Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi18
Bugün Toplam336
Toplam Ziyaret783357
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Meriç Tunca
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE - 31
19/09/2023
Kozlar yaylasında ramazan ayı güzeldir.. oruçlu oruçsuzuna bakılmaz insanların.. insanların siyasi görüşüne kariyerine göre ayrım olmaz.. oruçlusu da oruçsuzu da gelip oturur kahveye.. oruç tutanlardan oyun oynayanlarda olur.. oyun seyredenlerde.. ama onlara usulen, bir özel kağıda sarılmış iki kesme şeker verilir.. kesme diyorlar buna.. bu kesme şekerleri iftar sonrası getirdiklerinde ücretsiz çay içerler.. enteresan bir şey.. 
Ramazan akşamların da bambaşka eğlenceli olur kahvemiz.. çünkü zaman tombala zamanı.. iftar sahur arası ful tombala.. çaylar bedava.. Ferhat abim enteresan sevimli bir çocuk.. çok cana yakın.. birde son derece sevgi yüklü ve demokrat bir ailede yetiştiğinden özgüveni çok yüksek.. kendine has özgüveni sevimli muzip.. tombala çekileceğinde Ferhat abim varsa o çeker tombalayı.. tombala çekenlere ve numaraları takip edenlere tombala kartı yasak.. ama her şeyi yer içerler sınırsız.. tombala gecelerinin olmazsa olmaz isimlerinden birkaçını sayacağım sadece.. tombalada 24 kart var. Bu kartların birer numarası var. Birden 24 e kadar numaralı kartlar.. bu kartların hepsinin özenle çizildiği birde karton var.. bu kartondaki kart numaralarına göre iki kişi takip eder.. çıkan numaraları tombalayı çeken kişi takip eder.. bazı kartlar sahibiyle özdeştir yaylada.. Şeref hocaya 5 numaralı kart verilir hep.. ısrarla bu kartı ister.. kör hasan 2 numaralı kartın sahibidir.. bu kartlar başka kimseye verilmez. 
Ama daimi tombalacılardan başkaları da şu kişiler.. bağcı Sabri.. kumarcı, Necati ince, Gürkan amcam, hafız Nazmi amcam, kasap Abid abim, Zihni kayadibi, babam, sıhhiye Halil, Emin Ataışık... vs vs.. tombalayı çeken ferhat abim 5 rakamını çektiğinde şeref hoca diye bağırır herkes bilir 5 olduğunu.. 2 rakamını çektiğinde kör hasan denilir. Gene bilir herkes 2 olduğunu.. mum bacaklı emin efendi denmişse 11 rakamıdır o.. yalınızca diye başlıyorsa 1 dir.. ama bazen muzip ferhat abim yalınızcaaaaa.. deyip uzatarak.. millet bir rakamını kapatırken bizimki yalınızca 77 deyiverir.. biseğil oyuncu gülerek biseğili kızarak çocuk düzgün oku derler.. son rakam 90 dır tombalada.. hiç doksan denmez.. gocaman şey diye okunur... 
Kendine has rakam ve kendine has tombalacılar elbette çok.. ama bu kadarını saydım ben.. bu satırları okuyan o zamanki kozlarlılar elbette çok fazla anıyı canlandıracaklar.. benim en hoşuma giden tombalacı kör hasan amcam.. gözün biri hiç görmez.. gözün biride az görür.. gecenin karanlığını kerhen aydınlatan lüksleri de bir düşünün.. hal böyle olunca 2 numaralı kartına iyice yaklaşır kör hasan.. heyecanlandığında da burnu kartın üzerindeki fasulyeleri karman çorman eder.. ki; kör hasan bağırır.. ooooooppppp.. zannedersin çinko yapmıştır.. tombala yapmıştır.. oku kart numaralarını dersin... ben değil siz okuyun kartta her şey karıştı der utanmaklı gülüşlü.. herkes güler.. utanmaklı gülüşlü diyorum.. çünkü bir gecede en çok ooooopppp diyen odur.. ama yüzde 99 burnuyla her yeri karıştırmıştır kartta... dediğim gibi, bu tombala gecelerinde çay bedava.. bira meşrubat ücrete taabi.. ama tombala idare heyetine her şey serbest ve bedava.. rahmetli Şükrü Tuncer abim ağır oturaklı kimliği ile baş kontrolorlerdendir.. körhasan her oooooppp dediğinde Meriç bira ver bana, bugün işimiz çok zor der muzip gülüşüyle.. 
Bazen tombala çekilirken yaşlılardan iki kişide kendilerince piket sayarlar.. piketi anlatmayacağım şimdi.. ama oyunun kaidesince eldeki kağıtlarla bir sayış sitili var.. mesela karşı taraf hiç saymadan diğeri daha sayım aşamasında iken 29 u geçerse direk doksandan ekleyerek sayar sayıyı.. işte tombalada bazen kocaman şey dendiğinde beriki piketçi de 90'ı düşünür ve sayarken usulsüzce kafa karışıklığıyla 90 deyiverir ki, beriki çüüüşş sen nere gidiyorsun böyle, 90 orda çıktı burda değil der.. gene herkes güler.. sahura beş on dakika kalana kadar sürer bu hengame.. sahur vakti herkesi mutlu mesut evine yollar kahvemiz.. giden herkesin ağzında ise tek cümle... "yarın istisnasız herkes burda olsun."


487 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -67- - 23/01/2024
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -67-
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -66- - 19/01/2024
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -66-
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -65- - 16/01/2024
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -65-
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -64- - 12/01/2024
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -64-
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -63- - 09/01/2024
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -63-
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE 62 - 05/01/2024
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE 62
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -61- - 02/01/2024
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -61-
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -60- - 29/12/2023
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -60-
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -59- - 26/12/2023
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -59-
 Devamı