Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam73
Toplam Ziyaret777953
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Meriç Tunca
HOCAM SÜLEYMAN ŞENTÜRK 18
08/02/2023
Yeni yıla girileceğinde veya girildikten sonraki ilk ay boyunca, bütün firmaların pazarlamacıları kendilerine yeni müşteriler katmak ve daha çok ürün satmak için yoğun çalışırlar. Çünkü her firma strateji planlamalarında ve üst düzel yönetici toplantılarında büyüme kararı alır. Bazı ekonomi dergilerinde de sayfa sayfa stratejiler açıklanır. 
Beko bu yıl yüzde otuz büyüme hedefi ile yeni yıla giriyor. Bu hedefi tutturursa Beko.... Arçelik karşısında çok büyük pazar payı oluşturacak. Beko bir iki yıl içerisinde bütün hedeflerini tutturdu.. kıbrıslı iş adamı asil nadirin vestel markası bu yıl zirveye oynayacağını açıkladı... profilo imaj tazeliyor... ıtt şhablorenz atağa kalktı..... grundig Türkiye pazarından çekiliyor mu..... Bu ve benzeri haberler gazetelerde yeni yılla birlikte çoğalır. Öyle olunca bu firmaların pazarlama departmanları da satış temsilcilerinin kotasını artırır. Kotayı tutturamayanların işleri riske girebilir, kotanın üstünde satış yapanların pirimleri olacağı gibi, işlerinde de taltifler yaşayacaklardır denilerek... eski yılın son ayı ve yeni yılın ilk ayında yoğun müşteri ve mağaza ziyaretlerine yollanırlar. Yeni yeni müşterileri portföyüne katmaya çalışır satış temsilcileri.. hele hele bölgesinde satış rekorları kıran mağaza sahipleri hiç usanılmadan hep yoklanır, ziyaret edilir, bu ziyaretlerde çok çeşitli vaatler verilir mağaza sahiplerine.
Mut ilçesinde bütün firmaların satış temsilcilerinin ve bölge sorumlularının uğrak yeridir Şentürkler. Şentürklerin satış skalasında yer almayan ürünlerin firmaları, firma temsilcileri bile ilk uğrak yeri olarak Şentürkleri ziyaret eder.. Şentürklerden fikir alırlar.. Şentürklere danışırlar.. Şentürklerin satış skalasında olmayan Ülker ve etiyi çok görürüm Şentürklerde.. Algida'yı çok görürüm.. Süleyman Şentürk... eti, ülker ve algida satış mümessillerine dükkandaki çeşitli dolapları tıka basa doldurtturur. Bu dolaplar her an torunlara ve bazı müşteri çocuklarına eşsiz lezzetli anılar çoğalttırır.. onlarda anılar çoğalırken Süleyman Şentürk ve Mustafa Şentürk kardeşlerin yüz çizgilerinde de tebessüm birikir gün gün.. yıl yıl.. Şentürklerin satış skalasındaki firma mümessilleri de bu mağaza ile çalışabilmek için çok çetin mücadele verirler. 
Bazen esamesi okunmayan bir firmanın televizyonundan beş yüz adet televizyonu bir kalemde alıverir Şentürk kardeşler .. ama şartları şudur.. ürünleriniz bizi mahçup etmesin müşterilerimize karşı... biz bu günlere güven vererek geldik. Bölgemizin güvenini kazanmış rakipsiz isimdir şentürkler ismi diye ısrarla vurgularlar. O yıl beko-hitachi televizyonları da sadece beko olarak üretilmeye başlandı. Emsallerine göre de beko markasının fiyatları üst sıralarda. Beyaz eşya dükkanında olduğum bir sırada kırmızı 50 nc kapalı kasa bir kamyondan şişmanca bir satış elemanı inip doğruca Süleyman Şentürk'ün eline yapıştı.. ama öpemiyor elini Süleyman Şentürk'ün.. nihayetinde büyük uğraş sonrası öptü eli. Kendini tanıttı. Ürününü anlattı bir çırpıda. Fiyatları anlattı.. ödeme kolaylıklarından bahsetti.. piyasanın yarı fiyatına üç ayrı ekran seçeneği ile televizyon arz ediyoruz dedi. Televizyonun biri hemencecik getirilip, televizyon üstü anteni ile, biraz karıncalıda olsa çalıştırılıverdi.. renkli televizyonlar birkaç yıllık mevzu.. bu televizyonların karıncaları bile renkli.. karıncayı bile izleyesi geliyor insanın. Düşünün.. televizyon akşam haberlerden hemen evvel açılır.. ama gün boyu ban yayını yazılı tipik bir görüntü olur ... dıııııttttt diye bir ses olur devamlı. O görüntüyü sırf renkli televizyon diye saatlerce izlediğimi hiç unutmam. Televizyonun acılma saati geldiğindede notalı birşeyler çalar... dındı dındı dııın... dııııındı dın dın dııınn....... vs. 
Biz o notalar eşliğinde şöyle derdik - Abdurrahman eeefendiiiii iiiii iiii damdan düştüüü geeeberdiiii iiiiiii..- ve der der gülerdik.. birkaç dakika sonrada televizyon yayına başlardı. Spiker görünür.. bütün ciddiyeti ile konuşmaya başlardı.. "iyi akşamlar... bugün beş ocak 1987.. şimdi haberler .. önce özetler...". Bizim önümüz sıra satış temsilcisinin actığı televizyonun markası cosmos.. satış mümessilinin çok sevdi Süleyman Şentürk.. şartlarımı kabul ederseniz alırım bu televizyondan. Ve senin hafsalayın yetmeyeceği kadar satarım dedi Süleyman Şentürk.. arıza çıktığında iade ederim yenisini getirirsiniz. Belli sayıda arıza illaki çıkacak.. her üründe olabilecek şeyler bunlar.. ama arıza sayısı çok olursa hiç anlamam dükkanımdan atarım ürününüzü... satış temsilcisi hemen telefon açtı müdürlerine. Süleyman Şentürk'ü veriyorum dedi. Onlara da anlattı Süleyman amca aynı şeyleri.. kabul ettiler. Memnun kalırsam bir yıl içerisinde bu ilçede servis açacaksınız dedi.. kemküm ettiler.. neden olmasın dediler. Telefonu kapattıktan sonra satış temsilcisi kırmızı 50 nc kapalı kasa kamyonu gösterip, kaç tane indireyim Süleyman amca dedi. Tebessüm etti Süleyman Şentürk.. oğlum arabanda kaç televizyonun var dedi.. şuan size verebileceğim on tane var dedi şişmanca oğlan.. 
Süleyman Şentürk onları indir ve on gün içinde 490 tane daha getir deyince sevinçten apıştı kaldı.. gerçekten hafsalasının almayacağı miktar televizyonu bir cümlede istemişti Süleyman Şentürk.. sonrasında şu oldu.. cosmos televizyonun ilkini bizim eve gönderdi Süleyman Şentürk.. ilk renkli televizyonumuz cosmos 51 ekran. Yıllarca kullandık. Bizde arıza yapmadı.. ama kısa sürede o kadar çok arıza çıktı ki satılan televizyonlarda.. buda bana ders olsun dedi Süleyman Şentürk. Beko televizyonlar pahada iki mislinden biraz fazla.. bütün sattığı (bizimki hariç) cosmos televizyonların yerine beko gönderip müşterilerine hiç fiyat farkı çıkarmadan cosmosları mut ve köylerden toplattı.. o tarihten sonra sadece beko televizyon sattı.. mağazasındaki vestelleri bile yok etti.. o satış temsilcisini de bekoya işe kattı.. o çocuğu yıllarca korudu kolladı. 
Yıllar içerisinde Süleyman Şentürk Akdeniz ve doğu bölgelerinde beko satış rekorları kırdı defalarca. Bütün Türkiye'de beko satış rekoru kırdı.. beş altı yıl gibi kısa bir sürede şimdiki bekoyu beko yaptı Süleyman Şentürk. Bekonun genel müdürü, Ankara müdürü ve Adana bölge müdürü defalarca ziyaretine geldiler. Bilmem beko yöneticileri veya koç gurubu yöneticileri bu satırları okurlar mı. Okurlarsa istirhamımdır bu satırlar.. 
Süleyman Şentürk'ü 8 ekim günü elim bir trafik kazasında kaybettik... 8 ekim beko.. Süleyman Şentürk anısına üretilmiştir yazsınlar ve Şentürklere göndersinler..


895 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -67- - 23/01/2024
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -67-
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -66- - 19/01/2024
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -66-
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -65- - 16/01/2024
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -65-
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -64- - 12/01/2024
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -64-
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -63- - 09/01/2024
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -63-
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE 62 - 05/01/2024
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE 62
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -61- - 02/01/2024
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -61-
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -60- - 29/12/2023
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -60-
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -59- - 26/12/2023
GEÇMİŞ ZAMAN KUCAKLAŞIR GELECEĞİYLE -59-
 Devamı