Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam439
Toplam Ziyaret782923
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
İrfan Ünver NASRATTİNOĞLU
nasrattioglu@hotmail.com
Amerikalı Türkler M E L U N C A N L A R
19/01/2024
(Geçen Sayıdan Devam)

Meluncanlar, dönemin Amerikan adalet sisteminden de büyük darbe yediler. Toprakları alınan, toplum dışına itilen Meluncanlar, mahalli yönetimler ve  topraklarına el koyan kişilere karşı açtıkları yüzlerce davayı sadece kimliklerinden ötürü kaybettiler. Meluncanlar'a yakın bölgelerde  yaşayan diğer etnik grup mensuplarının çocukları, “seni Meluncanlar'a veririm, ha!” diye korkutulmuşlardır. 1942 yılında, Brent Kennedy'nin  amcası, oy kullanmasını engellemek isteyen sandık görevlisini tabancayla ayağından vurarak yaralamıştır. Bu olay Amerika'da büyük gürültü koparmış; yönetim, Meluncanlar'ın toplu halde ayaklanmalarından korkarak, bunlara oy hakkını tanımıştır. Böylelikle 1942 yılından itibaren ilk kez, seçme hakkını elde etmişlerdir. Bu hak, aynı zamanda bir dönüşüm ve atılım oldu. Üniversitelerde okuyan Meluncan gençler, önemli görevlere geldiler. İçlerinde birçok bilim  ve iş adamları yetişti. Brent Kennedy'nin yaptığı yayınlar, bir Meluncan-Türk kimliğinin yaratılmasına neden oldu. Böylelikle Türkiye'yi tanıdılar. 
Türk olduklarını anlayıp, bununla gurur duydular. Turizm Bakanlığı'nın konuğu olarak İlk kez 1995 yılında  Türkiye'ye gelen Prof. Kennedy, Türk meslektaşlarıyla tanıştı ve Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsünde konferans verdi. O'nun gelişi, Türk bilim adamlarını da harekete geçirdi. Bu üniversitenin öğretim üyelerinden Prof.Dr. Zekeriya Kurşun, yayımladığı yazılarla Meluncan konusu üzerine dikkat çekilmesini sağladı. 1997 yılında 11 kişilik bir Meluncan grubu Türkiye'ye geldi. Başlarında, Meluncanlar'ı örgütleyip bir de vakıf kuran Prof.Kennedy vardı. İş adamı Mehmet Topçak'ın konuğu olarak ülkemizi ziyaret eden bu grup, İstanbul'dan sonra İzmir'i de gezip gördüler. O arada TÜRDEV'in düzenlediği Türk Dünyası kurultaylarına da katılan Meluncanlar, Türkçe'yi öğrenmeye, Türk kültürü ve Türkiye ile ilgilenmeye başladılar. Kennedy, her gelişlerinde soylarıyla ilgili yeni kanıtlar bulduklarını söyledi. 
Giderek, İzmir'in Çeşme ilçesiyle, Meluncanlar'ın yoğun yaşadıkları Wise kenti resmen kardeş şehir oldular. Brent Kennedy, bir ara , bir film ekibiyle ülkemize gelerek Denizcilik Müzesi, Barbaros Hayrettin Paşa'nın Türbesi, Sultan Ahmet Camii, İslam Eserleri Müzesi, Topkapı Sarayı ve Boğaziçi ile Efes, Pamukkale, Çeşme ve Dalyan'da çekimler yaptılar. Meluncanlar'ın Türkler'le benzerliklerinin vurgulandığı “Unutulan İnsanlar” adlı film CNN, NBS ve Süper Chanell gibi dünyaca ünlü televizyon kanallarında gösterildi. Türkiye'deki çeşitli üniversitelerle, ABD'ndeki üniversiteler arasında kardeşlik ilişkileri kurmaya çalışan Prof. Kennedy, adını Nabi Bülent Egeli olarak değiştirmek istediğini açıkladı. 

Sonuç Olarak
A.B.D.'nde yaşayan Meluncanlar Türk olduklarını öğrendikten sonra, Türkiye ile ilgilenmeye başladılar. Ancak, Türkiye'nin bunlarla gerektiği biçimde ilgilendiğini söylemek mümkün değildir. Oysa ki, Amerika'da, güçlü bir lobimizin bulunmasının zaruretini sık sık hissetmekteyiz. Çünkü, bu ülke bugün dünyanın en güçlü ülkesidir ve müttefikimizdir. Ne var ki, iç politikaları gereği zaman zaman, parlamentolarından  bizi üzen ve kızdıran kararlar çıkmaktadır. Özellikle Ermeni ve Rum lobilerinin etkisiyle çıkarılan, aleyhimizdeki kararların, çıkmadan önlenmesi, güçlü Türk lobisinin işi olmalıdır. Bu lobinin oluşması ise, bu ülkedeki bütün Türk topluluklarının birlikte hareket etmelerine bağlıdır. Meluncanlar, Kızılderililer, Anadolu'dan gidenler ve Türk Dünyasının çeşitli bölgelerine mensup olanlar arzu edilen lobiyi kurabilirler. Ama bu güç birliğinin sağlanması için, ülkemizi yönetenlere büyük görev düşmektedir.
Türk Dünyası kurultaylarına iştirak eden Meluncanlar ve Kızılderililer, Türkiye'ye gelip gittikten sonra, önemli fonksiyonlar icra etmektedir. Belki kısa sürede görülmeyecek ama, en geç yarım yüzyıl sonra Amerika'da, büyük bir Türk varlığı hissedilecektir. Bütün dünyadaki uyanış, 21. Asrın, “Türk Asrı” olmasını sağlayacaktır. Bundan hiç kimsenin kuşku duymaması gerekir.
 
- BİTTİ-


280 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Milli Mücadelede Bir Millî Kahraman BULGAR SADIK - 26/04/2024
Milli Mücadelede Bir Millî Kahraman BULGAR SADIK
MİLLİ HAKİMİYET VE ÇOCUK BAYRAMI TBMM AÇILIŞI - 23/04/2024
MİLLİ HAKİMİYET VE ÇOCUK BAYRAMI TBMM AÇILIŞI
100. DOĞUM YILDÖNÜMÜNDE TARİH BİLGİNİ BAHAEDDİN ÖGEL'İ ANARKEN - 19/04/2024
100. DOĞUM YILDÖNÜMÜNDE TARİH BİLGİNİ BAHAEDDİN ÖGEL'İ ANARKEN
Türkolog-Balkanolog MUSTAFA ALİ MEHMET (Doğumunun 100.Yılında Anarken) - 16/04/2024
Türkolog-Balkanolog MUSTAFA ALİ MEHMET (Doğumunun 100.Yılında Anarken)
TÜRKOLOJİ BİLGİNİ ÜÇ KARAY - 05/04/2024
TÜRKOLOJİ BİLGİNİ ÜÇ KARAY
KİLİSEYE ÇEVRİLEN CAMİLER - 29/03/2024
KİLİSEYE ÇEVRİLEN CAMİLER
TÜRK BAHAR BAYRAMI NEVRUZU MİLLETÇE KUTLAYALIM - 22/03/2024
TÜRK BAHAR BAYRAMI NEVRUZU MİLLETÇE KUTLAYALIM
HAZAR İMPARATORLUĞU VE KIRIM BALTA TİYMEZ MEZARLIĞI - 19/03/2024
HAZAR İMPARATORLUĞU VE KIRIM BALTA TİYMEZ MEZARLIĞI
DOKUZUNCU CUMHURBAŞKANIMIZ SÜLEYMAN DEMİREL 100 YAŞINDA - 12/03/2024
DOKUZUNCU CUMHURBAŞKANIMIZ SÜLEYMAN DEMİREL 100 YAŞINDA
 Devamı