Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam460
Toplam Ziyaret782212
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
BABAANNE
11/05/2016
Merhaba;
İlçemizde klasikleşen bir dönem yine yeniden başladı. Erik Kaysı dönemi. Para ettiydi etmediydi, soğuk vurduydu, geciktiydi, yağış olmadıydı, don oldu dolu vurdu, ihracatçısı meysu
Alımı, ambarı nakliyesi bozkırlısı, üçayaklı merdiveni kovası plastik kasası karton paketi, veresiyesi kabalası vesairesi ile dolu bir sezon daha geçecek. Herkese bu sektörden payına düşeni, hak ettiğini kimselere ve kötü niyetlere kaptırmadan eksiksiz eline kattığı karlı bir sezon diliyorum. Bu sezonun ortalarında ise yani mayıs sonu haziran başı gibi yine klasikleşen kaysı bayramı/festivali düzenlenecek. Bu yıl meydanımız dinozor bir kurum tarafından cilalı taş devrindeki bütün cilalı taşları kıskandıracak derecede üst düzey bir dizayn sonucu ultra sofistike ve modern sanat karışımı bir kimliğe büründü. Düşünün ki meydan düzenlemesinde pek te ehemmiyetli olmayan bazı ayrıntılar bu yeni post modern akımda artık ön plana çıktı. Örnek vermek gerekirse; dinlenmek veya seyir amaçlı olarak oturulan banklar eskiden yola, yani insan ve araç trafiğinin olduğu yöne bakacak şekilde tasarlanırdı. Artık uzay çağı dizayn ve estetiğine göre banklar çevredeki dükkanlara doğru konuşlandırıldığından oturanlar çevreyi değil, direk dükkanların içini izler vaziyete gelecek. Bu durumda çalışanlar; izlendikleri için daha verimli çalışacak, izleyenler orada çalışan birini izleyip boş boş oturduğu için önce utanacak, sonra kendine bir iş bulacak ve çalışmaya başlayacak. Böylece işsiz kimse kalmayacağı için kimse bankların yönünü sorun etmeyecek. Proje bir taşla iki kuş vurmuş olacak. Siz ne sanmıştınız? Dinozorların yanlış proje ürettiğini mi? Şaka bir yana bir Sertavul yolundaki çalışmalar bir de bu meydandaki düzenleme bitmeyecekmiş gibi geliyor bana.
Geçtiğimiz haftalarda pek bir hevesle sosyal medyayı işgal eden Meral sevdalılarının olağanüstü kongre beklentileri sükûtu hayal ile sona erdi. Heyecanları kendilerini ihbar etmek dışında bir işe yaramadı. Sinan Oğan'ın bu kargaşadaki rolü; son dakikada Meral hanım lehine yarıştan çekilmek olacaktı. Bunu hem kendisi hem de partililer bildiği için o isim hiç kimse de heyecan etkisi yapmadı. Babaanne olmayı, başbakan olmakla kıyaslayabilen bir zekanın bu ülkede parti başkanı olunca kendisinin halk tarafından direk başbakan seçileceğini ve bunu da %25 ile yapacağını iddia etmesi hiç şaşırtıcı değil. Çünkü bu seviyedeki bir zekanın peşinden ancak bu zeka seviyesinden de aşağıda olup bu söylenenlere inanabilenler gider. Netice de yüzdelik dilime vurduğumuzda bu hareketin içinde olup ta bu hayalin peşinden gidenlerin yüzde 25 in kendisine bölünmesiyle elde edilen sayıdan daha az olduğunu görebiliriz. Cumhuriyet mitinglerini hatırlar mısınız? Hani ülkemiz batıyor ve ölüp bitiyorduk ya 2007/ 2008 arası. Meydanlarda elinde bayrakla ne olduğunu bilmediği bir amacın kalabalığına karışmış; “bayrağımı kaptım geldim” diyen modeller vardı. Güya Cumhurbaşkanın seçtirmeyeceklerdi. Güya seçimi kazanacaklar bilmem ne yapacaklardı. Başlarında Sabih Kanadoğlu diye bir hukukçu müsveddesi vardı. 376 diye bir şey uydurmuştu. Yani meclisteki vekil sayısının yarısından bir fazla olacaktı cumhurbaşkanı seçilecek olanın alacağı oy. Nooldu hiç noolsun. Sabih bir karikatür, bir guguk kuşu olarak tarihin çöplüğüne gitti. Cumhuriyet mitingleri ve bayrağını kapıp gelenler kayboldu gitti. Yine ülke kazandı. Şimdi MHP'yi dizayn etmek isteyen de aynı akıl. CHP'yi dizayn ettiler ama başa geçirdikleri siyaset özürlü ve doğuştan kaybeden olarak bilinen zat hiçbir etki yaratmadı. Belki MHP dizaynı ile aynı şeyin farklı renkleri olan iki partinin seçmenleri MHP de birleşebilir ihtimali üzerine Meral senaryosunu vizyona sürdüler. Bir yerde tespit doğru çünkü MHP ve CHP seçmeni kendi partisini eksik yetersiz ve kazanamaz gördüğünde oyunu diğerine verir. Buna itiraz edecek olanları peşinen uyarayım; çok çarpıcı örnekler verebilir, “başkanım” diye kayıtsız şartsız bağlılık sunduğunuz insanların çok değil iki dönem önce diğer partinin başarısı için çalışıp, başarısızlıkta 3. şahısları bile suçlayan bir partizan haline geldiğini ispatlayabilirim.
Netice olarak bu dizayn çabaları kongre yapılsa da yapılmasa da sonuç vermeyecektir. Çünkü partililer diğer partiye ne yapıldığını artık çok iyi anladılar. Bu ortamda Meral modası parti bazında da Ülke bazında da yüzde biri geçmeyecektir. Ama yıllardır seçime giren Komünist Parti ve Sosyalist Parti gibi iki devin % 0.012 dolaylarındaki oylarına bakınca Meral'in oyu büyük bir sıçramadır aslında.
Afiyet Olsun.
               


2605 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı