Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam292
Toplam Ziyaret771803
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Meriç Tunca
HOCAM SÜLEYMAN ŞENTÜRK - 13
04/01/2023
Kasım başı henüz, havalar artık serinledi, akşamları yorganla yatıyoruz. Sabah mobilya mağazasını açtığımda dükkanın önünde iki kamyon durmaktaydı. 26 plakalı Eskişehir kamyonları bunlar. Eskişehir'den sıkça mobilya geldiğinden, üzeri branda ile kapalı olan bu arabaları da mobilya arabası zannettim. Ama saat yedi civarı kamyonlar ara yola girdiler ve mağazanın arkasındaki depoya yanaştılar. Brandalar açılınca yükün ne olduğunu gördüm. Bir kamyon soba ve bir kamyon boru gelmişti gene. Yükleri diğer işçilerle birlikte güle oynaya indirdik. 
Depoda güzelce istifledik. Daha sonra Süleyman Şentürk gelip iyice gözden geçirdi depoyu. Yapılan işten memnun kalmıştı. Sobaların üçünü dördünü kutusundan çıkarın ve dükkanların önüne koyalım dedi. Bende akşam geç saate kadar depoda uğraştım. 
Akşam gene bir emrivaki ile yemeğe bizdesin dedi Süleyman Şentürk. Bugün Günsel hanımın karavanası çok iyi, sende bizimle ol yemekte dedi. Olur diyebildim. Çorba ile başlayan yemeğimiz kadayıf tatlısı ile sonlandı. Bu güzel karı koca yemek boyunca sohbet ettiler. En çok çocuklarını konuştular. 
Birazcık da dükkanın işlerinden. Ben genel itibarı ile dinledim hep. Tatlılarımızı yiyorduk ki, dışardaki poyrazın sesi çoğaldı, balkondaki tenteyi iyi silkeledi. 
Kış geldi hayırlısıyla dedi Süleyman Şentürk. Bende tam bu anda müsaade istedim ve kalktım masadan. 
Şiddetli poyrazın ve ilk soğukların eşliğinde evimizin yolunu tuttum. 
Ertesi sabah gene namazdan evvel açtım mağazayı. Namaza gitmeden gene uğradı Süleyman Şentürk yanıma. 
Bir iki cümle sohbetleştikten sonra, deponun anahtarını algel dedi bana. Beraberce arka depoya geçtik. 
Deponun kapısını açtım. İyice baktı içeriye. Kuzine sobaların kutuların içerisinde yığılı olduğu yere uzun uzun baktı. 
Sonra bana dönüp - kuzine sobaların ayaklarını ve aksesuarlarını monte edebilir misin babaşam dedi. Hallederim dedim. Keyif oldu. Bugün boş kaldıkça soba monte et ve şu dışarıya diz, havalar artık soğudu, soba mevsimi artık, bugün kısmetse kırk elli tane kuzine satayım dedi. Sonrada keyifle gitti ala karanlıkta camiye doğru. 
Mağazanın temizlik işlerini bitirdikten sonra arkaya dolandım, soba monte etmeye başladım. İçimden bir ses sobalarla konuşuyor. Süleyman Şentürk sizin kırk ellinizi bugün satacakmış diyor iç sesim. Dış sesim gülüyor ve mümkünü yok satamaz diyor. Abartıyor Süleyman Şentürk diyorum ben seslice. Sobalara bakıp abartıyor diyorum. Dört beş adet sobayı monte edince mağazaya dolanıyorum. Mağazanın geleni gideni de artmaya başlıyor. 
Hava soğuduğundan herhalde ki, her geçen sobalara alıcı gözle bakıyor. Derken gelen köylünün biri çift camlı, çift gözlü kuzineyi bana bir göster diyor. 
O günümün ağırlık işi de bu oluyor zaten. Az sonra Süleyman Şentürk geliyor gene bu köylüyle. Yağlayıp ballayıp satıyor ilk kuzineyi. Gene tembihliyor bana. Sen bugün kuzine kur hep. 
Depoda kaç kuzine var sayısını bi çıkar. Kaçı çift cam, kaçı tek cam bileyim. İçerde masandaki bir kağıda da bugün satılan sobaların çetelesini tut. Her satılan soba için bir çizgi çek kağıda. 
O gün Süleyman Şentürk'ün istediklerini harfiyen yapıyorum. Gün boyu satılan sobaların götürülüşlerini keyifle izliyorum. 
O gün sabah Süleyman Şentürk hiç abartmamış kırk elli soba satacam derken. Akşam kağıtta tuttuğum çeteleyi sayıyorum. 
Akşam üzeri keyifle yanıma geliyor Süleyman Şentürk. Getir hele şu çeteleyi babacım diyor. Bugün 56 adet kuzine satıldı diyorum gururla. Gülümseyişini artırıyor vites yükseltir gibi. 
Koltuğunun altındaki gazetelerle evinin merdivenlerini çıkarken, iyi akşamlar babaşam, sende çok yoruldun bugün, hava iyice soğumadan sende mağazamızı kapat git diyor.


833 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -67- - 23/01/2024
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -67-
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -66- - 19/01/2024
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -66-
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -65- - 16/01/2024
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -65-
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -64- - 12/01/2024
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -64-
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -63- - 09/01/2024
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -63-
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE 62 - 05/01/2024
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE 62
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -61- - 02/01/2024
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -61-
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -60- - 29/12/2023
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -60-
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -59- - 26/12/2023
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -59-
 Devamı