŞKANIMIZ SÜLEYMAN DEMİREL 100 YAŞINDA - 12/03/2024
DOKUZUNCU CUMHURBAŞKANIMIZ SÜLEYMAN DEMİREL 100 YAŞINDA
 Devamı